Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2020 02 05

Į Eurolygos monstro nasrus lendantis Š.Jasikevičius: „Reikia neužmiršti, kad esame „žalgiriukas“

Įspūdingai dvigubą Eurolygos savaitę pradėjęs Kauno „Žalgiris“ laiko atsikvėpti neturi. Antradienio vakarą su Pirėjo „Olympiakos“ užtikrintai susitvarkę žalgiriečiai jau trečiadienio rytą kibo į darbus ir ėmė ruoštis kitam iššūkiui – išvykai į absoliučios Eurolygos lyderės Stambulo „Anadolu Efes“ komandos tvirtovę.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Jeigu Kaune pakilime esantys „Žalgirio“ krepšininkai sutiko sužeistą žvėrį – jau ir taip be Georgio Printezio į Lietuvą atvykusią bei susitikimo eigoje dar kelių žaidėjų netekusią „Olympiakos“ ekipą, tai Stambule Lietuvos čempionus prie sienos rems visiškai kito plauko varžovas.

VIDEO: Kauno „Žalgiris“ namie nušlavė Pirėjo Olympiakos ir tęsia kovą dėl patekimo į Top 8

Be didesnių duobių šį sezoną žygiuojanti „Anadolu Efes“ antradienį išvykoje atsirevanšavo Maskvos CSKA ekipai už retą šio sezono pralaimėjimą ir laimėjo jau aštuntą kartą iš eilės.

Ergino Atamano auklėtiniai per daugiau nei tris mėnesius yra pralaimėję vos kartą – prieš tą pačią CSKA ekipą, kuri Stambule triumfavo 81:80 po pergalingo Mike'o Jameso metimo. Per šį laikotarpį „Anadolu Efes“ pergalių ir pralaimėjimų balansas yra kosminis – 16-1.

„Anadolu Efes“ šiuo metu yra geriausia Europos komanda, – be didesnių užuolankų prieš išvyką į Stambulą kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Jie laimi prieš visas geriausias komandas išvykoje, žaidžia stabiliai, turi aiškius lyderius, o kai reikia, gali žengti žingsnelį į priekį gynyboje ir intensyvumu perlaužti kai kurias rungtynes. Šiai dienai tai yra geriausia Europos komanda abiejose aikštės pusėse.“

Šaras gali džiaugtis bent jau tuo, kad į Turkiją jis galės vežtis pilnesnes pajėgas, nei turėjo antradienio mače „Žalgirio“ arenoje. Apsirgęs Jockas Landale'as greičiausiai taip pat sės į užsakomojo reiso lėktuvą Kaunas-Stambulas.

„Dabar dar aiškinasi, bet atrodo, kad važiuos. Nors šimtu procentų negaliu atsakyti“, – prieš kelionę kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Tiesa, „Sinan Erdem“ arenoje kauniečiams labiausiai reikės ne aukštaūgių, o gynėjų sėkmingo žaidimo.

Viską Eurolygoje šluojančios „Anadolu Efes“ komandos stiprybė yra ne kas kita, kaip gynėjų grandies krepšininkai – atitinkamai 21,8 ir 14,1 taško per susitikimą renkantys Shane'as Larkinas ir Vasilije Micičius. Jų sustabdymas bus viena svarbiausių „Žalgirio“ užduočių.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vasilije Micic
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vasilije Micic

„Aišku, kad tai svarbu, – patikino Šaras. – Bet visos komandos tai supranta ir nelabai kas išeina. Mums patiems reikia perlipti per save, suprasti, kad negalime su jais kovoti taškų lenktynėse, ir pasistengti pristabdyti. Rizikuoti irgi nėra kur. Laukia tikrai sunkus varžovas.“

Stambulo ekipos vedlys Sh.Larkinas apskritai žaidžia bene geriausią individualų sezoną Eurolygos istorijoje.

Dar lapkritį turnyro vienerių rungtynių rezultatyvumo rekordą pagerinęs gynėjas sausį net keturias savaites iš eilės buvo pripažintas geriausiu turo žaidėju, o jo statistika verčia kilstelėti antakius – 21,8 taško, 4 rezultatyvūs perdavimai, 25,7 naudingumo balo ir kosminis pataikymas: 57,4 proc. dvitaškių, 51,7 proc. tritaškių ir 88,9 proc. baudų metimų.

Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

„Taip, – į klausimą, ar Sh.Larkinas šiuo metu yra geriausias Eurolygos žaidėjas, trumpai atsakė Š.Jasikevičius. – Renkant geriausius žaidėjus, reikia atsižvelgti ir į komandinius pasiekimus, o jis yra geriausias žaidėjas geriausioje komandoje. Tad taip, tai šiuo metu yra geriausias Europos žaidėjas.“

20 pergalių šį sezoną jau iškovojusi „Anadolu Efes“ ekipa išlaikydama tokį tempą pirmąją reguliariojo sezono vietą gali užsitikrinti dar likus daugokai laiko iki jo pabaigos.

Vis dėlto bent trijų pergalių pranašumą prieš artimiausius oponentus turinčių turkų sėkmė Šaro pernelyg nenustebino.

„Tas faktorius, kad jie antrus metus žaidžia su tuo pačiu treneriu, toje pačioje sistemoje ir su ta pačia komanda, dar sulaukia ir didelio palaikymo namuose, kur sirgaliai ėmė rinktis ir sukuria namų pranašumą, – priežastis, kodėl „Anadolu Efes“ sėkmė jam yra tikėta, vardino „Žalgirio“ strategas. – Sezonas trunka 10 mėnesių, esame dar tik vasario pradžioje, bet šiuo metu jie yra geriausia Europos komanda.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ergin Ataman
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ergin Ataman

Tiesa, sėkmingai Eurolygoje pastaruoju metu žaidžia ne tik Stambulo, bet ir Kauno komanda.

Skaičiuojant nuo Kalėdų, „Žalgiris“ yra tarp trijų geriausiai rungtyniaujančių turnyro ekipų – su šešiomis pergalėmis kauniečiai nusileidžia tik visas aštuonerias rungtynes laimėjusiai „Anadolu Efes“ ir taip pat šešissyk triumfavusiai CSKA.

„Mes žinome, kad žaidžiame gerą atkarpą. Visi tą supranta. Reikia tai išlaikyti, kuo ilgiau tęsti. Žaidėjams bandome išaiškinti, kad gali mėgautis situacija ir kaip viskas vyksta, kuria linkme mes dirbame ir kaip geriname žaidimą, bet reikia neužmiršti, kad esame „žalgiriukas“ su savo limitais ir daugelyje rungtynių turime perlipti per save, kad laimėtume“, – tikino Š.Jasikevičius.

„Anadolu Efes“ ir „Žalgirio“ akistata ketvirtadienį prasidės 19.30 val.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Žaidėjai yra įkvėpti tokio sirgalių palaikymo“
VIDEO: A.Milaknis: apie smagų Žalgirį ir įveikiamą Eurolygos lyderį
VIDEO: KC Riversas: apie fantastišką žalgiriečių pataikymą ir formą
VIDEO: Edgaras Ulanovas džiaugiasi prapliupusiais tritaškiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius