Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 29

Eurolygos finalo išvakarėse – Pau mintys apie iš dangaus stebintį K.Bryantą

Geriausias visų laikų Ispanijos krepšininkas Pau Gasolis per ilgametę karjerą žaidė daugybėje svarbių mačų – aštuoniuose pasaulio, Europos ir olimpinių žaidynių finaluose su nacionaline rinktinei bei trijuose NBA superfinalų serijose su „Los Angeles Lakers“. Karjeros pabaigą pasitinkantis beveik 41-erių veteranas trofėjų kolekciją trokšta papildyti pirmuoju Eurolygos titulu, o mačo išvakarėse jis prakalbo ir apie tragiškai žuvusį bičiulį Kobe Bryantą.

Beveik dvejus metus dėl pėdos traumos nežaidęs Pau Gasolis prie gimtojo miesto klubo prisijungė prieš du mėnesius, kai jį pakvietė ir šansą užbaigti karjerą namuose suteikė ilgametis bičiulis Šarūnas Jasikevičius.

Nors skeptikų buvo daug, bet žilabarzdis veteranas toliau demonstruoja meistriškumą. Pusfinalio rungtynėse ispanas per 11 minučių pelnė 10 taškų bei buvo svarbi finalą pasiekusios „Barcelonos“ žaidimo dalis.

Tai paskutinis P.Gasolio karjeros sezonas, rungtynių sužaisti liko nedaug, tad jis mėgaujasi paskutiniais ilgametės karjeros momentais.

VIDEO: Šaras ruošiasi finalui: prisiminė nušvilptą Gasolį Niujorke ir ekstremalius savo trenerių metodus

„Džiaugiuosi būdamas finale. Nežiūriu į praeitį ir nelyginu skirtingų finalų, bus smagu kautis dėl Eurolygos titulo. Prie komandos prisijungiau tik prieš du mėnesius. Jaučiuosi labai dėkingas, kad galiu čia būti, galiu būti „Barcelona“ dalimi ir žaisti Eurolygos finale. Mano karjeroje liko mažai rungtynių. Noriu mėgautis šiuo momentu ir siekti titulo. Žaisime, kad laimėtume, kaip sako Šaras. Darysime viską, kad pasiektume savo tikslą“, – kalbėjo Pau Gasolis.

Žurnalistai iš visos Europos teiravosi, ką krepšininkas jaunesniems komandoms draugams gali perteikti iš NBA finalų, kuomet petys į petį kovėsi su prieš metus sraigtasparnio katastrofoje žuvusiu Kobe Bryantu.

Kartu jie pasiekė tris NBA finalus bei iškovojo du titulus (2009 ir 2010 m.).

VIDEO: Jausminga Gasolio žinutė prieš finalą: tikisi, kad jį stebės anapilin iškeliavęs Kobe Bryantas

„Jis akcentuodavo tinkamą nusiteikimą, agresyvumą, o aikštelėje buvo lyderis. Kobe dirbdavo labai daug. Tokiu išliko iki paskutinių savo rungtynių. Aš bandau būti savimi, daryti tai, ko reikia komandai ir ko prašo treneris. Noriu mėgautis šiuo momentu, nes tai ypatinga proga iškovoti titulą. Kobe yra vienas geriausių, jei ne geriausias žaidėjas istorijoje. Tikiu, kad jis stebės šias rungtynes iš viršaus“, – sakė P.Gasolis.

Finalo rungtynės tarp „Barcelona“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipų – sekmadienį 21.30 val. Lietuvos laiku Kelne.

VIDEO: Jasikevičiaus nugalėtam profesoriui buvo primintas nesėkmingas Šiškausko metimas: žurnalistas susilaukė atkirčio
VIDEO: Finalo intrigos: ironiška Šaro reakcija į varžovų trenerio pasiskelbimą čempionais
VIDEO: Neįtikėtina: paskutinėmis sekundėmis Šarą į Eurolygos finalą atvedęs metimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius