Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 17

Eurolygos intrigos: R.Giedraitis karštajame Belgrade ir ASVEL misija sustabdyti Sh.Larkiną

Penktadienio vakarą Eurolygos sirgalių laukia gera dozė aukščiausio lygio krepšinio. Kauno „Žalgiris“ keliauja į karštąją Atėnų areną OAKA, Roko Giedraičio laukia iššūkis Belgrade, ASVEL kurpia planą sustabdyti Shane'ą Larkiną, „Olympiakos“ bando išlįsti iš sudėtingos situacijos, o Rusijoje vyks du ankstyvi susitikimai. Eurolyga.lt pristato didžiausias šių mačų intrigas.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Euroleague.net nuotr.

Maskvos CSKA (13-6) – Vitorijos „Baskonia“ (7-12)

Rusijos sostinės krepšininkai rungtynes pasitinka po įspūdingą „Real“ seriją nutraukusios pergalės, tuo metu „Baskonia“ į Maskvą atvyksta po antausio Sankt Peterburge.

Pirmajame tarpusavio mače „Baskonia“ svečius iš Maskvos įveikė 80:70, o komandą į priekį vedė 22 taškus surinkęs Tornikė Šengelija.

Dabar baskai turi naują trenerį Duško Ivanovičių, o dėl traumų prarado Lucą Vildozą ir Patricio Garino. CSKA įsigijo Howardą Sant-Roosą, bet neteko susižeidusių Janio Strelnieko ir Danielio Hacketto.

Pagrindinė mikrodvikova: Mike‘as Jamesas šį sezoną žaidžia įspūdingai. Jis pataiko iš toli, veržiasi link krepšio su gera sprogstama galia, gerai suranda komandos draugus (vid. 4,5 rez. perd.). Jam teks pralaužti Pierria Henry (vid. 1,7 per. kam.) gynybą. „Baskonia“ įžaidėjas turi greitas rankas, žaidžia agresyviai gynyboje, bet yra ir puikus taškų rinkėjas.

„Tai labai atletiška komanda, – apie „Baskonia“ sakė Dimitrios Itoudis, treniruojantis CSKA. – Jie nori bėgti ir aukotis dėl kiekvieno kamuolio. Turime išspręsti šią užduotį. „Baskonia“ mėgsta žaisti atviroje aikštelėje, kovoti dėl kamuolių, dėl to naudoja aukštą penketą. Laukia dar vienas mūšis. Prašau sirgalių palaikymo, kokį jie mums parodė praėjusioje dvikovoje.“

Euroleague.net nuotr./Joanas Plaza
Euroleague.net nuotr./Joanas Plaza

Sankt Peterburgo „Zenit“ (6-13) – „Valencia“ (9-10)

Joano Plazos kariauna pirmą kartą šį sezoną fiksuoja dviejų pergalių seriją, o tai jiems padėjo puiki gynyba. „Valencia“ rungtynes irgi pasitinka geros nuotaikos, prieš dvi dienas ant menčių Pamaskvėje paguldžiusi „Chimki“.

„Zenit“ gretose pastaruoju metu žiba Willas Thomasas, per paskutinius du mačus vidutiniškai rinkęs po 19,5 taško, 7 atkovotus kamuolius ir 28,5 naudingumo balo. Įdomu tai, kad amerikietis į Sankt Peterburgą atvyko iš „Valencia“ klubo, kuriame praleido pastaruosius tris sezonus.

Pagrindinė mikrodvikova: „Valencia“ dėl traumų prarado du aukštaūgius – Bojaną Dubljevičių ir Mike‘ą Tobey, tad minutes dalinsis Maurice‘as Ndouras ir Louisas Labeyrie. Ispanams teks sulaikyti į rikiuotę sugrįžusį „Zenit“ centrą Gustavo Ayoną. M.Ndouras yra stipresnis ir atletiškesnis, tačiau L.Labeyrie gali pasiūlyti mobilumą ir pataikymą iš toliau. „Zenit“ centras bandys išnaudoti savo gebėjimus žaisti arčiau krepšio, nedengiamą puskablį, patirtį ir fiziškumą.

„Bus labai sunkios rungtynės. Paskutinį kartą, kai žaidėme prieš „Zenit“ Valensijoje, rungtynės buvo apylygės. Dabar mes neturime kelių žaidėjų, bet dvikovoje su „Chimki“ įrodėme, jog galime žaisti prieš stipriausius klubus. Turime rodyti didžiausias pastangas ir bandyti iškovoti pergalę“, – prieš mačą kalbėjo „Valencia“ puolėjas Brockas Motumas.

Stambulo „Anadolu Efes“ (16-3) – Vilerbano ASVEL (8-11)

Eurolygos viršūnėje „Anadolu Efes“ yra nepaisant traumų. Ergino Atamano kariauna iškovojo keturias pergales iš eilės, o dabar pasitinka vos kartą išvykoje šį sezoną laimėjusius ASVEL krepšininkus.

„Astroballe“ arenoje Prancūzijoje „Anadolu Efes“ vyrukams teko kaip reikiant paplušėti – pergalė pasiekta 90:84. Shane’as Larkinas pelnė 19 taškų, realizavęs 14 baudų metimų iš 14. Tai didžiausias kiekis įmestų baudų neprametant nuo 2017-ųjų.

Pagrindinė mikrodvikova: ASVEL gynybos misija – sustabdyti Shane‘ą Larkiną. Ši užduotis padidėjo, kai traumą patyrė Vasilije Micičius. Lengva nebus, nes Sh.Larkinas yra naudingiausias Eurolygos žaidėjas, puikiai žaidžiantis vienas prieš vieną, turintis nuostabų metimą ir greitį. Jordanas Tayloras ir Antoine‘as Diot bandys suvaržyti „Anadolu Efes“ lyderio gyvenimą.

„ASVEL – labai atletiška ekipa, kuri ginasi labai kietai. Puolime efektyviausi yra Davidas Lighty ir Jordanas Tayloras, o savo žodį taria ir kamuolius po varžovų krepšiu renkantys Tonye Jekiri ir Adreianas Payne‘as. Siekdami pergalės turėsim kontroliuoti kovą dėl kamuolių bei išpildyti aukšto intensyvumo puolimo strategiją“, – prieš dvikovą kalbėjo Erginas Atamanas.

Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis
Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis

Belgrado „Crvena zvezda“ (9-10) – Berlyno ALBA (6-13)

Po keturių pergalių iš eilės „Zvezda“ serija nutrūko rungtynėse prieš Kauno „Žalgirį“. Dragano Šakotos auklėtiniai atsitiesti bandys dvikovoje prieš Roko Giedraičio atstovaujamą Berlyno ALBA.

Pirmajame tarpusavio mače lapkritį Berlyne triumfavo ALBA – 93:80. Rezultatyviausias Vokietijos komandos žaidėjas buvo R.Giedraitis, pelnęs 22 taškus, bet naudingiausio turo žaidėjo apdovanojimo sulaukė Luke‘as Sikma, kurio sąskaitoje – 19 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 3 blokai ir 32 naudingumo balai.

Pagrindinė mikrodvikova: Du puikūs metikai pasiruošę parodyti savo įgūdžius Belgrade. Billy Baronas yra snaiperis, kuris užsidegęs tampa sunkiai sulaikomu. Jis gali pataikyti susikūręs progą pats, gali atakuoti išlindęs ir iš po užtvarų. Panašaus profilio žaidėjas yra ir Marcusas Erikssonas, kuris dvikovoje Pirėjuje „Olympiakos“ komandai atseikėjo 6 tolimus metimus. Šie žaidėjai penktadienio vakarą ginsis vienas prieš kitą.

„Dar vienas svarbus mūšis mums, – prieš sakė ALBA puolėjas Luke‘as Sikma. – Pastarąsias išvykų rungtynes Bamberge ir Pirėjuje žaidėme gerai. Dvikova prieš „Crvena zvezda“ yra dar viena galimybė pagerinti situaciją lentelėje, nors ir žaisime labai atšiaurioje aplinkoje. „Crvena zvezda“ rodo labai gerą žaidimą, tad laukia labai geras testas. Galimybė parodyti, jog judame gera linkme.“

Pirėjo „Olympiakos“ (7-12) – Miuncheno „Bayern“ (6-13)

Raudonųjų vairą perėmęs Georgios Bartzokas debiutavo skaudžia nesėkme prieš ALBA. Tai buvo jau šeštoji „Olympiakos“ nesėkmė per pastaruosius aštuonis mačus. Geromis nuotaikomis nespindi ir „Bayern“ krepšininkai, pralaimėję penkis kartus iš eilės. Tai ilgiausia Vokietijos čempionų nesėkmių atkarpa nuo 2014-ųjų.

Pirmasis tarpusavio mačas baigėsi „Bayern“ pergalė 85:82. Maodo Lo buvo rezultatyviausias Miuncheno komandos žaidėjas, pelnęs 19 taškų.

Pagrindinė mikrodvikova: Vienų iš geriausių Eurolygos centrų akistata – Nikola Milutinovas prieš Gregą Monroe. Serbas pirmauja turnyre pagal atkovotus kamuolius (vid. 8,7), o dvitaškius realizuoja 67,3 proc. tikslumu. Jam teks išnaudoti savo įgūdžius baudos aikštelėje ir dydį kovoje prieš „Bayern“ aukštaūgį. Amerikietis yra seno kirpimo centras, turintis gerą įgūdžių paketą po krepšiu bei gerą metimą iš vidutinio nuotolio. Laukite intriguojančios akistatos.

„Sudėtinga situacija, bet esu tikras, kad galime ją ištaisyti, jei visų požiūris bus pozityvus. „Bayern“ yra labai talentinga komanda puolime, turi gerų metikų. Turime būti susikoncentravę ir žaisti agresyviai gynyboje. Tą turime daryti prieš visus varžovus, kitu atveju turėsime problemų, kaip ir dvikovoje su ALBA“, – sakė „Olympiakos“ treneris Georgios Bartzokas.

Penktadienio Eurolygos tvarkaraštis:

Maskvos CSKA Vitorijos „Baskonia“ 19:00
Sankt Peterburgo „Zenit“ „Valencia“ 19:00
Stambulo „Anadolu Efes“ Vilerbano ASVEL 19:30
Belgrado „Crvena zvezda“ Berlyno ALBA 20:00
Pirėjo „Olympiakos“ Miuncheno „Bayern“ 20:30
Atėnų „Panathinaikos“ Kauno „Žalgiris“ 21:30

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius