Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Esminį elementą akcentavęs I.Sfairopoulos: „Žalgiris“ labai pasikeitė“

Penktadienį Belgrade laukia dvigubos svarbos Eurolygos mūšis.
Ioannis Sfairopoulos
Ioannis Sfairopoulos / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Akis į akį stos du turnyrinės lentelės kaimynai, dar svajojantys apie šansus pavytį įkrintamųjų traukinį.

Vasarą gerokai paišlaidavusi ir prieš pat naujokų registracijos pabaigą Eurolygos čempioną (2018 m. su Madrido „Real“) Trey Thompkinsą pasikvietusi „Crvena zvezda“ (10-15) namie pririms Andrea Trinchieri pažadintą Kauno „Žalgirį“ (10-15).

Penktadienis | Eurolyga | „Crvena zvezda“ – „Žalgiris“ | 21:00 | Belgradas

„Žalgiris“ dabar žaidžia gerą krepšinį, pagavo gerą ritmą, laimėjo trejas Eurolygos rungtynes iš pastarųjų ketverių. Bus labai svarbu neprarasti koncentracijos, pirmiausia – gynyboje, kad kontroliuotume rungtynes savo gera gynyba“, – būsimą varžovą gyrė I.Sfairopoulos.

„Puolime reikės įvertinti, kokius iššūkius jie mums kels, ir tuomet protingai atakuoti. Dabar jie žaidžia kitaip, nei pirmajame mače. Turime žaisti protingai, skaityti situacijas“, – tęsė „Crvena zvezda“ vairininkas.

Jo paties Kaune spalio pradžioje nebuvo. Belgrado ekipai tuomet dar vadovavo Duško Ivanovičius, o „Žalgiris“ laimėjo 79:74.

„Jeigu leisime jiems žaisti jų tempu, turėsime problemų. Turime geriau dirbti gynyboje“, – pasikartojo krepšinio specialistas iš Graikijos.

Jis taip pat patvirtino, kad naujausias „Crvena zvezda“ pirkinys – Eurolygos čempionas T.Thompkinsas – su „Žalgiriu“ dar nežais.

„Jis tęsia reabilitaciją. Jam reikia dar kelių dienų dėl jo kelio. Nežinau, kiek tiksliai, bet jis netrukus prisijungs“, – teigė I.Sfairopoulos.

„Žinoma, jis mums duos labai daug patirties. Jis – aukščiausio lygio žaidėjas, rungtyniavęs Madrido „Real“ komandoje, kuri visuomet kovėsi dėl titulo. Jis žino, kaip reikia žaisti, kad taptum čempionu. Jo mąstymas mums puikiai tiks, kaip ir kokybė. Jis duos mums to, ko mes neturime“, – papildė „Crvena zvezda“ strategas, kovoje prieš „Žalgirį“ savo arsenale turėsiantis ir lietuvišką ginklą – Roką Giedraitį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis Kaune pelnė tik 4 taškus ir sugriebė 4 kamuolius.
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis Kaune pelnė tik 4 taškus ir sugriebė 4 kamuolius.

Pastarasis per pastarąsias 8 rungtynes Eurolygoje renka įspūdingą statistiką – 13,6 taško ir 17 naudingumo balo.

31-erių snaiperis taip pat fiksuoja ypatingą seriją žaisdamas su „Žalgiriu“. Eurolygoje prieš Lietuvos krepšinio flagmaną jis niekada nėra laimėjęs Kaune (0-5), bet namuose – nė sykio nepralaimėjęs (4-0).

Įtemptoje Eurolygos turnyrinėje lentelėje „Žalgiris“ ir „Crvena zvezda“ drauge su dar trimis klubais šiuo metu dalinasi 12–16 pozicijas.

Į Eurolygos įkrintamąsias pateks tik geriausiųjų dešimtukas. Nuo jo Lietuvos čempionai šiuo metu atsilieka 3 pergalėmis.

Iki reguliariojo sezono pabaigos lieka sužaisti po 9 rungtynes.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius