Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 22

Į vagystę sureagavęs Šaras griežtas: „2018 metais tokie dalykai vykti negali“

Prieš penktadienio Eurolygos rungtynes su „Chimki“ Šarūnas Jasikevičius dar negali pamiršti dramos Maskvoje. Po „Žalgirio“ pralaimėjimo CSKA kilo skandalas, kai buvo pastebėta, kad žalgiriečių atakos metu tiesiog ištirpo 5 sekundės.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Eurolyga jau paskelbė, kad dėl šio incidento pradėjo tyrimą ir CSKA gresia piniginė bauda.

Pats Maskvos klubas neigia bet kokią kaltę ir atkreipia dėmesį, kad „Žalgiris“ nepateikė protesto iškart po mačo.

„Nemalonu, bet čia jau turi spręsti visi tie komitetai. Žinau, kad apskųsime tą dalyką, reikia į tai kreipti dėmesį. Tokie dalykai 2018 metais negali vykti. Klubas parašys raštą ir į viską reaguos legaliai. Čia jau jie spręs“, – griežtai kalbėjo Š.Jasikevičius.

Žalgiriečių treneris teigė, kad mačo metu ištirpusių sekundžių nepastebėjo: „Ir teisėjai nepastebėjo. Dažniausiai kreipiame dėmesį į laiką, kai reikia persivaryti į kitą aikštės pusę kamuolį. Bet Leo į tai sureagavo labai gerai. Mes buvome sugalvoję derinį, bet jis tada jį atšaukė, nes pamatė, kad neužteks laiko ir pranešė, kad bus kitas. Man buvo keista, kodėl mes negalėjome to derinio padaryti. Leo tik pasakė, kad laiko neturėjo. Tik po rungtynių išsiaiškinome, kodėl“.

Ši konkreti ataka baigėsi „Žalgiriui“ nespėjus jos suregzti per duotą laiką, todėl Š.Jasikevičius įsitikinęs, kad klaida turėjo įtakos žaidimui.

„Niekada nežinosime“, – į klausimą, kaip ši klaida, atsiliepė visoms rungtynėms pasakė Šaras.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Penktadienį „Žalgirio“ laukia dar viena sunki akistata su „Chimki“.

„Ten, kaip ir pernai, viskas griūna ant Aleksėjaus Švedo pečių. Kažkiek jie pasikeitė – vietoje Tylerio Honeycutto atėjo Tony Crockeris. Idėja ta pati. Viskas ant A.Švedo, o jis tikrai įspūdingas. Sustabdyti jį labai sunku. Yra dvi idėjos – arba bandyti jį stabdyti visomis išgalėmis, ar stengtis, kad jis nepajungtų į žaidimą kitų. Galvosime, ką daryti. Turėsime dar variantą B ir C“, – apie pasirengimą rungtynėms kalbėjo Šaras.

Rusijos ekipos lyderis renka net po 25 taškus per rungtynes.

„Jau praėjusio sezono antroje pusėje viskas buvo ant Švedo. Aplink jį yra kitų gerų žaidėjų. Jordanas Mickey yra stebimas Europoje. Manau, kad jis gali būti idealus penktas numeris šiuolaikiniam krepšiniui. Anthony Gillas taip pat fantastiškas. Tai topiniai žaidėjai ir topinė komanda. Todėl mums reikia patiems užsikurti, žaisti virš galimybių ribų ir nedalyti nieko už dyką, ką mes darome kosminiu ritmu“, – už klaidas rungtynėse CSKA vis dar pyko treneris.

JAV ketvirtadienį švenčia vieną svarbiausių metų švenčių – Padėkos dieną. Tačiau Š.Jasikevičius savo legionieriams iš Amerikos išlygų nežada: „Gaus lašišos, kaip ir visi kiti.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie amerikiečių šventę: „Gaus lašišos kaip ir visi“

Rusijos klubas kol kas turi tik dvi pergales ir 6 pralaimėjimus. „Žalgiris“ – tris pergales ir 5 nesėkmes.

Per šešis tarpusavio susitikimus „Žalgiris“ yra šventęs tik vieną pergalę. Ji buvo pasiekta senokai – dar 2010 metais.

Penktadienio rungtynės Kaune su „Chimki“ prasidės 19:45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius