Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2016 04 05

Europos krepšinio kare FIBA gauna į skudurus

Eurolygos ir FIBA karas įsibėgėja, o pirmieji rezultatai rodo, kad tarptautinė krepšinio organizacija kol kas gauna į skudurus. Vis daugiau stipriausių Europos komandų ir lygų kimbasi į parankę Eurolygai. Pasižvalgėme, kurios komandos palaiko kurią pusę.
Ianas Vougioukas
Ianas Vougioukas / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvoje situacija tokia – Kauno „Žalgiris“ dar žiemą pasirašė 10 metų kontraktą su Eurolyga, o Vilniaus „Lietuvos rytas“ neseniai pranešė, kad sudarys trejų metų kontraktą su Europos taure.

Klaipėdos „Neptūnas“, kuris į Europos taurę nekviečiamas, bet anksčiau pranešęs, kad nenori žaisti FIBA Čempionų lygoje – aklavietėje.

Ispanijos krepšinio lyga antradienį oficialiai paskelbė, kad bendradarbiaus su Eurolyga ketverius metus, o pagal šį susitarimą kitą sezoną Europos taurėje pagal lygos reitingą žais trys Ispanijos klubai. Nuo 2017-2018 m. sezono Europos taurėje dalyvaus bent keturi klubai, o bent trys žais Eurolygoje.

Jei Ispanijos komanda laimės Europos taurę, šis skaičius išaugs iki keturių.

Šis ispanų sprendimas tapo skaudžiu smūgiu FIBA užmojams. Kol kas akivaizdu, kad FIBA Čempionų lyga bus visai ne čempioniška - be stipriausių Senojo žemyno klubų.

Eina su Eurolyga/Europos taure Eina su FIBA
Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ 7 Italijos klubai: Avelino „Scandone“, Bolonijos „Virtus“, Kreonos „Vanoli“, Pezaro „Consultinvest“, Pistojos „Giorgio Tesi Group“, Varezės „Opnejobmetis“, Venecijos „Reyer“ (oficialu)
Sutartys su Eurolyga: Madrido „Real“, „Barcelona“, Vitorijos „Laboral Kutxa“, Maskvos CSKA, Tel Avivo „Maccabi“, Stambulo „Fenerbahče“ ir Stambulo „Anadolu Efes“, Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiakos“, Milano „Emporio Armani“ (oficialu) Graikijos klubai: Salonikų PAOK ir Salonikų „Aris“ (oficialu)
Kiti stipriausi Ispanijos krepšinio lygos klubai: Malagos „Unicaja“, „Gran Canaria“, „Valencia“ ir kiti. (oficialu)
VTB Jungtinė lyga: finalininkai – į Eurolygą, 3-5 vietos – į Europos taurę (oficialu)
Italijos klubai į Europos taurę: Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Trento „Dolomiti“, Sasario „Dinamo“ (oficialu)
Į Eurolygos ir Europos taurės pusę linksta Vokietijos ir Prancūzijos krepšinio lygos (neoficialu)
Neoficialiai pranešama, kad rinksis Europos taurę: Berlyno ALBA, Miuncheno „Bayern“, Atėnų AEK. Stambulo „Galatasaray“, Vilerbano ASVEL, Jeruzalės „Hapoel“
Adrijos lygos klubai baigia derinti sutartį su Eurolyga (oficialu)

FIBA grasino, kad tų šalių krepšinio federacijos, kurios leis jų komandoms žaisti Europos taurėje (Eurolyga – neliečiama), gali būti nubaustos rinktinių diskvalifikacijomis iš svarbiausių tarptautinių turnyrų. Pavyzdžiui, dėl „Lietuvos ryto“ dalyvavimo Europos taurėje Lietuvos rinktinei teoriškai iškilo grėsmė nedalyvauti kitų metų Europos pirmenybėse.

Bet kai tiek šalių ir komandų linksta į Eurolygos pusę, neatrodo realu, kad FIBA galėtų imti bausti krepšinio federacijas ir diskvalifikuoti Lietuvos, Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos ir kitas rinktines iš Europos pirmenybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius