Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 03

Graikai gyrė kauniečius, bet išsiliejo ant teisėjų: „Jie siaubingi, palaikė „Žalgirį“

Po Atėnų „Panathinaikos“ pralaimėjimo Kaune graikų spauda analizavo ne tik saviškių klaidas, bet ir teisėjų darbą. „Nepamename, kada paskutinį kartą komanda susidūrė su tokiu akivaizdžiu kitos komandos palaikymu, kaip nutiko „Panathinaikos“ Kaune prieš „Žalgirį“, – trimituojama viename iš Graikijos žiniasklaidos kanalų.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Solidžią formą demonstruojantis „Žalgiris“ iškovojo jau ketvirtą pergalę iš eilės namuose, kai penktadienio vakarą 80:68 nukovė „Panathinaikos“ klubą, iki tol buvusį pirmajame Eurolygos lentelės trejete.

„Kaune siautėjo žalia audra, bet ji buvo lietuviška. Ji smogė „Panathinaikos“, pralaimėjusiam sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje“, – pasakojimą apie rungtynes tarp dviejų „žalių“ ekipų pradėjo „Sport 24“ žurnalistas Giannis Fileris.

„Panathinaikos“ pražudė klaidos. Komanda paliko „Žalgirio“ areną nuleidusi galvas“, – teigė Alexandros Tsirigotis iš sport-fm.gr tinklalapio.

„Panathinaikos“ atrodė be energijos ir aiškių idėjų Kaune bei brangiai už tai sumokėjo. Juos užtikrintai 80:68 nugalėjo „Žalgiris“, nors puikiai pasirodė 26 taškus įmetęs Kendrickas Nunnas“, – apibendrino Orestes Syntelis iš „Novasports“.

Daug nuopelnų graikai atidavė Eurolygos savaitės MVP laurus susižėrusiam Keenanui Evansui.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

„Amerikietis gynėjas buvo atsakingas už 41 iš 80 komandos taškų, nors jo veiksmais baigėsi tik 24,2 proc. „Žalgirio“ atakų. Evansas net 15 iš 24 savo taškų pelnė prieš gynybos specialistą Jerianą Grantą“, – jį apstulbinusius skaičius išskyrė Stefanos Makris iš „Sport 24“.

O dar daugiau liaupsių sulaukė pirmą mėnesį prie „Žalgirio“ vairo užbaigęs Andrea Trinchieri.

„Vedami Trinchieri instrukcijų mažieji Kauno herojai atgimė ir nuo pat pradžios apsunkino gyvenimą PAO arba savo greitu žaidimu, arba kieta gynyba, lėmusiais „dobilų“ pralaimėjimą“, – rašė G.Fileris.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

„Skaičiai nenusako visko. Jie negali apibūdinti įspūdingos energijos, su kuria žaidė Kauno komanda, besivijusi kiekvieną kamuolį, kritusi dėl jo į užribį, pasiaukojusi ir žaidusi su aistra“, – gyrė kauniečius „Sport 24“ žurnalistas.

Žalgiriečių atsidavimą išskyrė ir O.Syntelis.

„Žalieji“ surengė vieną blogiausių puolimo pasirodymų šio sezono Eurolygoje ir nesugebėjo susitvarkyti su lietuvių spaudimu. Jie buvo per švelnūs gynyboje, kai padarė per daug neišprovokuotų klaidų, už kurias „Žalgiris“ neatleido“, – teigė graikų žurnalistas.

Skaičiai nenusako visko. Jie negali apibūdinti įspūdingos energijos, su kuria žaidė Kauno komanda, besivijusi kiekvieną kamuolį, kritusi dėl jo į užribį, pasiaukojusi ir žaidusi su aistra.

Ne visi Graikijos žiniasklaidos kanalai leidosi į rungtynių aptarimą. Štai viename iš jų buvo dėstoma apie teisėjų pagalbą „Žalgiriui“ ir net suvardyti epizodai, kuriuose, graikų manymu, Kauno komandai pagelbėjo rungtynėse dirbę Sretenas Radovičius, Piotras Pastusiakas ir Carlosas Cortesas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis

„Nepamename, kada paskutinį kartą komanda susidūrė su tokiu akivaizdžiu kitos komandos palaikymu, kaip nutiko „Panathinaikos“ Kaune prieš „Žalgirį“, – teigiama Graikijos sporto tinklalapyje „Menshouse“.

Netrukus tekste suvardijama, kuriose situacijose arbitrai esą padėjo „Žalgiriui“ ir pakenkė „Panathinaikos“:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius