Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 23

E.Ulanovo karjeros rekordas padėjo „Žalgiriui“ apginti namų tvirtovę

Kauno „Žalgiris“ po nesėkmingų paskutinių rungtynių namuose reabilitavosi ir po sunkios kovos nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ 91:83 (22:26, 25:18, 19:17, 25:22). Penktoji pergalė per devynias rungynes pažymėta E.Ulanovo rezultatyvumo ir naudingumo Eurolygoje rekordais.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo prastokai dirbdamas gynyboje, o tai lėmė, kad varžovai per pirmas 10 minučių sukratė net 26 taškus.

Tiesa, po pasitarimo Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai grįžo kietesni ir surengė spurtą 11:2.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Iki pertraukos rezultatyviai žaidę komandos vėliau padidino apsukas gynyboje. Trečiojo kėlinio pabaigoje iššovė Paulius Valinskas: iš pradžių jis pataikė tritaškį, o vėliau pergudravo varžovą, gudriai išprovokavo pražangą ir sumetė tris baudos metimus.

Pergale pradėjo kvepėti ketvirtojo kėlinio viduryje, kai „Žalgiris“ įsitvirtino dviženklį pranašumą, tačiau visus gerus kvapus išvaikė varžovai, kurie ištirpdė 12 taškų persvarą, tačiau užsikabinti už pergalės taip ir nesugebėjo.

Prieš rungtynes Šaras skundėsi, kad skausmus vis dar jaučia Edgaras Ulanovas, tačiau šis nebuvo nusiteikęs skųstis.

„Anadolu Efes“ visais būdais bandė sustabdyti E.Ulanovą, bet šiam varžovų gynybos schemas narplioti buvo gan paprasta. 22 taškus pelnęs lietuvis net 20 iš jų surinko iki pertraukos. Taip pat jis per 32 minutes atkovojo 7 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei rungtynes baigė su 32 naudingumo balais.

Iki ketvirtadienio vakaro E.Ulanovas daugiausiai buvo surinkęs 20 taškų ir 30 naudingumo balų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Kadangi po pertraukos Turkijos klubas puolėjui skyrė daugiau dėmesio, atsirišo rankos kitiems žaidėjams. Geriausiai E.Ulanovui talkino ketvirtajame kėlinyje varžovus į neviltį varęs P.Jankūnas (17 taškų) ir K.Pangosas, kuris lemiamu metu pelnė penkis taškus iš eilės.

Kovą po krepšiais kauniečiai laimėjo 35:25, taip pat Š.Jasikevičiaus auklėtiniai išdalijo daugiau rezultatyvių perdavimų (25:18).

„Žalgiris“: E.Ulanovas 22 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), P.Jankūnas 17 (6 atk. kam.), B.Daviesas 12, K.Pangosas 10 (7 rez. perd.), A.Toupane'as 9 (6 atk. kam.), A.White'as ir P.Valinskas po 8.

„Anadolu Efes“: B.Dunstonas 17 (6 atk. kam.), J.Adamsas 15, R.Ledo 13, K.Simonas 12 (5 rez. perd.).

IV kėlinys. 91:83 (22:26, 25:18, 19:17, 25:22)

40 min. K.Pangosas tritaškiu nulėmė rungtynių baigtį – 91:83.

39 min. B.Dunstonas įdėjo iš viršaus ir „Žalgrio“ pranašumas sumažėjo vos iki trijų taškų. Po minutės pertraukėlės sugrįžęs K.Pangosas surengė solo reidą po krepšiu ir vėl padidino atotrūkį – 88:83.

38 min. Pirmieji E.Ulanovo taškai po pertraukos lėmė, kad šiose rungtynėse puolėjas pagerino savo karjeros rezultatyvumo rekordą – 86:81.

37 min. Nors R.Ledo įleido dar vieną tritaškį, P.Jankūnas vėl pelnė taškus. B.Dunstonas pelnė du taškus su pražanga ir skirtumas vėl sumažėjo – 84:77.

36 min. Gerus kvapus kiek primažino K.Simono tolimas metimas, bet P.Jankūnas vėl tapo neperskaitomas varžovų gynybai. Šįkart lietuvis sustabdytas pražanga – 80:69.

34 min. Paulius Jankūnas sumetė du metimus iš vidutinio nuotolio, o E.Ulanovas prieš antrąjį dar nublokavo V.Štimaco metimą. Pradėjo kvepėti pergale – 78:66.

33 min. „Anadolu Efes“ po ilgos pertraukos pataikė iš toli, tačiau taiklia tolima bomba atsakė ir Axelis Toupane'as – 74:64.

32 min. Dar du B.Davieso dėjimai viena ranka ir „Žalgiris“ pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą – 71:61.

III kėlinys. 66:61 (22:26, 25:18, 19:17)

30 min. P.Valinskas pirmu mėginimu įkratė tritaškį, o vėliau neišnaudojo dar geresnės progos. Tačiau jaunasis įžaidėjas puikiai išprovokavo varžovo pražangą, taip užsidirbo teisę mesti tris baudos metimus ir visus juos pataikė – 66:60.

29 min. B.Dunstono puskablis kaire ranka ir abejotina pražanga, kainavusi du baudos metimus, priartino „Anadolu Efes“ – 60:59.

28 min. Komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, o didesnis dėmesys E.Ulanovui atrišo rankas kitiems žaidėjams. Keturis iš eilės taškus pelnė P.Jankūnas – 60:55.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Koks Brandono Davieso dėjimas, po kurio kilnojasi „Žalgirio“ arenos stogas! Labai retas vaizdas, kai „Žalgiris“ taip lekia į greitą ataką. Per tris kėlinius žalgiriečiai greitomis atakomis jau pelnė 6 taškus. Daug ką pasako faktas, kad tai „Žalgirio“ šio sezono rekordas.

25 min. A.White'as pasinaudojo ištampyta varžovų gynyba ir pataikė antrą savo tritaškį, o po keleto nesėkmingų atakų vienas prieš krepšį išbėgęs B.Daviesas efektingai įdėjo iš viršaus – 56:49.

23 min. Ledus pralaužė B.Daviesas, kuris sulaukė gero K.Pangoso perdavimo ir įkrovė iš viršaus – 49:48.

22 min. Antra rungtynių pusė prasidėjo nesėkmingomis „Žalgirio“ atakomis, o po R.Ledo dvitaškio svečiai išsiveržė į priekį – 47:48.

II kėlinys. 47:44 (22:26, 25:18)

20 min. Edgaras Ulanovas, Edgaras Ulanovas, Edgaras Ulanovas!!! Tritaškį pataikęs puolėjas savo sąskaitoje jau turi 20 taškų! Jis jau pakartojo savo rezultatyvumo Eurolygoje rekordą! – 47:42.

19 min. E.Ulanovas tampa neišnarpliojama mįsle varžovams. Tiesa, to paties Ulės prižiūrimas K.Simonas pataikė iš toli – 44:40.

18 min. Dar keturi iš eilės E.Ulanovo taškai trukteli „Žalgirį“ į priekį – 42:36.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Edgaras Ulanovas prieš mačą sunkiai pajėgė treniruotis dėl kelio ir klubo skausmų, dėl jo dalyvavimo rungtynėse buvo kilęs didžiulis klaustukas, bet 16-ąją minutę puolėjas rungtyniauja rekordiniu tempu. Jo sąskaitoje jau 18 naudingumo balų – tiek, kiek buvo surinkęs geriausiose savo rungtynėse šį sezoną. Šaras patenkintas – po dvitaškio džiaugsmingai tiesė į priekį suspaustą kumštį.

16 min. E.Ulanovas pelnė jau 11-ąjį tašką, tritaškį pridėjo D.Bostas. Minutės pertraukėlės paprašę varžovai sugebėjo surengti rezultatyvią ataką – 38:34.

14 min. „Anadolu Efes“ per tris minutes susirinko penkias komandines pražangas, o pirmasis tai pranašumu pavertė baudas sumetęs E.Ulanovas. Dar du taškus pelnė ir P.Jankūnas, o antrą kėlinį „Žalgiris“ pradėjo spurtu 11:2 – 31:28.

13 min. K.Pangoso prasiveržimai neturėtų būti didelė staigmena varžovams, tačiau kanadiečio šįkart nesustabdė niekas – 29:28.

12 min. Tritaškiu antrąjį kėlinį pradėjo A.White'as. Artūras Milaknis išlydėtas į rūbinę. Panašu, kad žalgirietis susižeidė ir negali tęsti rungtynių – 27:28.

I kėlinys. 22:26

10 min. Blokas A.Kavaliauskui ir B.Dunstono dėjimas iš viršaus privertė Šarą prašyti vėlyvos minutės pertraukėlės. Sėkmingiau ketvirtį užbaigę svečiai dar įkalė ir tritaškį – 22:26.

10 min. Dee Bostas surado į greitą ataką bėgantį Aaroną White'ą, o šis įkrovė iš viršaus. Dar vieną greitą kauniečių išpuolį sugadino netaiklus Antano Kavaliausko metimas iš po krepšio. D. Bostas prasižengė prieš varžovą, kai stabdė greitą ataką, o tokį veiksmą teisėjai įvertino kaip nesportišką – 22:21.

8 min. Paulius Jankūnas buvusiam bendraklubiui atsirevanšavo dviem taškais su australo pražanga – 18:16.

7 min. Šarūnas Jasikevičius ryžosi į aikštę leisti po traumos vis dar bandantį atsigauti Dee Bostą. Į Kauną sugrįžęs buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Brockas Motumas vos įžengęs į aikštę pataikė iš toli – 15:16.

6 min. K.Pangosas ir A.Toupane'as surengė po gražų prasiveržimą, o Edgaro Ulanovo taškai greitos atakos metu rezultatą išlygino – 13:13.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Brandonas Daviesas pataikė iš vidutinio nuotolio ir pečių lygyje rankas iškėlęs Šarūnas Jasikevičius džiaugsmingai spaudė kumščius. Amerikietis tik trečią kartą šį sezoną pataikė iš vidutinio nuotolio. Bet legionieriaus džiaugsmą greitai nustelbė antroji asmeninė pražanga, dėl kurios jis turėjo prisėsti ant suolo. Centras buvo akivaizdžiai piktas – dėl klaidos gynyboje jo pasirodymas baigėsi labai anksti.

5 min. J. Adamsas įšovė tritaškį, o jau antrą kartą kamuolį po savo krepšiu atkovoję žalgiriečiai taškus vis dėlto pelnė. Retai iš vidutinio nuotolio atakuojantis Brandonas Daviesas šįkart pataikė – 7:10.

3 min. Axelis Toupane'as bandė persivaryti kamuolį į varžovų aikštės pusę, tačiau suklydo, o varžovai klaida nepasinaudojo. Aikštėje vyravo lengvas chaosėlis – 5:6.

1 min. Abi komandos susitikimą pradėjo aukštais penketais. Rungtynes taikliu metimu atidarė Joshas Adamsas, o Edgaras Ulanovas įsmeigė iš toli – 3:2.

Starto penketai:

  • „Žalgiris“: Brandonas Daviesas, Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Axelis Toupane'as, Kevinas Pangosas.
  • „Anadolu Efes“: Vladimiras Štimacas, Bryantas Dunstonas, Krunoslavas Simonas, Joshas Adamsas, Ricky Ledo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius