Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stebuklingą „Žalgirio“ skrydį link įkrintamųjų sustabdė Monako kunigaikščiai

Eurolygos įkrintamųjų traukinį iš paskutiniųjų gaudęs Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą patyrė skaudų ir, panašu, kad lemiamą dūrį. Andrea Trinchieri auklėtiniai 66:69 svečiuose krito prieš puikiai šiemet rungtyniaujantį „Monaco“ klubą ir iš esmės prarado bet kokias viltis pratęsti kovą po reguliaraus sezono.
Keenanas Evansas
Keenanas Evansas / zalgiris.lt nuotr.

Prieš pat mačą kauniečiai sulaukė gerų žinių, nes į rikiuotę po traumos sugrįžo latvis Rolandas Šmitas, bet nepadėjo net tai. „Monaco“ nuo pat pirmųjų sekundžių tvirtai demonstravo, kas yra tikrasis šių rungtynių šeimininkas.

Kunigaikštystės ekipą užkūrė Donato Motiejūno ir Mike‘o Jameso tandemas, o kauniečiai puolime labai sunkiai rinko taškus. Jau pirmojo kėlinio antroje pusėje „Žalgirio“ deficitas pasiekė dviženklę ribą (4:15). Kiek labiau A.Trinchieri vyrai buvo atkutę ketvirtojo pabaigoje, kai sumažino atsilikimą iki penkių taškų, bet tada keturis taškus iš eilės pelnė D.Motiejūnas ir šeimininkai galiausiai sutvarkė visus reikalus.

Per visas savo išlikimo rungtynes kauniečiai nė karto taip ir nebuvo priekyje.

Kauniečiams Keenanas Evansas pelnė 17 taškų, po 11 pridėjo Kevarriusas Hayesas ir Brady Manekas.

Kauniečius ypač žeidė prastas pataikymas iš toli. Geriausiai tritaškius Eurolygoje metanti komanda šį kartą pataikė tik 7 metimus iš 29.

Viešnagę kunigaikštystėje apkartino ir Arno Butkevičiaus trauma. Antrajame kėlinyje puolėjas susižeidė koją, aikštę paliko padedamas komandos draugų ir daugiau nežaidė.

Šis pralaimėjimas praktiškai nubraukė Lietuvos čempionų viltis finišuoti pirmajame dešimtuke. Dabar „Žalgirį“ turėtų gelbėti tik stebuklų virtinė ir Eurolygos autsaiderių Berlyno ALBA ir Vilerbano ASVEL pergalės.

Pergalę iškovojęs Monako klubas toliau stiprina savo pozicijas pirmajame ketverte, kuris lemtų namų aikštės pranašumą atkrintamosiose.

Kitą savaitę „Žalgiris“ užbaigs Eurolygos reguliarųjį sezoną akistata namuose su lyderiu Madrido „Real“.

„Žalgiris“: K.Evansas 17 (5 rez. perd.), B.Manekas 12 (7 atk. kam.), K.Hayesas 11 (7 atk. kam., 2 per. kam.), D.Giedraitis 8, E.Ulanovas 7 (8 atk. kam.), E.Sumneris 4 (5 rez. perd.), A.Butkevičius 3, R.Šmitas 2, L.Lekavičius 2, L.Birutis 0, D.Lavrinovičius 0, T.Dimša 0.

„AS Monaco“: M.Jamesas 18, D.Motiejūnas 14, J.Blossomgame’as 11.

VIDEO: Apmaudi A.Butkevičiaus trauma žūtbūtinėse „Žalgirio“ rungtynėse
VIDEO: Apgailestavęs Edgaras Ulanovas: „Reikės laiko viską suvirškinti“
VIDEO: Dovydas Giedraitis dalijosi mintimis po Kauno „Žalgirio“ nesėkmės Monake

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Monaco“ 66:69.

40 min. Rungtynės baigiasi. „Monaco“ švenčia pergalę.

39 min. Donatas Motiejūnas pataiko sunkų, bet įspūdingą puskablį. „Žalgiris“ neužpuola, o Donatas Motiejūnas kartoja savo komandos draugo netaiklų metimą ir stipriai priartina šeimininkus prie pergalės. 60:69.

38 min. Mike'as Jamesas sumeta baudas, bet Kevarriusas Hayesas krauna iš viršaus. 60:65.

37 min. Kevarriusas Hayesas renka du su pražanga. Lieka septyni taškai. Mike'as Jamesas įmeta baudą, bet Brady Manekas pataiko iš toli. 58:63.

36 min. Keenanas Evansas smeigia tritaškį. Na gal dabar? 52:62.

35 min. Brady Manekas pataiko iš toli. 49:61.

34 min. Jordanas Lloydas pataiko iš toli. Rekordinis „Monaco" pranašumas. Panašu, kad šeimininkai pabėga... 44:59.

33 min. Mike'as Jamesas – dar vienas jo metimas atsilošus... 44:56. Kauniečiai ketvirtame kėlinyje lieka be taškų.

31 min. Dvi kauniečių klaidos lemiamo ketvirčio pradžioje ir „Monaco“ tuo naudojasi. 44:54. Andrea Trinchieri bando stabilizuoti situaciją ir iš karto ima minutės pertraukėlę.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Monaco“ 44:51.

28 min. Edgaras Ulanovas pataiko tritaškį pačią paskutinę atakos minutę. 40:49. Kapitonas prideda ir metimą iš po krepšio. 42:51.

27 min. Dar viena geresnė šeimininkų atkarpa ir vėl jų pranašumas dviženklis. Atsiliekame 37:47.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Monake

Persirengęs Arnas Butkevičius sugrįžo ant „Žalgirio“ suolo ir sulaukė Kauno komandos sirgalių aplodismentų. Akivaizdu, kad puolėjo pagalbos kauniečiai šiandien nebesulauks.

25 min. Donatas Motiejūnas pelno svarbius taškus puskabliu. Edmondas Sumneris pataiko įspūdingą metimą po prasiveržimo. 37:43.

23 min. Lengvas chaosėlis aikštėje. Krepšininkai ir treneriai dažnai nepatenkinti teisėjų sprendimais. Ir vėl šis šurmuliukas, atrodo, yra parankesnis kauniečiams. Kevarriuso Hayeso dvi rezultatyvios atakos. 34:41.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Monaco“ 29:39.

19 min. Mike'as Jamesas vėl „Monaco“ ekipai grąžina dviženklį pranašumą. Amerikietis dviženklį taškų skaičių pelno 33 Eurolygos mače iš eilės. Pavydėtinas stabilumas. 29:39.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Monake

Arnas Butkevičius bando apsiginti prieš Mike'o Jameso metimą, nesėkmingai nusileidžia ant dešinės kojos bei iškart prašo keitimo. Vienintelė paguoda, kad tai – ne ta pati kairioji, dėl kurios pėdos sužeidimo puolėjas nežaidė du mėnesius žiemą.

17 min. Prasti popieriai. Arnas Butkevičius patiria kojos traumą ir aikštę palieka padedamas komandos draugų. 29:34.

16 min. Arnas Butkevičius pataiko iš toli. Aikštėje nemažas chaosiukas, kuris, atrodo, yra parankus žalgiriečiams. 23:30

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Monake

Pirmas Keenano taiklus metimas ir iškart Sašos Obradovičiaus minutės pertraukėlės gestas. „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri stagnuojantį puolimą bando išjudinti šį sezoną iki tol dar veikiausiai nematytu penketu su Brady Maneku vidurio puolėjo pozicijoje ir Arnu Butkevičiumi, Edgaru Ulanovu, Edmondu Sumneriu ir Keenanu Evansu šalia jo. Tai pasiteisino – pelnyti 10 taškų per tris minutes.

12 min. Kauniečiai kiek išsilaisvina puolime. Edmondas Sumneris krauna iš viršaus, Keenanas Evansas pataiko iš toli. Visgi „Monaco“ persvara dar solidi. Atsiliekame – 18:25.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Monaco“ 11:20.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Monake

Didžiulis atodūsis Monako arenoje – Brady Manekas pataiko tritaškį ir pelno pirmus „Žalgirio“ taškus iš žaidimo po beveik septynių minučių. „Monaco“ gynėjas Matthew Strazelis gerai atjungė nuo komandos Keenaną Evansą, o fiziški šeimininkų puolėjai nepalieka šansų žalgiriečiams žaisti nugara į krepšį.

8 min. Pagaliau tritaškį pataiko Brady Manekas. Visgi ir kitoje aikštės pusėje Alpha Diallo krauna su pražanga. 7:18.

7 min. Puiki Donato Motiejūno verpstė ir išmaudomas Kevarriusas Hayesas. Varžovai toliau tolsta. Žalgiriečiai atsilieka 4:13.

6 min. Kauniečių puolimas kol kas stipriai stringa. Per pusę kėlinio sukrapštyti vos keturi taškai ir vienas pataikymas iš žaidimo. Tuo tarpu po savu krepšiu niekaip neišsprendžiama Mike'o Jameso problema. „Monaco“ lyderis pelno septintą tašką ir kartu su D-Mo yra vieninteliai kol kas taškus pelnę šeimininkų ekipos žaidėjai. 4:11.

4 min. Mike'as Jamesas ir toliau fantastiškas. 4:9.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Monake

Donatas Motiejūnas pirmajame susitikime Kaune iš aikštės išėjo tuščias – kaunietis nepelnė nė taško ir sužaidė prasčiausią karjeros mačą. Šiandien – jau 4 taškai per pirmas dvi minutes.

3 min. Mike'as Jamesas pataiko fantastišką tritaškį per Dovydo Giedraičio rankas. 2:7.

1 min. Rungtynes labai aktyviai pradeda Donatas Motiejūnas. Laurynas Birutis nespėja paskui tautietį ir D-Mo atidaro rungtynes. Po akimirkos sėkmingai prasiveržia ir Dovydas Giedraitis – 2:2.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Monake

Sveikinuosi iš Monako! Čia ką tik renovuota ir dar medžio laku kvepianti „Salle Gaston Medecin“ arena pamažu dažosi žalia spalva. 15min žiniomis, „Žalgirį“ palaikyti atvyko net apie 500 lietuvių, kurie turėtų nustelbti negarsią vietinę publiką kukliame 5 tūkst. vietų statinyje. Ar nustelbs oponentus ir žalgiriečiai, sužinosime jau netrukus.

Rolandas Šmitas po trijų savaičių pertraukos vėl komandos sudėtyje. Čiurną Miunchene susižeidęs latvis registruotas rungtynėms ir turėtų žengti ant parketo, nors dar nėra pilnai pasveikęs. Savo ruožtu „Monaco“ rungtynėms neregistravo Petro Cornelie – pergrūstoje sudėtyje prancūzas užleido vietą kitiems krepšininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius