Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 23

Ispanijos legenda įvertino Šaro riksmus Barselonoje: nepatiktų – bet pateisina

Ispanijos moterų krepšinio legenda Amaya Valdemoro įvertino Šarūno Jasikevičiaus debiutą Barselonoje. 44-erių buvusi krepšininkė pripažino – Šaro tirados prie „Barcelona“ suolo jai nepatiktų, tačiau triskart WNBA čempionė pateisina lietuvio darbo metodus.

Sezonas dar tik įsibėgėja, o Šarūno Jasikevičiaus pamokslai „Barcelona“ žvaigždėms kaitina socialinius tinklus.

Šaras kalba tai, ką galvoja, ne tik per minutės pertraukėles, bet ir per oficialias spaudos konferencijas. Po pastarojo pralaimėjimo Ispanijos čempionate Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams, 44-erių strategas buvo atviras.

„Iš mūsų klaidų atidavėme 63 taškus. Dar nesu to matęs per savo trenerio karjerą. Turime smarkiai padirbėti su savo psichologija. Aš labai nusivylęs“, – „Barcelona“ žvaigždutes spirgino Š.Jasikevičius.

Europos čempionė, aštuoniskart Ispanijos čempionė A.Valdemoro išreiškė nuomonę apie karštus Š.Jasikevičiaus pasisakymus savo auklėtiniams.

„Jeigu būčiau Jasikevičiaus žaidėja, man tikrai nepatiktų tokie pasisakymai, – sakė „BetFair“ ambasadorė. – Bet normalu, kad toks kovingas ir reiklus treneris kaip Jasikevičius negali susitaikyti su 63 taškais, kurie praleidžiami iš jų pačių padarytų klaidų. Tuos, kam tai svetima, tai gali stebinti. Tačiau kitiems viskas aišku. Svarbiausia, kad žaidėjai gerbia trenerį. O tai jau visiškai keičia situaciją.“

Prieš „Barcelona“ ir Madrido „Real“ penktadienio derbį Eurolygoje A.Valdemoro palygino Šarą su jo priešininku Pablo Laso. Nors 53-ejų ispanas irgi pasižymi emocionalumu, legendinė krepšininkė tarp trenerių mato daug skirtumų.

„Nepasakyčiau, kad Pablo ir Šarūnas yra panašūs. Bet treneriai privalo turėti stiprų charakterį ir sakyti viską, ką galvoja. Kiekvienas jų turi savo stilių – tiek treniravimo, tiek žaidimo“, – teigė A.Valdemoro.

Nors „Barcelona“ sezono pradžioje neišvengia kluptelėjimų, A.Valdemoro neabejoja, kad Šaras nuves legendinę komandą į sėkmę.

„Manau, jis jau prisitaiko. Pralaimėjimas Vitorijos komandai? Tai juk irgi gera ekipa. Kiekviena komanda sezono metu išgyvena blogesnius ir geresnius savo momentus. Dabar „Barcelona“ su kiekvienomis rungtynėmis susiduria su naujais iššūkiais, kuriuos sukelia pandemija. Žaisti tokiomis aplinkybėmis nėra lengva“, – pabrėžė A.Valdemoro, įvertinusi dėl COVID-19 iš rikiuotės išvestą tiek Š.Jasikevičių, tiek „Barcelona“ žvaigždes.

Ji taip pat pridūrė, kad „Barcelona“ klubui nėra būtinybės įsigyti Marcą Gasolį.

„Jeigu jis atvyktų į Barseloną, tai nieko nekeistų – vienaip ar kitaip tai jau ir taip Ispanijoje bei Europoje dominuojanti komanda. Kad ir kaip pažiūrėtum, Barselona jau ir taip turi galingą sudėtį“, – samprotavo A.Valdemoro.

VIDEO: Beprotiška savaitė Barselonoje. Šaras saviizoliacijoje – komanda Sankt Peterburge

Ispaniškas „El Clasico“ Eurolygoje vyks penktadienį 22 val. Lietuvos laiku. Mačas Barselonoje organizuojamas be žiūrovų.

Šaro „Barcelona“ Eurolygoje pasiekė 3 pergales iš 4. Vienintelį mačą katalonai pralaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit“. Beje, tame susitikime dėl COVID-19 Šaras komandos netreniravo. Ispanijos pirmenybėse per penkis turus „Barca“ taip pat patyrė vieną nesėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius