Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 16

Įspūdingai sugrįžęs „Žalgiris“ dramatiškai nusileido Eurolygos lyderiams

Eurolygos atkrintamąsias medžiojantis Kauno „Žalgiris“ (15-14) privertė iki paskutinių sekundžių kautis lyderius Pirėjo „Olympiakos“ (21-8) krepšininkus.

Aleksandras Vezenkovas pabaigoje įmetė sudėtingą dvitaškį, Edgaro Ulanovo metimas atsitrenkė į lanką ir svečiai išsivežė dramatišką pergalę – 72:74 (17:15, 17:25, 15:21, 23:13).

Pirėjo klubui šis laimėjimas leido išlikti Eurolygos viršūnėje ir užtikrinti bilietą į Eurolygos atkrintamąsias. „Olympiakos“ tapo pirmuoju tai padariusiu klubu.

Tuo metu dramatiškai kritęs „Žalgiris“ išsaugo šansus taip pat dar prasibrauti į pirmąjį aštuonetą, nors šiuo metu užima 9 vietą.

Vienu metu intriga rungtynėse jau buvo išblėsusi. Po A.Vezenkovo šou trečiajame kėlinyje praraja tarp komandų siekė 14 taškų (45:59).

Eurolygos lyderiai jau atrodė nusiraminę ir ėmė galvoti apie efektingas atakas puolime. Tačiau „Žalgiris“ įspūdingai sugrįžo.

Tomo Dimšos ir Rolando Šmito tritaškių ketvirtajame kėlinyje įkvėpti šeimininkai išlygino rezultatą likus žaisti 3 minutes (69:69).

O po dar vieno R.Šmito tritaškio net ir persvėrė (72:70).

Vis dėlto A.Vezenkovas parodė, kodėl jau dabar yra tituluojamas geriausiu šio sezono krepšininku. Bulgaras griūdamas atgal įmetė dvitaškį per aukštai iškeltą T.Dimšos ranką (72:74).

„Žalgiriui“ liko 6 sekundės. Kazys Maksvytis paprašė minutės pertraukėlės, iniciatyvos ėmėsi kapitonas Edgaras Ulanovas, kuris suklaidino varžovą, prasiveržė, bet jo metimas atsitrenkė į lanką.

„Olympiakos“ pergalės kalvis A.Vezenkovas Kaune pelnė net 25 taškus (9/9 dvit., 2/7 trit., 1/1 baud.), sugriebė 8 kamuolius ir surinko net 32 naudingumo balus.

Išlikti kovoje iki pat paskutinių akimirkų „Žalgiris“ sugebėjo net ir praradęs 20 kamuolių („Olympiakos“ padarė 12 klaidų). Kauniečiai sugriebė 13 kamuolių puolime, svečiai – 9.

Abi komandos į kovą stojo nukraujavusios: „Žalgiriui“ nepadėjo Isaiah Tayloras, susižeidęs savaitgalio rungtynėse su Vilniaus „Rytu“, o „Olympiakos“ klubui – atakų vijurkas Kostas Sloukas.

„Žalgiris“: Rolandas Šmitas 18 (6 atk. kam., 4/6 trit.), Tomas Dimša 17, Edgaras Ulanovas 12 (6 rez. perd.), Arnas Butkevičius 7.

„Olympiakos“: Aleksandras Vezenkovas 25 (8 atk. kam.), Shaquielle'as McKissicas 18, Kostas Papanikolaou 8.

Rungtynių eiga

40 min. E.Ulanovo metimas atsitrenkia į lanką ir „Olympiakos“ atsilaiko...

40 min. S.Vezenkovas griūdamas atgal įmeta dvitaškį... (72:74). „Žalgiriui“ lieka 6 sekundės. K.Maksvytis prašo minutės pertraukėlės.

40 min. E.Ulanovo prasiveržimas baigiasi bloku „Žalgirio“ kapitonui ir kamuolys dar atitenka „Olympiakos“ klubui. Lieka 28 sekundės.

39 min. R.Šmitas tritaškiu persveria rezultatą! (72:70). Lieka minutė. Deja, gynyboje R.Šmitas baudžiamas pražanga prieš Sh.McKissicą, kuris gauna teisę mesti tris baudų metimus. Įmeta dvi (72:72).

37 min. T.Dimša! Nepabūgęs M.Fallo pelno du taškus su varžovo milžino pražanga ir lygina rezultatą (69:69).

35 min. A.Butkevičius!! „Žalgirio“ gynėjas duria tolimą metimą iš 8 metrų paskutinę atakos sekundę. Netrukus „Olympiakos“ suklysta, o T.Dimša prideda dar vieną tritaškį. Lieka jau tik 2 taškai (65:67).

33 min. R.Šmitas smeigia du tritaškius ir „Žalgirio“ arena atgyja. Skirtumas traukiasi iki 6 taškų (59:65).

Trečias kėlinys

30 min. Kėlinį dar vienu taikliu metimu baigia jau 21 tašką surinkęs S.Vezenkovas (49:61).

28 min. „Žalgirio“ puolimas sustoja, o tritaškį pataiko K.Papanikolaou. Jau minus 14 (45:59).

26 min. S.Vezenkovas... bulgaras tęsia savo šou, o skirtumas pirmą sykį pasiekia dviženklę persvarą (44:54).

24 min. Deja, bet varžovai turi S.Vezenkovą, kuris vėl prabyla (40:45).

22 min. „Žalgiris“ kėlinį pradeda 5 taškais be atsako ir skirtumas traukiasi iki minimalaus (39:40).

Antras kėlinys

20 min. Tikru „Žalgirio“ galvos skausmu antrajame kėlinyje tampa Sh.McKissicas, pelnantis 13 taškų vien per antrąją rungtynių atkarpą (34:40). Šeimininkai per pirmąją pusę prarado net 13 kamuolių, „Olympiakos“ – tik 4.

17 min. Po A.Polonaros tolimo šūvio „Žalgirio“ arena kyla ant kojų (29:23), bet „Olympiakos“ atsako spurtu 0:7 (29:30).

13 min. Įspūdinga „Žalgirio“ kova dėl kamuolių puolime – jau 8 susikurti antrieji šansai ir augantis skirtumas (26:21). „Olympiakos“ po „Žalgirio“ krepšiu yra sugriebęs tik 1 kamuolį.

Pirmas kėlinys

10 min. Gerą pirmą „Žalgirio“ kėlinį taikliu tolimu tritaškiu su atakos laiko sirena užbaigia T.Dimša. Šeimininkai priekyje 17:15.

8 min. E.Ulanovas prideda tritaškį (13:10), bet kitoje pusėje apie save primena ir geriausias šio sezono Eurolygos krepšininkas S.Vezenkovas, pelnantis 5 taškus iš eilės (13:15).

6 min. Agresyvus E.Ulanovo žaidimas prieš S.Vezenkovą baigiasi dviem taškais, o drąsus L.Lekavičiaus metimas – trimis, ir „Žalgiris“ pirmą sykį veržiasi į priekį (10:9).

5 min. Skylių varžovų gynyboje nerandantys K.Maksvyčio auklėtiniai išmetė jau 5 tritaškius, pataikė tik vieną ir atsilieka 5:9.

2 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelno į Kauną sugrįžęs Th.Walkupas, pataikantis tritaškį. „Žalgiris“ atsako E.Ulanovo metimu kaire ranka (2:3).

1 min. K.Maksvytis rungtynes pradeda neįprastu penketu – L.Lekavičius, A.Butkevičius, E.Ulanovas, A.Polonara ir R.Šmitas.

Prieš rungtynes

„Žalgirio“ amerikietis I.Tayloras traumą patyrė pačiu blogiausiu laiku. Įžaidėjas atrodė įsibėgėjantis Eurolygoje – praėjusią savaitę įmetė 15 taškų į Vilerbano ASVEL krepšį ir sužaidė karjeros rungtynes Eurolygoje.

„Mano nuomone, „Olympiakos“ yra geriausią krepšinį žaidžianti Eurolygos komanda, – varžovus gyrė Kazys Maksvytis. – Jie susižaidę tiek gynyboje, tiek puolime. Bus nelengvas iššūkis, bet kito kelio mes neturime. Jei galvojame apie atkrintamąsias, reikia bandyti paimti tašką. Labai stiprus varžovas, bet bandysime laimėti.“

„Olympiakos“ klubas iš paskutinių 19 rungtynių visuose turnyruose pralaimėjo vos vienerias.

Pirmąjį tarpusavio susitikimą Pirėjuje „Olympiakos“ laimėjo 90:80.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius