Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 26

Eurolygos metraščių perrašyti neteks: rekordai, kurie liko nepagerinti dėl koronaviruso

Paskutinės 2019-2020 m. Eurolygos sezono rungtynės buvo sužaistos bent dviem mėnesiais anksčiau, nei planuota, o neįvykę mačai neleido kai kuriems žaidėjams pagerinti jau užuostų turnyro rekordų.
Shane'as Larkinas
Shane'as Larkinas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Dėl koronaviruso pandemijos kovo pradžioje sustabdytame, o pirmadienį oficialiai nutrauktame Eurolygos sezone buvo likę šeši reguliariojo sezono turai, ketvirtfinalių serijos ir finalo ketvertas.

Tai reiškia, kad iki pabaigos nužygiavusios komandos galėjo sužaisti dar nuo 11 iki 13 rungtynių, arba praktiškai trečdalį sezono.

Anksčiau nei turėjo užsibaigęs sezonas užkirto bent kelių turnyro rekordų pagerinimui.

„Sportando“ žurnalistas Nicola Lupo paskaičiavo, kad į daugiausiai rekordų kėsinosi įspūdingą sezoną žaidęs Stambulo „Anadolu Efes“ lyderis Shane'as Larkinas.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Shane'as Larkinas
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Shane'as Larkinas

Amerikietis per 25 sužaistus mačus surinko 644 naudingumo balus ir artėjo prie visų laikų vieno sezono rekordo, kuris priklauso 2017-2018 m. sezone 711 balų surinkusiam Lukai Dončičiui.

Tiesa, į šį rekordą taikėsi ir „Barcelona“ puolėjas Nikola Mirotičius, kuris nepraleido nė vienų iš 28 rungtynių ir buvo surinkęs 629 naudingumo balus.

Sh.Larkinas, kartu su Tel Avivo „Maccabi“ įžaidėju Scottie Wilbekinu, pretendavo pagerinti ir Aleksejaus Švedo pataikytų tritaškių rekordą.

Rusas užpernai per sezoną sumetė 107 tolimus metimus, o S.Wilbekinas ir Sh.Larkinas iki sezono sustabdymo buvo pataikę atitinkamai 90 ir 88 tolimus šūvius.

„Anadolu Efes“ vedlys arti to, kad taptų pirmuoju Eurolygos krepšininku, kuris išmetė bent 150 tritaškių ir viso sezono metu iš tolimos distancijos atakavo aukštesniu nei 50 proc. tikslumu.

Sustabdžius sezoną Sh.Larkinas buvo pataikęs 88 iš 173 tritaškių, o tai prilygo 50,9 proc. tikslumui.

Bent į keletą rekordų taikėsi ir Atėnų „Panathinaikos“ atakų dirigentas Nickas Calathesas.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Nickas Calathesas
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Nickas Calathesas

Rezultatyvių perdavimų meistras per 28 turus jų spėjo atlikti 255, o iki jam pačiam priklausančio rekordo, pagerinto 2018-2019 m. sezone, graikui trūko tik 31 tikslaus perdavimo.

Išlaikęs puikią sportinę formą N.Calathesas galėjo pretenduoti į įprastai labiau aukštaūgiams priklausančios srities rekordą. PAO vedlys buvo atlikęs jau 13 dvigubų dublių ir priartėjęs prie Bobano Marjanovičiaus, kuris 2014-2015 m. sezone jų atliko 16.

Be to, N.Calathesui trūksta jau tik 10-ties dublių, kad aplenktų Turkijos krepšinio legendą Mirsadą Turkčaną ir taptų daugiausiai dvigubų dublių atlikusiu Eurolygos krepšininku istorijoje.

Eurolygos rekordą užuosti jau galėjo ir Madrido „Real“ bokštas Walteris Tavarešas, kuris buvo spėjęs atlikti 61 bloką ir tikėjosi aplenkti Ekpe Udoh, kuris 2016-2017 m. sezone blokavo 68 metimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius