Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 27

Į „Žalgirį“ gali nutūpti Vokietijos rinktinės narys, radare – NBA žvaigždes stebinęs snaiperis

Kauno „Žalgiris“ dairosi papildymo ir turi ilgą kandidatų sąrašą. 15min šaltinių teigimu, jame yra NBA žvaigždes nustebinusio amerikiečio ir Vokietijos rinktinės nario pavardės. Pastarasis jau gali būti pažengusiose derybose su Lietuvos čempionais.
Martinas Schilleris taikosi į du taikliarankius
Martinas Schilleris taikosi į du taikliarankius / 15min nuotr.

15min žiniomis, Lietuvos čempionus domina Berlyno ALBA puolėjas Nielsas Giffey bei Kremonos „Vanoli“ lyderis Daultonas Hommesas.

15min šaltinių teigimu, gerokai didesnį susidomėjimą Lietuvos čempionai rodo N.Giffey. Kai kurie šaltiniai informuoja, kad derybos gali būti smarkiai pasistūmėjusios į priekį ar net pasiekusios finišo tiesiąją.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nielsas Giffey
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nielsas Giffey

N.Giffey jau yra ne kartą žaidęs prieš patį „Žalgirį“.

29 metų 201 cm ūgio puolėjas nuo pat savo profesionalo karjeros pradžios, 2014-ųjų, vilki Berlyno klubo marškinėlius ir yra ALBA kapitonas.

Šį sezoną Berlyne N.Giffey į „Žalgirio“ krepšį įmetė 11 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, o Kaune pasižymėjo 10 taškų.

2020-2021 m. Eurolygos sezoną jo vidurkis siekė 8,1 taško (41,8 proc. trit.), 2,9 atkovoto kamuolio, 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir 8,3 naudingumo balo per 20 minučių.

Vokietijos čempionate jo statistika siekia vid. 11 taškų (45,3 proc. trit.), 3,3 atkovoto kamuolio, po 1 rezultatyvų perdavimą ir 11,3 naudingumo balo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nielsas Giffey
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nielsas Giffey

N.Giffey yra reguliariai kviečiamas į Vokietijos nacionalinę komandą. Debiutiniais metais rinktinėje 2013-ųjų Europos čempionate puolėjas rinko vid. 9,2 taško. Tiesa, 2019-ųjų pasaulio čempionate Kinijoje N.Giffey indėlis buvo epizodinis – vid. 0,4 taško per 4 minutes.

Būtent Vokietijos rinktinėje N.Giffey dirbo kartu su „Žalgirio“ treneriu M.Schilleriu.

Dukart NCAA čempionu per savo karjerą su Konektikuto universiteto komanda tapęs N.Giffey pasižymi kovotoju charakteriu, gera gynyba ir taiklia ranka. 2019–2020 m. sezoną Eurolygoje jo tritaškių pataikymas siekė 47,8 proc. (1,1 taiklaus tritaškio per susitikimą). Per tris sezonus 2016–2019 m. puolėjo tolimų metimų tikslumas Europos taurėje svyravo tarp 39–43 proc.

VIDEO: ALBA Berlin - Khimki Moscow Region 100-80: Niels Giffey (22 points on 4/4 3PT)

Tuo tarpu D.Hommesas nėra tarp pirmųjų „Žalgirio“ pasirinkimų ieškomų puolėjų sąraše ir Lietuvos čempionai su juo dar nėra pradėję jokių derybų.

Šį sezoną 24 metų krepšininkas debiutavo Europoje. Kremonos „Vanoli“ klube Italijos čempionate amerikietis per 31 minutę rinko vid. 16,4 taško, 4,6 atkovoto kamuolio bei 1,7 rezultatyvaus perdavimo. Snaiperis iš toli šaudė 42,7 proc. taiklumu, o per mačą įmesdavo vid. 2,9 tritaškio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Daultonas Hommesas (kairėje)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Daultonas Hommesas (kairėje)

Per dvejas rungtynes su Milano „Olimpia“ D.Hommesas šį sezoną įmetė 22 ir 13 taškų (atitinkamai po 4 ir 3 tritaškius). Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse su Eurolygos ekipa amerikietis surinko dvigubą dublį (13 tšk., 10 kam.).

Trečiajame Italijos lygos ture D.Hommesas buvo įskraidinęs 23 taškus į Bolonijos „Virtus“ krepšį. Rezultatyviausią savo mačą jis sužaidė prieš Trevizo „De'Longhi“ komandą, kuriai atseikėjo 26 taškus.

15min šaltiniai teigia, kad taikliarankis yra siūlomas ir kitoms Eurolygos komandoms bei kitą sezoną turėtų nutūpti stipriausioje Europos krepšinio lygoje. Tiesa, kai kuriuos klubus baido D.Hommeso traumų istorija.

Į NBA skautų akiratį lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti D.Hommesas pateko visiškai atsitiktinai.

Prieš trejus metus jį treniruočių centre rytinėse pratybose pastebėjo ilgametis NBA žvaigždės Gordono Haywardo treneris Jasonas Smeathersas.

Specialistas nusistebėjo, kad techniškas, gerai sudėtas, ilgarankis su minkštu riešu žaidė tik antrajame NCAA divizione. Netrukus D.Hommesas tapo G.Haywardo treniruočių partneriu, kai šis bandė sugrįžti į NBA po sunkios traumos.

„Scanpix“ nuotr./Gordonas Haywardas (su kamuoliu)
„Scanpix“ nuotr./Gordonas Haywardas (su kamuoliu)

Po bendrų treniruočių su D.Hommesu 2018-aisiais G.Haywardas apie sparingo partnerį rašė: „Jis turi gerą dydį ir įgūdžius. Ir jis gali pataikyti, veržtis, gerai užbaigti. Geras žaidėjas.“

Prieš tai mažai kas domėjosi šiuo vėlyvo brendimo žaidėju, kurį paauglystėje stabdė sunkios traumos. Tačiau jis išsiskyrė savo žaidimu ne tik koledže, bet ir tarp NBA žvaigždžių.

Po turnyro Vašingtone, kur aikštėje jam teko susidurti su Kyle'u Kuzma, Dejounte Murray'umi ir Jamalu Crawfordu, D.Hommesas sukėlė šurmulį NBA žaidėjų tarpe.

„Šis vyrukas turi NBA kūną“, – ESPN cituoja K.Kuzmos įspūdžius.

„Vanoli Basket“/Daulton Hommes
„Vanoli Basket“/Daulton Hommes

Tuomet dar 22-ejų amerikietis patraukė pusės NBA komandų dėmesį, šios kvietėsi jį į savo peržiūras.

Paauglystėje D.Hommesas žaidė įžaidėju, bet išsistiebęs tapo puolėju, kuris kelia pavojų prie tritaškio linijos, bet gali užbaigti išpuolius prasiveržimu ar techniškais judesiais arti krepšio.

ESPN savo straipsnyje 2018-aisiais rašė, kad NBA skautams jis kėlė dvejonių dėl traumų istorijos, nedidelės aukšto lygio krepšinio patirties ir užsidegimo gynyboje trūkumo.

VIDEO: Daulton Hommes: Scouting Report

D.Hommesas pabandė laimę 2019-ųjų NBA naujokų biržoje, bet savo pavardės tarp 60 šaukimų neišgirdo.

Vėliau jis pasirašė trumpalaikę sutartį su „San Antonio Spurs“, bet buvo paleistas ir tęsė pasirodymą G lygoje, „Austin Spurs“ komandoje. 2019-2020 m. sezoną D.Hommesas G lygoje per 20 minučių rinko vid. 8,3 taško, 3,3 atkovoto kamuolio, 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

2019-aisiais kartu su buvusiu žalgiriečiu Jocku Landale'u D.Hommesas žaidė „Milwaukee Bucks“ ekipoje NBA vasaros lygoje, kur per 18 minučių pelnė vid. 8,4 taško bei atkovojo 1,6 atšokusio kamuolio, o iš trijų taškų zonos atakavo 46,7 proc. taiklumu.

15min šaltinių teigimu, „Žalgirio“ marškinėlius kitą sezoną užsivilks Tenerifės „Lenovo“ klube šiemet rungtyniavęs aukštaūgis Tyleris Cavanaugh. Ketvirtoje pozicijoje M.Schilleris dar galės rinktis ir iš P.Jankūno.

Trečioje pozicijoje gali rungtyniauti Artūras Milaknis, šį sezoną kilęs nuo atsarginių suolo. Tuo tarpu Patricio Garino ateitis Kaune atrodo miglota. I.Giffey galėtų atvykti būtent į argentiniečio vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius