Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 17

Eurolygos intrigos: didysis išbandymas R.Kurtinaičiui bei vaikystės draugų mūšis Miunchene

Ketvirtadienį startuojančiame trečiajame Eurolygos ture – šeši susitikimai. Centrinė turo dvikova įvyks Maskvoje, kur ginklais surems du Rusijos gigantai – CSKA ir „Chimki“. Miunchene laukia senų bičiulių akistata, o pirmąjį mačą namuose pasitinkantis Stambulo „Fenerbahče“ sieks praverti pergalių sąskaitą. Didžiausią lietuvių sirgalių dėmesį, žinoma, prikaustys Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ mūšis. „Eurolyga.lt“ pristato didžiausias šių dvikovų intrigas.
Aleksejus Švedas
Aleksejus Švedas / Euroleague.net nuotr.

Maskvos CSKA – Maskvos srities „Chimki“

Pralaimėjimo kartėlio dar nepatyrę Maskvos klubai susitinka pirmajam mūšiui šį sezoną. Titulą ginanti CSKA abejas pergales pasiekė dviženkliu taškų pranašumu, tuo metu „Chimki“ vos antrą kartą klubo istorijoje Eurolygoje startavo dviem pergalėmis iš eilės. Tai bus pirmoji Rimo Kurtinaičio auklėtinių dvikova išvykoje.

Nors šie klubai sukūrė didžiausią priešpriešą Rusijos krepšinyje, tačiau istorija „Chimki“ klubui nėra palanki. CSKA laimėjo aštuonerias iš pastarųjų devynerių tarpusavio rungtynių, bei visus penkis susitikimus žaistus namuose. Kai reguliariojo sezono metu CSKA namuose priimdavo „Chimki“, tai šeimininkai pergalę švęsdavo dviženkliu pranašumu.

„Mūsų pagrindinė problema vis dar yra ta pati – negali rungtyniauti Chrisas Krameris bei Stefanas Jovičius. Turime atlikti korekcijas įžaidėjų grandyje. Mums visi mačai yra svarbūs, nesikoncentruojame į tai, kad žaisime prieš pagrindinį varžovą. Tai labai gera komanda, Eurolygos čempionė, net jei sudėtyje buvo nemažai korekcijų. Šiuo metu nėra lengvai nei jiems, nei mums. Visi ieško geriausių kombinacijų. Kausimės ir sieksime pergalės, bet ruošiamės kaip eiliniam susitikimui Eurolygoje“, – prieš dvikovą sakė R.Kurtinaitis.

Pagrindinė mikrodvikova: Praėjusių dviejų sezono rezultatyviausių žaidėjų akistata – Mike‘as Jamesas prieš Aleksejų Švedą. Galbūt rusas yra pavojingas toliau nuo krepšio, galintis pataikyti iš labai tolimų distancijų, tačiau M.Jamesas yra labai grėsmingas užbaigiant atakas arčiau krepšio. Abu krepšininkai turi platų puolimo arsenalą, bet rungtynių faktoriumi gali tapti tai, kaip jiems pavyks į žaidimą įtraukti kitus. A.Švedas atlieka po 7 rezultatyvius perdavimus, M.Jamesas – po 5.

Euroleague.net nuotr./Nando de Colo
Euroleague.net nuotr./Nando de Colo

Stambulo „Fenerbahče“ – Vitorijos „Baskonia“

Šių klubų akistatos tampa Eurolygos klasika. Tai bus jau 28-asis ekipų tarpusavio mačas nuo 2000-ųjų. „Fenerbahče“ gretose rezultatyvumu šiame sezone blizga Nando de Colo (vid. 20,5 tšk.), o „Baskonia“ ekipoje išsiskiria Tornikė Šengelija (vid. 15,5 tšk.).

Stambulo klubas patyrė pralaimėjimus pirmuosiuose dviejuose mačuose. „Fenerbahče“ renka vos po 66,5 taško, o tai – žemiausias rezultatas turnyre. Željko Obradovičiaus auklėtiniai iš dviejų taškų zonos atakuoja vos 43,6 proc. tikslumu, kai praėjusį sezoną šis rodiklis siekė 58,3 proc. „Baskonia“ pirmajame ture įveikė „Žalgirį“, tačiau antrajame nusileido „Chimki“ krepšininkams. Baskai iš trijų taškų zonos pataikė 24,4 proc. metimų, o tai – žemiausias rezultatas Eurolygoje. Abi komandos tikrai dar turi daug vietos žaidimo gerinimui.

„Po daugybės mėnesių mes pagaliau žaisime namuose, prieš savo sirgalius. Kalbant apie prastą sezono startą, tai turime pasitikėti ir suprasti, kad vienintelis kelias yra labai paprastas: kautis nuo pirmos iki paskutinės sekundės. Susitiksime su komanda, kuri turi puikų startinį penketą, gerai žaidžiantį abejose aikštės pusėse. „Baskonia“ yra puiki komanda, tad siekdami pergalės turėsime būti susikaupę nuo mačo pradžios iki pabaigos“, – sakė Željko Obradovičius.

Pagrindinė mikrodvikova: T.Šengelija yra pagrindinis „Baskonia“ žmogus. Šeštąjį sezoną Vitorijoje žaidžiantis gruzinas išsiskiria savo dydžiu, kamuolio varymosi technika, intensyvumu ir gebėjimu skirtingais būdais rinkti taškus. Jis sutiks panašaus tipažo žaidėją, kalbant apie atletiškumą bei taškų rinkimą, Derricką Williamsą. Amerikietis puikiai užbaigia atakas tiek toliau, tiek arčiau krepšio. Tikėkitės aukšto lygio dvikovos tarp šių žaidėjų.

Euroleague.net nuotr./Scottie Wilbekinas
Euroleague.net nuotr./Scottie Wilbekinas

Tel Avivo „Maccabi“ – Belgrado „Crvena Zvezda“

Šios ekipos reprezentuoja šalis, kurios labai myli krepšinį, o susitikimas vyks „Menora Miytachim“ arenoje. „Maccabi“ žais pirmąsias rungtynes namuose. Rezultatyviausias Tel Avivo ekipos žaidėjas – po 15,5 taško renkantis Scottie Wilbekinas. „Crvena Zvezda“ komandoje išsiskiria po 16,5 taško pelnantis Jamesas Gistas.

Pirmasis komandų mačas įvyko dar 1973-aisiais. Nors „Maccabi“ bendroje tarpusavio mačų įskaitoje pirmauja 8-4, tačiau „Crvena Zvezda“ laimėjo ketverias iš pastarųjų penkerių rungtynių. Belgrado klubas tik kartą yra triumfavęs Tel Avive, kai 2017-aisiais „Maccabi“ ekipą įveikė 71:67.

„Maccabi“ visada yra labai pavojingas varžovas, ypatingai prie 12 tūkstančių ją palaikančių sirgalių, – sakė „Crvena Zvezda“ treneris Milanas Tomičius. – Puiki komanda, kurioje yra ir NBA patirties turinčių žaidėjų, ir galinčių rinkti taškus bei kurti progas Eurolygos kalibro krepšininkų. „Maccabi“ yra dvikovos favoritas. Maskvoje ir Madride jie žaidė labai gerai. Kitą vertus, mes nevykstame į Izraelį tik pasirodyti ant parketo žiūrovams, mes bandysime laimėti.“

Pagrindinė mikrodvikova: Du iš vienų geriausių metikų turnyre testuos vienas kito sugebėjimą pelnyti taškus. S.Wilbekinas Madride pelnė 22 taškus, iš kurių 11 – per paskutines penkias minutes. Jis realizavo vieną metimą po kito, o dvikovos pabaigoje įmetė pergalę galėjusį atnešti dvitaškį, kuri vėliau nubraukė įspūdingas Jayce Carrollo tritaškis. Buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas Billy Baronas irgi yra puikus taškų rinkėjas, tiek krepšį atakuodamas po driblingo, tiek atsilaisvinant iš po užtvaros. Savo gebėjimu atakuoti iš toli jis gali perlaužti rungtynių eigą.

Abu žaidėjai lengvai užsiliepsnoja, tad galime tikėtis smagaus reginio dvikovoje Tel Avive.

Euroleague.net nuotr./Petteri Koponenas
Euroleague.net nuotr./Petteri Koponenas

Miuncheno „Bayern“ – Vilerbano ASVEL

Antrosios pergalės ieškantis Vokietijos klubas namuose priims fantastiškai sezoną pradėjusį bei jau dvi pergales savo sąskaitoje turintį ASVEL. Prancūzijos klubas namuose baudė abu Graikijos grandus, o šįkart jų laukia pirmoji išvyka.

Tai bus pirmasis šių ekipų mačas Eurolygos istorijoje, tačiau jos turi kai ką bendro – tiek „Bayern“, tiek ASVEL ekipai vadovauja treneriai iš Juodkalnijos – Dejanas Radonjičius bei Zvezdanas Mitrovičius. Tai ilgamečiai bičiuliai, kurių amžiaus skirtumas yra vos 17 dienų. Jie ne tik būdami paaugliai kartu atėjo į krepšinio treniruotes, bet kartu atstovavo ir gimtojo miesto „Budučnost“ komandai. Z.Mitrovičius buvo trenerio asistentas, D.Radonjičius – žaidėjas.

„Kažkam Vilerbano komandos startas Eurolygoje yra siurprizas, bet tik ne man. Aš puikiai žinau trenerį, žinau, kad ASVEL komandoje yra ir kokybė, ir patirtis. Jie žaidžia labai fizišką krepšinį, tad tokie turime būti ir mes“, – sakė „Bayern“ treneris D.Radonjičius.

Pagrindinė mikrodvikova: Veteranas Nihadas Djedovičius puikiai pradėjo sezoną bei dėl savo dydžio ir gebėjimo kurti žaidimą yra svarbi „Bayern“ dalis abiejose aikštės pusėse. ASVEL komandą į priekį veda Davidas Lighty, per mačą renkantis po 17 taškų, 3 rezultatyvius perdavimus bei 3 atkovotus kamuolius. „Bayern“ komandai reikalingas N.Djedovičius, o ASVEL labai priklausoma nuo D.Lighty. Šių gynėjų keliai dažnai aikštelėje kirsis ketvirtadienio susitikime Vokietijoje.

Euroleague.net/Nickas Calathes
Euroleague.net/Nickas Calathes

Atėnų „Panathinaikos“ – Milano „Olimpia“

Dvi legendinės Eurolygos komandos, kurios kartu yra iškovojusios net 9 titulus. „Panathinaikos“ nėra pralaimėjusi namie, o Milano ekipa ieško pirmosios pergalės išvykoje.

Graikijos ekipoje išsiskiria DeShaunas Thomasas (vid. 20 tšk. ir 8,5 atk. kam.) bei Nickas Calathesas (17,5 tšk. bei 7,5 rez. perd.). „Olimpia“ į priekį vedą Sergio Rodriguezas, renkantis po 15,5 taško, Luisas Scola prideda po 14 taškų per mačą.

„Panathinaikos“ turi gilią sudėtį bei žaidžia su didžiule energija. Žinoma, N.Calathesas testuos gynybą „du prieš du“ situacijose. Tad žaidimas savoje aikštės pusėje bei atkovoti kamuoliai gali nulemti dvikovos nugalėtoją. Turime būti budrūs, jei norime iškovoti pergalę išvykoje prieš tokį kietą varžovą su puikiu treneriu priešakyje“, – teigė „Olimpia“ treneris Ettore Messina.

Pagrindinė mikrodvikova: Akis į akį susidurs du labai skirtingi sunkieji krašto puolėjai. D.Thomasas yra labai mobilus ir stiprus aukštaūgis, galintis veržtis link krepšio, bėgti į greitas atakas ir pataikyti iš toli. L.Scola – senosios mokyklos atstovas, gniuždantis varžovus savo žaidimu baudos aikštelėje, plačiu judesių arsenalu bei žudančiu metimu iš vidutinio nuotolio ar net tritaškio linijos. Abu žaidėjai puikiai pradėjo sezoną, o tai dar labiau intriguoja prieš artėjantį mačą.

Eurolygos tvarkaraštis ketvirtadienio rungtynėms:

Maskvos CSKA Maskvos srities „Chimki“ 20:00
Kauno „Žalgiris“ Madrido „Real“ 20:00
Stambulo „Fenerbahče“ Vitorijos „Baskonia“ 20:45
Tel Avivo „Maccabi“ Belgrado „Crvena zvezda“ 21:15
Miuncheno „Bayern“ Vilerbano ASVEL 21:30
Atėnų „Panathinaikos“ Milano „Olimpia“ 21:30

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius