Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 09

Ispanijos žiniasklaida – apie nutildytus klubo kritikus ir festivalį surengusį C.Higginsą

Nepaisant savaitės pradžioje pasirodžiusių pranešimų, kad „Barcelona“ krepšinio klubo viduje vyksta tam tikri neramumai – pasak dienraščio „Marca“, krepšininkai yra nepatenkinti Svetislavo Pešičiaus disciplina ir metodais, katalonai paneigė visas sklandžiusias kalbas Eurolygos rungtynėse Kaune, 93:86 įveikdami Kauno „Žalgirį“.
Cory Higgins
Cory Higgins / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tinklalapis Eurolyga.lt kviečia pasidairyti, ką apie rungtynes rašo garsiausi Ispanijos sporto dienraščiai.

Štai Mundodeportivo žurnalistas Julianas Felipo po pergalingo mačo suskubo pranešti, kad pasklidusios kalbos apie nesutarimus klubo viduje yra labiau gandai nei realybė, o komandos pergalė – dūris ir įrodymas visiems kritikams.

„Barcelona“ į viešą kritiką atsakė pademonstruodama savo solidarumą. Pergalė Kaune komandai leidžia ir toliau būti viena iš lyderiaujančių ekipų Eurolygoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ryngtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ryngtynių akimirka

Dominuojantis pasirodymas po lenta ir puikus rezultatyvių perdavimų bei klaidų balansas (24 prieš 11) buvo pagrindiniai raktai į pergalę, vienoje “karščiausių„ arenų visoje Europoje“, – dėstė apžvalgininkas.

Prie katalonų pergalės svariausiai prisidėjo kartu net 51 tašką pelnę ekipos lyderiai Nikola Mirotičius bei Cory Higginsas.

Tačiau jei iš NBA į Eurolygą sugrįžęs N.Mirotičius pusę savo taškų rinkosi taikliais baudų metimais, tai buvęs Maskvos CSKA gynėjas C.Higginsas kauniečius į neviltį varė tiek tolimais tritaškiais, tiek aštriais prasiveržimais.

Prieš rezultatyviausią (27 tšk.) karjeros susitikimą Eurolygoje sužaidusį amerikietį kepures nukėlė ir Ispanijos krepšinio apžvalgininkai.

Per antrą rungtynių pusę net 24 taškus pelnęs C.Higginsas iš viso pataikė 4 dvitaškius iš 5, visus 4 tritaškius ir tiek pat baudų. 33 naudingumo balai gynėjui leido tapti septintojo Eurolygos turo MVP.

„Du kėlinius tylėjęs Cory atsibudo trečiajame, kuomet pelnė aštuonis taškus iš eilės bei įskraidino tritaškį paskutinę kėlinio sekundę. Krepšininko festivalis tęsėsi ir toliau, o 27 pelnyti taškai S.Pešičiui padovanojo 200-ąją pergalę treniruojant šį klubą“, – rašė as.com apžvalgininkas Josepas Margalefas.

„Šio vakaro žvaigždė buvo Cory Higginsas. Krepšininkas tarsi pagal vadovėlį – 12 taškų pelnė trečiajame, 12 – ketvirtajame kėlinyje. Jis vienas pats savo rankomis padėjo pamatus Barselonos pergalei Kaune“, – juo žavėjosi dienraštis Marca.

Apžvalgininkai jau spėjo priprasti prie efektyvaus Brandono Daviso žaidimo, tačiau šįkart aukštaūgis strigo savo buvusios komandos gynybinėse pinklėse.

Vidurio puolėjas iš žaidimo pataikė tik 1 metimą iš 5 ir aikštę paliko su 4 taškais bei 8 naudingumo balais. Nepaisant silpnoko amerikiečio pasirodymo, ispanus pakerėjo tai, kaip visa „Žalgirio“ arena sutiko buvusį komandos narį.

„Visi 15 tūkstančių susirinkusių aistruolių pakilo iš savo vietų, šiltai pasveikino ir atsidėkojo Brandonui Davisui“, – įspūdžiais dalinosi as.com apžvalgininkas Josepas Margalefas.

„Barcelona“ krepšininkų kitą savaitę laukia susirėmimas su amžinu varžovu Madrido „Real“, o kauniečiai penktadienį svečiuose kausis su Kęstučio Kemzūros vadovaujama Pirėjo „Olympiakos“.

VIDEO: Pamatykite: „Žalgirio“ mestas iššūkis Eurolygos milžinui ir įspūdingos „Barcelona“ žvaigždės
VIDEO: „Karštom pėdom“: suvarpyta „Žalgirio“ gynyba ir „Barcelona“ žvaigždžių šou
VIDEO: Nusivylęs Z.LeDay laukia vaizdo peržiūros
VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo „Barselonai: „Visai ne taip įsivaizdavau šias rungtynes“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius