Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 22

Eurolygos fiesta Kaune – kas žavėjo ir kas glumino?

Eurolygos finalo ketverto turnyras praūžė Kaune, padovanojęs dramatišką ir gražų finalą, pasibaigęs Madrido „Real“ krepšininkų triumfo šėlionėmis ir Pirėjo „Olympiakos“ nusivylimo ašaromis. Kaip Kaunui pavyko surengti finalo varžybas, keturias dienas sekant įvykius arenoje ir šalia jos?

Madrido „Real“ krepšininkams ir treneriams Kaunas jau ilgam vaidensis gražiausiuose sapnuose.

Jie nebuvo finalo ketverto favoritai, bet pusfinalyje eliminavo „Barcelona“ komandą, o finale po Sergio Llullo auksinio metimo palaužė ir Pirėjo „Olympiakos“.

Graikijos klubui ir ketvirtoje finišavusiems Šarūno Jasikevičiaus treniruojamiems „Barcelona“ vyrams liks nusivylimo šešėliai.

O Kaunas gali didžiuotis surengęs aukščiausio lygio krepšinio šventę, įgyvendinęs finalo ketverto rengėjų iš Eurolygos biuro Barselonoje planus bei atkreipęs dėmesį į tai, ką galbūt galima padaryti geriau.

Keturias dienas Kaune kasdien darbavosi 15min žurnalistų komanda, pateikusi dešimtis tekstų ir nuotraukų galerijų bei vaizdo įrašų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Olympiacos“ sirgalių eisena
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Olympiacos“ sirgalių eisena

O štai keli pliusai, taip pat ir minusai apie tai, kas labiausiai stebino nušviečiant didžiulį krepšinio renginį.

Kas patiko?

Marius Milašius: „Kalbėkite ką norite apie viešbučių trūkumą, mažą oro uostą ar kitus trūkumus, bet Kaunas yra nuostabi vieta tokiam renginiui kaip Eurolygos finalo ketvertas. Visą savaitgalį Kaunas kvėpavo krepšiniu, o jausmas man buvo panašus kaip Solt Leik Sityje, kuriame prieš kelis mėnesius lankiau NBA žvaigždžių šventę – visur sirgaliai, krepšinio atributika, skambantys komandų himnai ir nuorodos į tai, jog mieste vyksta kai kas ypatingo. Palyginimui, Kelne ir Berlyne, kur pernai vyko Europos krepšinio čempionatas, net mus priėmusių viešbučių darbuotojai nebuvo girdėję apie tai, kad jų miestuose lankosi Senojo žemyno krepšinio žvaigždės.

Arena atrodė neįtikėtinai. Niekam ne paslaptis, kad Nemuno salos krepšinio rūmai yra vieni moderniausių Europoje, tačiau tai, į ką juos su lietuvių pagalba pavertė finalo ketverto organizatoriai, buvo įspūdinga. Didžiulis aukščiausios raiškos ekranas palubėse, moderniai išdažytas pilkas parketas su ryškių spalvų akcentais, didžiulis „Žalgirio“ treniruočių salėje įrengtas spaudos konferencijų kambarys. Akys grožėjosi tokiu reginiu.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirkos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirkos

Rokas Pakėnas: „Sirgaliai iš Graikijos. Akys nėra pratusios matyti raudonai nudažytą Kauną, bet jei ne armija į Lietuvą atvykusių Pirėjo „Olympiakos“ sirgalių, atmosfera „Žalgirio“ arenoje būtų mirusi. To pavyzdys – antrasis pusfinalis tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“ ar niekam neįdomus mačas dėl trečios vietos. „Olympiakos“ sirgaliai demonstravo pavyzdį, kaip aistringai ir nuosekliai rungtynių metu turi būti palaikoma mylima komanda. O kaip dar eisena nuo Laisvės alėjos iki „Žalgirio“ arenos?

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Olympiacos“ sirgalių eisena
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Olympiacos“ sirgalių eisena

Šis savaitgalis man visada asocijuosis su dviem dalykais: išprotėjusiais graikais ir neįtikėtinu Sergio Llullo metimu.“

Kęstas Rimkus: „Krepšinis man ne tik apie dabartį, bet ir apie istoriją, o šio žaidimo legendų per kelias dienas išvydau daugiau nei per visą sezoną. Kaip pagarbiai „Real“ treneris Chusas Mateo priėjo prie Jono Kazlausko paspausti jam rankos ir pasisveikinti, pakeliui į finalininkų spaudos konferenciją sutikęs 1999 metų Eurolygos čempioną arenos koridoriuje, taip kiekvienam krepšinio mylėtojui smagu matyti žmones, kūrusius krepšinio istoriją.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Žinomi žmonės rungtynėse
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Žinomi žmonės rungtynėse

Tarp Lietuvos krepšinio mūrų pastebėjau: Arvydą Sabonį,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius