Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 24

Ispanijos spauda: „Anksti Vitorijoje kapituliavęs „Žalgiris“ sumokėjo brangiai“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Ispanijoje patyrė skaudžiausią šio sezono nesėkmę. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Vitorijos „Baskonia“ pranašumą pripažino 73:93, o toks rezultatas Lietuvos komandai gali atsirūgti sezono pabaigoje, skalambija Ispanijos žiniasklaida, kuri pabrėžė pernelyg didelę „Žalgirio“ žaidimo priklausomybę nuo Keenano Evanso.
Eurolygos mačas Vitorijoje: „Baskonia“ – Kauno „Žalgiris“
Eurolygos mačas Vitorijoje: „Baskonia“ – Kauno „Žalgiris“ / „Žalgirio“ nuotr.

„Vitorijos krepšininkai nutraukė trijų pralaimėjimų atkarpą. Kitokį veidą po ilgosios pertraukos parodžiusi „Baskonia“ įveikė Kauno „Žalgirį“ rezultatu 93:73. Baskai parodė gerą gynybą ir subalansuotą puolimą“, – trimituoja „El Mundo Deportivo“.

„Vitorijos „Baskonia“ surimtėjo antroje mačo pusėje ir iškovojo įtikinamą pergalę Eurolygoje“, – rašo „MARCA“, akcentuodama mirtiną baskų klubo spurtą ketvirtojo kėlinio pradžioje 19:9.

„Puikiai antroje susitikimo dalyje žaidusi Vitorijos „Baskonia“ pranoko Kauno „Žalgirio“ krepšininkus“, – konstatuoja „as.com“, šlovinusi Dariuso Thompsono ir Matthew Costello indėlius į pergalę.

„AS.com“ žurnalistas Javieras Lekuona pažymi, kad vietos pagrindiniame „Baskonia“ dvyliktuke neatsirado latviui Artūrui Kurucui, kadangi į rikiuotę sugrįžo traumuoti žaidėjai Daultonas Hommesas ir Stevenas Enochas. Tiesa, šį sezoną dar nežaidęs pastarasis krepšininkas ant parketo taip ir nepasirodė.

„Žaidėjas, kuris aikštelėje tikrai pasirodė, buvo Edgaras Ulanovas, iki ilgosios pertraukos įmetęs net 16 taškų. Žaliai balti per du kėlinius surinko 44 taškus, o tai buvo puikus prastos Joano Penarroyos komandos gynybos indikatorius“, – teigė J.Lekouna.

Pirmuosius baudų metimus „Baskonia“ metė vos 15-ąją mačo minutę, o tokios situacijos nesuprato treneris Joanas Penarroya, pastebėjo „AS.com“.

zalgiris.lt nuotr./Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Edgaras Ulanovas
zalgiris.lt nuotr./Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Edgaras Ulanovas

Edgaro Ulanovo ir Keenano Evanso duetas vedė Kauno „Žalgirį“ į priekį, kuris po dviejų ketvirčių pirmavo 44:42.

„Edgaras Ulanovas per pirmą mačo pusę pelnė 16 taškų, o mačą baigė su 23 naudingumo balais. Pradžioje jis ir pats rinko taškus, ir gerai nusimetinėjo kamuolį, kai baskai jį dvigubino. Bet antroje susitikimo pusėje lietuvis buvo nepastebimas. Kauno komandai pritrūko ir geresnio Keenano Evanso vadovavimo komandai, – rašo „El Mundo Deportivo“. – „Baskonia“ vargo pozicinėse atakose. Tritaškiai vėl buvo geriausias baskų ginklas, kai Pierria Henry puikiai komunikavo su Matthew Costello.“

zalgiris.lt nuotr./Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Kevariusas Hayesas
zalgiris.lt nuotr./Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Kevariusas Hayesas

„Nepaaiškinamos „Baskonia“ klaidos leido „Žalgiriui“ pirmauti trečiojo kėlinio pradžioje, bet ši istorija baigėsi vos po kelių minučių. Matthew Costello žibėjo ir gynyboje, ir puolime, o baskai ėmė bėgti“, – rašo „AS.com“.

„Trečiąjį kėlinį geriau pradėjo svečiai, bet vakarėlį „Fernando Buesa“ arenoje pristabdė letargo akimirka. „Baskonia“ per keturias minutes pelnė vos tašką, tačiau sugebėjo prilaikyti „Žalgirį“, kuris taip pat neturėjo progos pasižymėti“, – rašo „El Mundo Deportivo“.

Pierria Henry ir Dariuso Thompsono vedama „Baskonia“ spurtavo 13:3 ir po trijų kėlinių pirmavo 64:58.

Septyni P.Henry taškai per pirmąsias 7 ketvirtojo kėlinio minutes nunešė „Baskonia“ komandą į priekį.

„Joano Penarroyos vyrai uoliai dirbo gynyboje, neleisdami į gerą jų atkarpą sureaguoti „Žalgiriui“. Varžovai buvo pernelyg priklausomi nuo Keenano Evanso“, – konstatavo „MARCA“.

„Žalgirio“ nuotr./Eurolygos mačas Vitorijoje: „Baskonia“ – Kauno „Žalgiris“
„Žalgirio“ nuotr./Eurolygos mačas Vitorijoje: „Baskonia“ – Kauno „Žalgiris“

„Vitorijos lietuviai buvo labai taktiški rungtyniaudami prieš savo tautiečius“, – pastebėjo „AS.com“ žurnalistas J.Lekouna.

Tadas Sedekerskis pasižymėjo galingu dėjimu, bet daugiau, išskyrus baudos metimą, taškais nebepasižymėjo. Rungtynėse su „Žalgiriu“ nidiškis per 24 minutes pelnė 3 taškus, atkovojo 3 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 10 naudingumo balų.

Roko Giedraičio sąskaitoje – 9 taškai (0/3 trit.), 5 atkovoti kamuoliai ir 7 naudingumo balai per 19 minučių.

Ispanijos žurnalistai šlovino amerikietį Dariusą Thompsoną, kuris vasarą domino ir Kauno „Žalgirį“. Gynėjas mačą baigė su 19 taškų, 5 rezultatyviais perdavimais ir 3 perimtais kamuoliais.

„Mačo pabaigoje ryškiausiai visų žibėjo D.Thompsonas. Lietuviai pasidavė anksti ir dėl to sumokėjo didžiulę kainą. Taškų skirtumas yra svarbus, nes šios ekipos sezono pabaigoje gali turėti po vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą“, – teigė J.Lekouna.

VIDEO: „Eurolygos diena“: vykęs „Žalgirio“ pasirinkimas, Šaro emocijos ir baskų mažylis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius