Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 20

Graikus apžavėjęs mažylis Lukas jiems primena slovėnų žvaigždę

Lukas Lekavičius greitai įrodė, kad Atėnų „Panathinaikos“ klube nėra tam, kad padavinėtų rankšluostį komandos lyderiui. Jau per antrąsias Eurolygos rungtynes buvęs žalgirietis žaidė taip, jog nusipelnė graikų žurnalistų komplimentų.
Lukas Lekavičius atvyko į Atėnus
Lukas Lekavičius. / Foto: Vangelis Stolis

L.Lekavičiui užteko 15 minučių sužavėti graikus.

Prie pergalės Eurolygos rungtynėse ketvirtadienį 93:83 prieš Bambergo „Brose“ (Vokietija) Atėnų superklubo naujokas iš Lietuvos pridėjo 10 taškų ir 3 rezultatyvius perdavimus.

„Įspūdis daugiau nei pozityvus!“ – dėl 23 metų lietuvio džiūgavo gazzetta.gr portalas.

Nuo atsarginių suolo į žaidimą įsitraukęs L.Lekavičius pataikė 3 dvitaškius iš 4, tritaškį, bei 1 baudos metimą iš 2.

Jis pats ramiai vertino savo žaidimą, kuriuo prisidėjo prie pirmosios „Panathinaikos“ pergalės Eurolygoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nickas Calathesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nickas Calathesas

„Treneris norėjo, kad įneščiau energijos ant parketo, kovočiau, griūčiau, skrisčiau, kad pakeisčiau Nicką Calathesą, kai reikia. Toks mano darbas“, – kalbėjo L.Lekavičius.

Ryškiausia „Panathinaikos“ žvaigždė Nickas Calathesas pelnė 23 taškus per 27 minutes.

Kai pagrindinis komandos atakų organizatorius sėdo ant suolo, Atėnų komanda nejautė sunkumų, nes įžaidėjo pozicijoje jį puikiai pavadavo L.Lekavičius.

„Panathinaikos“ treneris Xavi Pascualis galėjo ramiai suteikti lyderiui daugiau poilsio minučių (praėjusį sezoną N.Calathesas žaisdavo po 34 min. per rungtynes), o paskui išbandė ir dviejų įžaidėjų duetą.

„Jei žaidėjas gali parodyti, kad jam nereikia adaptacijos, tai toks buvo Lukas Lakavičius, – rašė sports24.gr. – Prieš keturis mėnesius, kai buvo paskelbta apie jo įsigijimą, jo vaidmuo buvo aiškus: įžaidėjas gaus tiek minučių, kiek ant suolo ilsėsis N.Calathesas. Bet lietuvis gali pasiūlyti kur kas daugiau. Nebus netikėta, jei jis įrodys, kad yra vertas už jį sumokėtų pinigų.

Saugus kamuolio valdymas, gyva gynyba, jis kėlė grėsmę varžovams iš vidutinio ir tolimo nuotolio bei žaidė užtikrintai tais momentais, kai „Panathinaikos“ reikėjo daugiau nei vieno įžaidėjo aikštėje – jis gerai kooperavo su N.Calathesu.“

Saugus kamuolio valdymas, gyva gynyba, jis kėlė grėsmę varžovams iš vidutinio ir tolimo nuotolio

Graikijos žiniasklaida jau spėjo palyginti L.Lekavičių su Atėnų klube žaidusiu Jaka Lakovičiumi.

2002-2006 m. „Panathinaikos“ atstovavęs ir 2005 m. naudingiausiu Graikijos lygos žaidėju tapęs 186 cm ūgio slovėnas irgi buvo kairiarankis, irgi mokėjo vikriai veržtis su kamuoliu bei, žinoma, pataikyti iš toli.

183 cm ūgio L.Lekavičius žaidimo stiliumi tikrai panašus į Slovėnijos legendinį krepšininką, kuris jau baigė karjerą dirbo asistentu per auksinį slovėnams šių metų Europos čempionatą.

„Scanpix“/AP nuotr./Jaka Lakovičius
„Scanpix“/AP nuotr./Jaka Lakovičius

Be to, L.Lekavičius tik įsibėgėja po pėdos traumos, patirtos per Lietuvos rinktinės stovyklą praėjusią vasarą. Lietuvis pripažino, kad nėra pasirengęs 100 proc. ir vis dar jaučia šiek tiek skausmo, todėl ateityje gali rungtyniauti dar geriau.

„Jūs tikrai pamatysite mane žaidžiantį dar geriau nei rungtynėse su Bambergu, – gazzetta.gr citavo L.Lekavičių. – bent jau aš labai stengsiuosi kasdien būti vis geresniu ir padėti komandai pasiekti tikslus.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Įsidrąsinęs L.Lekavičius kvietė graikų sirgalius aktyviau lankytis kitose rungtynėse ir užpildyti OAKA areną, juo labiau, kad prieš akis laukia rimtesni varžovai.

Kitą savaitę „Panathinaikos“ žais Maskvoje su CSKA ir Atėnuose su Stambulo „Fenerbahče“.

„Mes žaisime su dviem didžiausiais klubais Europoje ir privalome laimėti bent vieną mačą iš dviejų, – planavo L.Lekavičius. – Daug dirbsime, kad būtume pasirengę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius