Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 04

Energijos trūkumas ir vienintelis pozityvas: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Labai blankiai pirmoje mačo pusėje atrodęs Kauno „Žalgiris“ sugebėjo grįžti į rungtynes, bet galiausiai tiesioginei oponentei, t. y. Belgrado „Partizan“ ekipai, pralaimėjo labai svarbų mačą dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Visi pastebėjome Kauno „Žalgirio“ energijos trūkumą, su kuriuo buvo susijusi prasta mačo pradžia ir turbūt visa pirmoji slogi rungtynių pusė.

Turbūt ne be reikalo apie tai po rungtynių kalbėjo ir Kazys Maksvytis. Kai antradienį Belgrado „Partizan“ triuškino Vilerbano ASVEL, „Žalgiris“ trečiadienį Stambule bandė kabintis į „Anadolu Efes“.

Iš keturių kėlinių žalgiriečiai sužaidė tik vieną gerą, kai trečiajame ketvirtyje sugrįžo į kovą.

„Partizan“ yra labai gera komanda, demonstruojanti įspūdingą puolimą ir iškovojusi jau aštuntą pergalę per pastarąsias dešimt rungtynių. Željko Obradovičius ištraukė ir netikėtą kozirį – sezono pasirodymą surengė graikas Ioannis Papapetrou.

„Žalgiris“ garsėja Eurolygoje savo antraisiais šansais, bet šįkart patys nesurinko kamuolių po savuoju krepšiu. Jie nuo to labai kentėjo.

Nesakau, kad „Žalgiris“ tikrai laimėtų, bet šlaunies traumą patyrusio naujoko Isaiah Tayloro žaidimas neabejotinai būtų labai stipriai padėjęs.

Turime dėsningą rezultatą, nes „Partizan“ tris kėlinius buvo visa galva geresnė komanda.

#3 Dovydas Giedraitis – be įvertinimo

Treneris į rotaciją leido Karolį Lukošiūną, tad Dovydui Giedraičiui minučių skirta nebuvo.

#4 Lukas Lekavičius – 4,5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
5 tšk., 3 rez. perd., 2 naud. bal. 24 min.

Lukas Lekavičius sulaukė nemažai minučių, pradėjo ir trečiąjį kėlinį, nes „Žalgiris“ ieškojo elementarios kažkokios kūrybos puolime.

Jei praeityje šis įžaidėjas žaisdamas „Žalgiryje“ per penkias minutes padarydavo tris įsiveržimus į baudos aikštelę, atlikdavo savo mėgstamus floaterius, tai šį sezoną tokių epizodų per mačą būna vos vienas ar du.

Tai nėra tas L.Lekavičius, kurį esame matę ar įsivaizduojame, koks turėtų būti.

Dabartinėje situacijoje Lukas turėtų „Žalgirį“ traukti į priekį, bet geriausiu atveju komanda stovi vietoje. O kartais ir krinta žemyn.

Lukui vėl sunku buvo gynyboje, išskyrus situacijas, kai aikštelėje „Partizan“ laikydavo Urošą Trifonučių. Tuomet žemaūgį „Žalgirio“ krepšininką būdavo galimybių savoje aikštelės pusėje paslėpti.

#8 Kevarriusas Hayesas – 5,5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kevarrius Hayes
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kevarrius Hayes
8 tšk., 4 atk. kam., 2 blk., 14 naud. bal., 20 min.

Kevarriusas Hayesas – turbūt energingiausiai rungtynes pradėjęs „Žalgirio“ žaidėjas, pasižymėjęs blokuotais metimais ir gerais gynybiniais epizodais.

Centras tvarkingai žaidė susikeitimo situacijose. Jis pasižymi geru šoniniu judėjimu ir blokuotais metimais, kai varžovas jau įsiveržia į baudos aikštelę.

K.Hayesas yra vienas tų žaidėjų, kuris dėl pasirodymo prieš „Partizan“ daug priekaištų nenusipelnė. Kai Željko Obradovičiaus komanda rinkosi kamuolius po „Žalgirio“ krepšiu, dažniausiai K.Hayesas būdavo ištrauktas prie tritaškio linijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius