Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 17

Eurolyga Kauno sporto halėje – ką parodys „Žalgirio“ talentai ir būsimi NBA žaidėjai?

„Žalgirio“ krepšininkai savo žygį Eurolygoje baigė ketvirtfinalyje, bet per elitinio Europos klubų krepšinio turnyro finalines kovas Kaune šeimininkai turės savo komandą. „Žalgirio“ jaunimas ketvirtadienį pradės kovas Kauno sporto halėje aštuonių komandų varžybose. „Norime pasirodyti kuo geriau, nes labai norisi žaisti finale“, – tikslą nubraižė „Žalgirio“ jaunimo programos vadovas Gediminas Navickas, turintis patarimų, į ką turėtų krypti krepšinį mėgstančių žmonių akys.

Prieš kelias savaites Kauno „Žalgirio“ dubleriai trypė džiaugsmo šokį, laimėję Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionų titulą, o dabar keli jų bandys laimę Eurolygos jaunimo turnyre.

Tradicinis aštuoniolikmečių turnyras nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vyks greta Eurolygos didžiojo finalo ketverto kovų. Nors skiriasi varžybų arena, komandų ir rungtynių skaičius, o dauguma jaunųjų krepšininkų nėra pažįstami plačiai krepšinio bendruomenei, tačiau tai proga pažvelgti į šių žaidėjų ateitį.

Suprasti akimirksniu

  • Eurolygos jaunimo (iki 18 metų) turnyras Kaune vyks gegužės 18–21 d.
  • B grupė: Kauno „Žalgiris“, Badalonos „Joventut“, Belgrado „Mega“, „Next Generation Select Team“.
  • A grupė: „Barcelona“, Madrido „Real“, Belgrado „Crvena zvezda“ ir Atėnų „Panathinaikos“.

Kuo ypatingas šis „Žalgirio“ jaunimas?

Per Eurolygos istoriją „Žalgirio“ jaunimo komandos dukart (2003 ir 2007 m.) yra laimėjusios finalinius turnyrus, o dar tris kartus žaidė finale (2005, 2006, 2011 m.).

Iš viso 16 kartų finalinėse varžybose žaidę žalgiriečiai pernai į jas nepateko, o šiemet įsiterpti tarp aštuonių komandų padėjo vardinis kvietimas.

Viename iš keturių atrankos turnyrų dar sausį žaidę Vytauto Pliaugos auklėtiniai finišavo antri Miunchene, ten finale nusileidę Madrido „Real“, tačiau dabar turi naujų ambicijų, nepaisant ne paties sklandžiausio pasirengimo šiam keturių dienų turnyrui.

Anot „Žalgirio“ jaunimo programos vadovo Gedimino Navicko, jauniems žaidėjams tenka kopti į naują emocinį kalną po Moksleivių pirmenybių finalinių varžybų.

„Pradėjome rengtis prieš pusantros savaitės, iš pradžių siekėme grąžinti žaidėjus į fizinę ir psichologinę pusiausvyrą po didelių apkrovų moksleivių finalo ketverto varžybose. Yra ir keli traumuoti žaidėjai, kurie beveik neturėję treniruočių žais turnyre.

Bet nėra ko skųstis – tai svarbus mums turnyras, kai kada reikia žaisti sukandus dantis. Pailsėsime vėliau“, – sakė G.Navickas, pats buvęs pasaulio jaunimo čempionu su Lietuvos rinktine 2005 metais bei nukeliavęs ilgą profesionalo kelią.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gediminas Navickas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gediminas Navickas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius