Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
02 01

„Geriausia „Žalgirio“ pergalė nuo Šaro laikų“: pažymiai žaidėjams ir treneriui

Stambulo „Anadolu Efes“ nušlavęs Kauno „Žalgiris“ iškovojo skambiausią šio sezono pergalę – 96:70. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko liaupsės ir pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri.
Laurynas Birutis
Laurynas Birutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šį sezoną Kauno „Žalgiris“ namuose tiesiog negaili Turkijos grandų, nors šie du mačai buvo pakankamai skirtingi.

Rungtynėse su Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama Stambulo „Fenerbahče“ komanda „Žalgirio“ gynyba nebuvo įspūdinga, varžovai nepataikė ir daug gerų metimų, o dvikova su Stambulo „Anadolu Efes“ prasidėjo nuo gynybos, kuri šeimininkams pastatė fantastišką pirmąjį ketvirtį ir nukalė didžiausią sezono pergalę 96:70.

Tai – tikriausiai geriausios „Žalgirio“ rungtynės gynyboje ir puolime per daugybę metų. Kažko tokio matyti po Šaro išvykimo į „Barcelona“ neteko.

Šis mačas padarė išties didžiulį įspūdį. Pirmasis ketvirtis (34:14) – geriausias „Žalgirio“ kėlinys Eurolygos istorijoje, o vieno taško pritrūko ir iki geriausios pirmosios rungtynių pusės.

Pirmieji du kėliniai buvo tarsi „puolimo klinika“, kai idealius metimus Andrea Trinchieri auklėtiniai susikūrė bene kiekvienoje atakoje. O jeigu kas nors nepataikydavo, „Žalgiris“ beveik visada turėdavo antrą šansą.

„Anadolu Efes“ labai greitai buvo demoralizuotas. Manau, kad rungtynės buvo nulemtos dar per pirmąjį ketvirtį.

Antrajame kėlinyje ar trečiajame mažas duobeles turėjęs „Žalgiris“ aukštą koncentraciją išlaikė kone visos dvikovos metu ir kokybiškai žaidė iki pabaigos.

Smagu matyti taip protingai varžovus atakuojantį ir gerai besidalinantį kamuoliu (27 rezultatyvūs perdavimai – šio sezono rekordas) „Žalgirį“, kai įspūdingo vakaro neturėjo pagrindinė žvaigždė Keenanas Evansas. Kauno ekipai pavyko savo vedlį neplanuotai pataupyti prieš antrąsias dvigubos Eurolygos savaitės rungtynes.

Vien tik teigiami dalykai. Triuškinančių pergalių matėme ir pernai, ir šįmet, bet „Žalgirio“ laimėjimas prieš „Anadolu Efes“ man geriausias nuo Š.Jasikevičiaus laikmečio klube. Nuopelnai keliauja visai komandai, įskaitant trenerį, kurio įdirbis vis labiau jaučiasi.

#2 Keenanas Evansas – 5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
8 tšk. (2/4 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 6 naud. bal., 17 min.

Keenanas Evansas pirmą kartą per du mėnesius nepelnė dviženklio taškų skaičiaus. Viską itin apribojo amerikiečio pražangos, o skaudžiausia buvo trečioji, kuri padaryta ne laiku ir ne vietoje.

Galime sakyti, kad „Žalgirio“ įžaidėjas nesužaidė gerų rungtynių, bet kol buvo aikštelėje, Keenanas viską darė gerai.

Kartais maži dalykai priveda prie didesnių – galbūt K.Evanso tritaškis dvikovos pradžioje užkūrė komandą galingam startui?

Krepšininko pražangos ir rezultatas švieslentėje leido A.Trinchieri ramiai jį keisti bei suteikti minučių Tomui Dimšai ir Edmondui Sumneriui.

Tikėkimės, kad pasitaupęs K.Evansas viską, ką gali, pademonstruos prieš Atėnų „Panathinaikos“ penktadienį.

#4 Lukas Lekavičius – be įvertinimo

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius

Keista tai, jog K.Evansas prisirinko pražangų, bet vietoj jo naudojamas buvo ne Lukas Lekavičius, trečiadienį aikštelėje praleidęs mažiau nei 2 minutes. Galbūt tai susiję su gynybiniais dalykais, sunku pasakyti, tačiau šįkart taip jau išėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius