Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 26

Eurolygos komandų kapitonų apklausoje – solidi Šaro persvara prieš kitus specialistus

Prieš naujojo sezono startą Eurolyga apklausė visų 18 komandų kapitonus, kurių atiduoti balsai lėmė kiek netradicinių kategorijų, kurių neišvysi įprastuose rinkimuose, nugalėtojus. Vienoje iš kategorijų dominavo ir buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Vasarą su „Barcelona“ rankomis sukirtęs Šaras gavo daugiausiai balsų trenerio, prieš kurio komandą krepšininkai labiausiai nekantrauja žaisti, rinkimuose.

Š.Jasikevičius surinko daugiau nei pusę balsų (55,6%) ir ženkliai lenkė Senajame žemyne taip pat pripažintus strategus, tokius kaip Pablo Laso ir Igoris Kokoškovas (abu – po 16,7%).

Pasak krepšininkų, būtent išvyka į Kataloniją žaidėjus intriguoja labiausiai (22,2%). „Barca“ už savęs paliko Atėnų „Panathinaikos“ ir Madrido „Real“ (abu – po 16,7%) ekipas.

Žaidėjo, kuris artėjančiame sezone sugrįš alkanesnis nei bet kuris kitas, rinkimuose triumfavo Maskvos CSKA amerikietis Willas Clyburnas (27,8%), praėjusiame sezone patyręs sunkią kryžminių kelio raiščių traumą ir sužaidęs vos keletą rungtynių.

Antroje vietoje liko Shane'as Larkinas (22,8%).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

Tiesa, „Anadolu Efes“ vijurkas surinko daugiausiai balsų žaidėjo, prieš kurį rungtyniauti yra didžiausias iššūkis, rinkimuose. Amerikietis (33,3%) pralenkė savo tautietį Mike'ą Jamesą (16,7%) bei du Nikolas – Mirotičių ir Milutinovą (abu – po 11,1%).

Skambiausiu tarpsezonio perėjimu tapo Vitoriją į Maskvą iškeitęs Tornike Shengelia (44,4%). Už kartvelo – jo naujasis komandos draugas Nikola Milutinovas (22,2%), o 3-4 vietas dalijasi Kyle'as Hinesas ir Nickas Calathesas (11,1%).

Naujasis Eurolygos sezonas prasidės jau šį ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius