Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 22

Eurolygos MVP: „Tikiuosi, joks juodaodis nežais Lietuvoje“

Eurolygos MVP pripažintas Ekpe Udohas pareiškė savo nuomonę apie Gedvydo Vainausko sukeltą rasizmo skandalą.
Ekpe Udohas
Ekpe Udohas / „Scanpix“ nuotr.

Stambulo „Fenerbahče“ lyderis pasmerkė buvusio „Lietuvos ryto“ klubo prezidento požiūrį, kad komandose neturėtų būti daugiau nei du juodaodžiai.

„Lietuvos komandos prezidentas peržengė visas ribas su savo komentarais. Aš tikiuosi, kad joks juodaodis krepšininkas nevyks į tą komandą ar lygą. Nes, patikėkite manimi, ir daugiau savininkų taip pat galvoja“, – Lietuvos krepšinio lygą kritikavo E.Udohas.

Krepšininkas taip pat pasisakė už krepšininkų sąjungos kūrimą, kuri apsaugotų žaidėjus: „Tai bus sunku, nes turime daug lygų, bet mums reikia sąjungos. Žaidėjai įgauna vis daugiau galių ir komandos turi suprasti, kad be mūsų nebūtų žaidimo. Turime saugoti vienas kitą.“

G.Vainauskas sulaukė kritikos, kai interviu savo valdomai „Lietuvos ryto“ televizijai pareiškė, kad komandoje neturi būti daugiau kaip dviejų juodaodžių žaidėjų.

„Buvo požiūris, kad daugiau kaip dviejų juodų, juodaodžių krepšininkų komandoje neturi būti. Atsitiko taip, kad (buvęs) treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodais žaidėjais, juos kontroliuoti, juos mokyti, juos auklėti, viską daryti, ir komandoje atsiranda keturi juodi žaidėjai. Tai jie susibūrė į tokią gaują, – pasakojo G.Vainauskas. – Negalima – maksimum du juodaodžiai žaidėjai, per 20 metų praktiką aš galiu tą pasakyti, daugiau neturi būti. Ir visos komandos – niekados neturėkit daugiau kaip dviejų juodaodžių žaidėjų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius