Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 17

Iš „Olympiakos“ išmestas buvęs žalgirietis gėlė Kęstučiui Kemzūrai

Iš Pirėjo „Olympiakos“ komandos skandalingai atleistas buvęs žalgirietis Willas Cherry neslepia pasipiktinimo. Interviu Graikijos žiniasklaidai 28 metų 185 cm ūgio amerikietis išreiškė nepasitenkinimą ir vėliau klubą palikusiu vyr. treneriu Kęstučiu Kemzūra.

W.Cherry buvo pašalintas iš „Olympiakos“ po konflikto su kitu Pirėjo komandos gynėju Wade'u Baldwinu.

Amerikiečiai susikibo treniruotėje, kai paragintas trenerių W.Baldwinas itin kietai dengė W.Cherry. Supykęs buvęs žalgirietis sviedė kamuolį į komandos draugą ir stipriai pastūmė tautietį.

„Olympiakos“ žaidėjams teko skirti legionierius. W.Baldwinas dar praeidamas kažką leptelėjo W.Cherry ir įsiplieskė dar vienas susistumdymas.

Prieš penkerius metus „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs krepšininkas tikino, kad iki susistumdymo W.Baldwinas 3-4 kartus sužaidė nešvariai, o labiausiai pasikarščiavo po to, kai šis trenkė per tarpukojį.

„Nebuvo jokių smūgių, nieko. Netrenkiau jam į veidą. Treniruotėse būna visko. Ir tai nereiškia, kad turi išspirti žaidėją iš komandos ar treniruotės“, – tikino W.Cherry.

W.Cherry buvo išprašytas iš „Olympiakos“, o W.Baldwinas liko rungtyniauti Pirėjuje.

„Aš buvau šiek tiek piktas, nes tai buvo blogiausias sprendimas, – vadovybės sprendimą nutraukti sutartį Gazzetta.gr žurnalistei Katiai Petropoulou komentavo W.Cherry. – Aš turėjau save apginti. Vienas žaidėjas (Wade'as Baldwinas) žaidė nešvariai jau visą mėnesį ir niekas manęs neužstojo. Net treneriai.

Ir kai kažkas žaidžia nešvariai, kaip žaidėjas ir žmogus, turiu teisę gintis. Aš pratrūkau, nes tai tęsėsi daugiau nei mėnesį. Nemanau, kad padariau kažką ne taip. Gal kažkiek pasikarščiavau, bet visi supranta, kad tai ne mano charakteriui.

Bet privalėjau save ginti, nes buvęs trenerių štabas, ypač vyr. treneris, to nepadarė. Graužiuosi, ką padariau, nes esu vyresnis nei Baldwinas. Bet klubas galėjo mane tiesiog nubausti, o ne nutraukti kontraktą.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kęstutis Kemzūra
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kęstutis Kemzūra

Apie atleidimą W.Cherry sužinojo tik iš žiniasklaidos. Jis buvo šokiruotas. Du „Olympiakos“ amerikiečiai skambino klubo vadovams bandydami pakeisti jų sprendimą, bet bosai nepersigalvojo.

W.Cherry graužėsi, kad jeigu jį būtų užstoję Graikijos krepšininkai, jis turbūt būtų likęs komandoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: L.Lekavičius prieš N.Calathesą, „Žalgiris“ prieš „Panathinaikos“

Beje, W.Cherry kritikavo K.Kemzūrą už gynėjo Kevino Punterio neišnaudojimą. „Olympiakos“ klubą palikęs amerikietis persikėlė į Belgrado „Crvena zvezda“ ir dabar renka vid. 12,7 taško.

Kai snaiperis pataikė pergalingą metimą Vilerbane, išplėšusį „Crvena zvezda“ klubui tašką, W.Cherry instagrame rašė: „Ir tam vyrukui pasakė, kad jis negaus minučių“.

„Tai buvo strėlė treneriui K (K.Kemzūrai. – past.) ir ką jis pasakė Kevinui, – vėliau aiškino W.Cherry, po šios žinutės soc. tinkluose sulaukęs didžiulio pasipiktinimo iš raudonųjų sirgalių. – Su tokiais įgūdžiais Kevinas gali žaisti bet kurioje Eurolygos komandoje. Jis vienas geriausių metikų Europoje. Tad sakydamas, kad jam neranda minučių, jis kalba kaip beprotis. Man tai buvo beprotiška!“

Nors K.Punteris ir W.Cherry buvo Davido Blatto ir Kęstučio Kemzūros pirkiniai, jie neužsibuvo Pirėjo komandoje.

„Nežinau, kodėl mes netikome. Aš to nesuprantu. Kai treneris K buvo asistentas, jis buvo puikus. Jis tikrai įkvėpdavo komandą. Bet kai jis tapo vyr. treneriu, jis kardinaliai pasikeitė“, – pridūrė W.Cherry.

K.Kemzūrą „Olympiakos“ vyr. trenerio poste pakeitė graikas Georgios Bartzokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius