Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 05

Eurolygos MVP lenktynėse – du buvę žalgiriečiai ir trys praeities laureatai

Eurolygos sezonas – jau ant nosies, o prieš jo pradžią turnyro organizatoriai išrinko dešimt rimčiausių pretendentų į naudingiausio sezono žaidėjo apdovanojimą.

Oficialioje Eurolygos svetainėje patalpintame dešimtuke – ir du buvę žalgiriečiai bei trys praeityje šį prizą jau susižėrę krepšininkai.

Pateikiame jį abėcėlės tvarka.

Nemanja Bjelica (Stambulo „Fenerbahče“)

„Profesoriaus“ pravardę turintis N.Bjelica jau buvo išrinktas Eurolygos MVP 2014-2015 m. sezone. Po septynerių metų jis sugrįžo į Eurolygą ir jau būdamas NBA čempionu bandys išnaudoti savo retą kamuolio valdymo, pataikymo ir žaidimo IQ kombinaciją.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nemanja Bjelica
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nemanja Bjelica

Jei sugebės prisitaikyti prie pasikeitusios Eurolygos, jis gali vesti „Fenerbahče“ link dar vieno ypatingo sezono.

Mike'as Jamesas („Monaco“)

Nuvesdamas Eurolygos naujoką iki atkrintamųjų, kur „Monaco“ liko per vieną pergalę nuo finalo ketverto, M.Jamesas įrodė, kad yra lyderis, galintis viską. Nuo tada, kai komandos vairą perėmė Saša Obradovičius, M.Jamesas naudojosi savo aikštės matymu, kuris papildo jo fenomenalų gebėjimą žaisti vienas prieš vieną.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Mike'as Jamesas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Mike'as Jamesas

M.Jameso sprogstamoji jėga ir patirtis gali vesti „Monaco“ į dar didesnes aukštumas šį sezoną.

Shane'as Larkinas (Stambulo „Anadolu Efes“)

Sh.Larkinas pasitinka savo penktą sezoną „Anadolu Efes“ klube bei įrodė, kad patogiai jaučiasi šiame klube ir mieste. Suvienijęs jėgas su Vasilije Micičiumi ir sudaręs turbūt geriausią gynėjų tandemą Eurolygos istorijoje, Sh.Larkinas padėjo komandai iškovoti du iš eilės titulus.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

Praėjusiame sezone jis pateko į pirmąjį simbolinį Eurolygos penketą. Sh.Larkino gebėjimas rinkti taškus, aukštas krepšinio IQ, patirtis ir žaidimo pojūtis paverčia jį realiu MVP kandidatu.

Vladimiras Lučičius (Miuncheno „Bayern“)

V.Lučičius vedė „Bayern“ link dviejų pasirodymų atkrintamosiose ir dukart buvo išrinktas į simbolinę Eurolygos komandą.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Vladimiras Lučičius
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Vladimiras Lučičius

Jis yra modernus lengvasis krašto puolėjas – universalus, greitas ir stiprus. Be to, jis puikiai žaidžia pabaigas ir yra neabejotinas „Bayern“ lyderis.

Vasilije Micičius („Anadolu Efes“)

Kai rungtynės pasiekia svarbiausią tašką, V.Micičius yra labiausiai dominuojantis žaidėjas visame turnyre. Per pastaruosius dvejus metus jis dukart nuvedė komandą link titulo ir dukart laimėjo finalo ketverto MVP apdovanojimą.

Scanpix/IMAGO/ANE Edition nuotr./Vasilije Micičius
Scanpix/IMAGO/ANE Edition nuotr./Vasilije Micičius

Pasiekęs savo karjeros piką, V.Micičius žino, kaip išnaudoti savo dydį ir jėgą verždamasis link krepšio, turi fantastišką aikštės matymą ir yra patikimas pabaigose. Jo talento ir patirties kombinacija paverčia jį pagrindiniu kandidatu laimėti MVP, kurį serbas jau buvo iškovojęs 2020-2021 m. sezone.

Nikola Mirotičius („Barcelona“)

N.Mirotičius gavo praėjusio sezono MVP, kai sužaidė vieną efektyviausių kada nors Eurolygoje matytų sezonų. 2022-2023 m. sezoną jis pradės traumuotas, kas gali pakenkti jo kandidatūrai laimėti antrą iš eilės MVP, ką iki šiol yra padaręs tik Tel Avivo „Maccabi“ puolėjas Anthony Parkeris.

Roko Lukoševičiaus/Scanpix Baltics nuotr./Nikola Mirotičius
Roko Lukoševičiaus/Scanpix Baltics nuotr./Nikola Mirotičius

N.Mirotičius – pilnas žaidėjo paketas, galintis rinkti taškus iš bet, kovoti dėl kamuolių ir kiekvieną sezoną tobulėjantis gynyboje.

Kevinas Pangosas (Milano „Olimpia“)

Kai pastarąjį sykį žaidė Eurolygoje, K.Pangosas išvedė „Zenit“ į atkrintamąsias ir buvo įtrauktas į simbolinį sezono penketą. K.Pangosas yra tradicinis aikštės generolas, kuris gali dominuoti iš įžaidėjo pozicijos.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Kevinas Pangosas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Kevinas Pangosas

Jis nebijo imtis svarbiausių metimų ir puikiai pataiko tritaškius (41,4 proc.). Be to, K.Pangosas turi nuostabų rezultatyvių perdavimų ir klaidų santykį (2,24). Su legendinio trenerio Ettore Messinos patarimais, K.Pangosas gali žengti dar vieną žingsnį į priekį ir varžytis dėl MVP apdovanojimo.

Georgios Papagiannis (Atėnų „Panathinaikos“)

Graikas buvo išrinktas į 2021-2022 m. sezono antrą simbolinį penketą, nors PAO užbaigė sezoną su 9 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų. Jis pirmavo turnyre pagal atkovotus kamuolius ir blokuotus metimus bei pirmą kartą karjeroje turėjo dviženklį taškų vidurkį.

„Scanpix“ nuotr./Georgios Papagiannis
„Scanpix“ nuotr./Georgios Papagiannis

G.Papagiannis žino, kaip išnaudoti savo ūgį ir greitį bei yra patikimas metikas iš vidutinio nuotolio. „Panathinaikos“ atnaujino savo sudėtį, o su kur kas geresniu komandos pasirodymu reguliariajame sezone, G.Papagiannis gali pretenduoti į MVP.

Walteris Tavaresas (Madrido „Real“)

Gynybinė siena, kuriai neprilygsta niekas Eurolygoje pastaruoju metu. W.Tavaresas gali pakeisti bet kurių rungtynių tėkmę savo ilgomis rankomis, puikia reakcija ir greitomis kojomis. Bet jis kur kas daugiau nei elitinis gynybos žaidėjas.

zalgiris.lt nuotr./Walteris Tavarešas
zalgiris.lt nuotr./Walteris Tavarešas

Jis atakavo didesniu nei 65 proc. tikslumu per penkis pastaruosius sezonus ir rinko dviženklį taškų skaičių per pastaruosius du, be to, jis pagerino baudų taiklumą. Aplink esant tiek talentingų žaidėjų, W.Tavaresas turėtų gauti dar daugiau laisvės puolime.

Sasha Vezenkovas (Pirėjo „Olympiakos“)

S.Vezenkovas pradeda sezoną po karjerą pakeitusių metų, per kuriuos jis atvedė „Olympiakos“ į pirmą finalo ketvertą nuo 2017-ųjų. Universalus puolėjas, galintis pataikyti iš toli ir turintis labai aukštą žaidimo IQ, kurį išnaudoja skaitydamas gynybą ir ieškodamas savo pranašumų tiek žaisdavo veidu, tiek nugara į krepšį.

Euroleague.net/Saša Vezenkovas
Euroleague.net/Saša Vezenkovas

Be to, jis puikus kovotojas dėl kamuolių bei tylus lyderis, visada susirenkantis savo skaičius bei padarantis savo komandą konkurencinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius