Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 16

Europos žiniasklaida: FIBA šauna sau į koją

FIBA penktadienio vakarą ant Europos krepšinio išmetė bombą. Supykusi dėl rimtų komandų nesudominančios Čempionų lygos organizacija nusprendė karo veiksmus su Eurolyga perkelti ant nacionalinių federacijų ir pašalino 14 Europos rinktinių iš „Eurobasket 2017“ turnyro. Kaip į tai sureagavo Europos žiniasklaida?
Kamuolys
Kamuolys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

FIBA jau anksčiau grasino, kad nacionalinės federacijos, kurių valstybių komandos pasirinks dalyvavimą Europos taurės, o ne FIBA Čempionų lygos turnyre, bus suspenduotos. Penktadienį FIBA šį absurdišką žingsnį žengė iš tikrųjų.

„FIBA užkrovė nežmonišką spaudimą ant federacijų pečių, tačiau tai tuo pačiu atrodo ir šūvis sau į kojas, kai iš turnyro pašalinama 80 procentų į titulą pretenduojančių komandų“, – rašo Prancūzijos, kuri sankcijų kol kas išvengė, portalas lequipe.fr.

Apie federacijoms duotą terminą iki balandžio 20 d. įrodyti, kad jos nekaltos prancūzai vadina tiesiog dar vienu šantažu. Anot „Le Equipe“, federacijoms tiesiog skirta laiko pabandyti palaužti klubus, kad šie persigalvotų dėl dalyvavimo Čempionų lygoje.

Ispanijos žiniasklaida labiausiai nerimauja dėl šalies rinktinės dalyvavimo Rio olimpinėse žaidynėse.

Ispanijos „Marca“ FIBA priemones vadina absurdiškomis ne tik dėl laisvo komandų pasirinkimo, tačiau ir dėl sankcijų federacijoms.

Nacionalinės federacijos nekontroliuoja klubų pasirinkimo, kokiame turnyre žaisti, federacijos nesudaro jokių sutarčių nei su Eurolyga, nei su Europos taurės organizatoriais. Eurolygos organizacija susideda iš pačių klubų ir jų atstovų.

Tiesa, Italijos krepšinio federacija kiek anksčiau jau priėmė atrodė protingą sprendimą – atsiribojo nuo Italijos krepšinio lygos. Tačiau tai nuo FIFA sankcijų jos neišgelbėjo.

Krepšinio sirgaliai ir žurnalistai „Twitter“ tinkle daugiau juokiasi iš FIBA sankcijų nei laiko jas gąsdinančiomis.

„Kipras prieš Farerų salas Europos čempionato finale. Jaudinančios rungtynės“, – rašo @jondelapresa

„Sportando“ žurnalistas Oracio Cauchi juokiasi, kad FIBA bandys „Eurbasket 2017“ surengti be komandų, o netrukus „Twitter“ tinkle juokais pradėjo rinkti savo komandą.

Žinomas žurnalistas Davidas Pickas favoritais laimėti „Eurobasket 2017“ iškart įvardijo Suomiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius