Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10

Ispanų spauda: rekordai, įspūdingas Rudy ir „Žalgirio“ Žaibo Makvyno šou

Madrido „Real“ pratęsė savo įspūdingą pergalių seriją Eurolygoje, kai ketvirtadienį Ispanijos sostinėje sutramdė Kauno „Žalgirį“. Po 88:82 prieš Lietuvos čempionus laimėtų rungtynių Ispanijos populiariausi sporto laikraščiai ir portalai akcentavo mače suspindėjusius tris žaidėjus ir šeimininkų pergalių grandinę.

Penktadienio rytą krepšinio naujienos jau buvo užleidusios vietą Ispanijos naujienų viršūnėje Dakare važiuojančioms ispanų žvaigždėms Carlosui Sainzui ir Fernando Alonso bei futbolo Madrido „Atletico“ pergalės prieš „Barcelona“ atgarsiams, bet visuose svarbiausiuose ispanų portaluose galima buvo rasti išsamius „Real“ ir „Žalgirio“ rungtynių aprašymus. Juk būta dėl ko.

„Laikais, kai kalendorius yra klaustrofobiškas, o savaitės įtemptos nesuskaičiuojamomis kelionėmis ir rungtynėmis, Madrido „Real“ įženklino dar vieną pasiekimą per susitikimą su „Žalgiriu“, – trimitavo „El Pais“.

VIDEO: Kauno „Žalgiris“ nepajėgė sustabdyti pergalingo „Real“ žygio Eurolygoje

„Madridas susilygino su geriausia savo pergalių serija Eurolygoje“, – skelbė „Marca“ ir skaičiavo „Real“ paeiliui laimėtų rungtynių serijas.

Pergalė prieš „Žalgirį“ buvo tryliktoji Ispanijos čempionų pergalė iš eilės Eurolygoje, o tai yra geriausias rezultatas, kai elitinis Europos krepšinio turnyras perėjo prie dabartinio varžybų formato.

Per trenerio Pablo Laso karjeros etapą Madride iki šiol daugiausiai laimėtų rungtynių paeiliui irgi buvo trylika (2013–2014 m.).

Savo arenoje „Real“ laimėjo jau 31 kartą iš eilės, skaičiuodamas jau 31 pergalę namie (Eurolygoje, Ispanijos lygoje ir Ispanijos Supertaurės varžybose) nuo tada, kai balandžio 4 dieną nusileido tam pačiam „Žalgiriui“ su 27 taškus pelniusiu Brandonu Daviesu praėjusio sezono paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse.

Šįkart Ispanijos superklubas stipresnis, o tai lėmė ir sužibę komandos veteranai.

„Rudy spindėjo visu didingumu“, – R.Fernandezo taškų seriją antrajame kėlinyje pabrėžė AS.

VIDEO: Šaras Madride pasigedo tikėjimo

„Žalgiris“ pergale priblėsino 34-ąjį R.Fernandezo gimtadienį balandžio 4 dieną, bet šįkart jis įleido penkis tritaškius ir pelnė 17 taškų vien per antrą kėlinį.

Ir AS, ir „Marca“ žavėjosi, kokią sportinę formą pagavo „Real“ senbuvis 2020-aisiais – per šių metų trejas rungtynes jis pataikė 17 iš 24 tritaškių – įspūdingas 70 proc. taiklumas!

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rudy Fernandezas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rudy Fernandezas

AS pabrėžė, kad ir „Žalgiris“ antrą kėlinį turėjo savo herojų, kuris bandė tempti „Žalgirį“, kai „Real“ buvo atitrūkęs po R.Fernandezo tritaškių 40:27.

„Tik mažasis Lekavičius, tas Žaibas Makvynas surengė asmeninį pasirodymą, – Luką Lekavičių su animacinio filmo apie lenktyninį automobilį personažu lygino AS. – Savo talentu jis pataikė du tritaškius ir vis laužė gynybą, pasinaudodamas greičio pranašumu.“

Iš viso 21 tašką pelnęs L.Lekavičius net 16 taškų surinko per antrą kėlinį.

„Jis atakavo šimto procentų taiklumu – 4 iš 4 dvitaškių, 2 iš 2 tritaškių, 2 iš 2 baudų. Koks šou“, – L.Lekavičiaus tikslumu antrajame kėlinyje stebėjosi ir „Elmundodeportivo“.

VIDEO: Madride įkaitęs Lukas: mane provokavo

Bet „Real“ turėjo daugiau ginklų.

Trey Thompkinsui užteko 11 metimų, kad pelnytų 20 taškų. „Iš toli ar arti? Jam buvo tas pats“, – iš visur, o ypač iš krašto, pataikiusį 208 cm ūgio amerikietį gyrė AS.

Sezono pradžioje antsvorio turėjęs amerikietis puolėjas net nepatekdavo į Madrido komandos registruotų rungtynėms žaidėjų sąrašą, o dabar „Marca“ suskaičiavo, kad T.Thompkinsas buvo rezultatyviausias „Real“ žaidėjas 4 iš 6 pastarųjų mačų.

AS pažymėjo, kad „Real“ šįkart išrikiavo itin aukštą penketą, kai vidurio puolėjais galintys žaisti T.Thompkinsas ir Jordanas Mickey atsidūrė kraštuose, o viduryje dar tilpo 220 cm ūgio Walteris Tavarezas.

Aišku, ispanams paliko įspūdį ir Jeffery Tayloro du skrydžiai virš Kauno „Žalgirio“ lanko, pasibaigę įspūdingais dėjimais.

Iš Švedijos kilęs buvęs NBA krepšininkas įdėjo ir aukštai ore pakabintą kamuolį, ir pats greitoje atakoje sugebėjo išsilaikyti ore ilgai ir dviem rankomis įkrauti į krepšį per Jocką Landale'ą.

Ispanų spauda pastebėjo „Žalgirio“ Thomaso Walkupo ir KC Riverso pastangas antrojoje rungtynių pusėje, bet realių galimybių laimėti „Žalgiriui“ nematė.

„Žalgiris“ bandė išgyventi epizodiniais proveržiais, bet Jasikevičiui trūko resursų, kad išsilaikytų prie neįveikiamo varžovo“, – rašė „El Pais“.

„Marca“ svarstė, kad Kauno komanda ilgai priešinosi, nes vertė šeimininkus klysti.

„15 klaidų gal ir nėra labai daug, bet „Žalgiris“ mokėjo tuo pasinaudoti“, – pažymėjo Ispanijos portalas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kauno „Žalgirio“ krepšininkai
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kauno „Žalgirio“ krepšininkai

Ispanų krepšinio apžvalgininkai darė išvadą, kad nepaisant svečių pasipriešinimo įvyko tai, kas ir turėjo įvykti.

„Meistriškumas, patirtis ir žinojimas, kaip sužaisti tokiose situacijose – tuo Europos čempionai išsiskiria nuo likusių, – konstatavo mundodeportivo.es. – Jasikevičius buvo nusivylęs, stengėsi įžiebti savo žaidėjus, bet Madridas laimėjo 88:82 ir iškovojo 13 pergalę iš eilės turnyre, pakartojęs 2013–2014 m. savo rekordą.“

„Žalgiris“ nuolat buvo rungtynėse, bet Madrido komandos dominavimas buvo ryškesnis, nei rodo rezultatas“, – pabrėžė „Marca“.

VIDEO: E.Ulanovas Madride pasigedo lûžio akimirkos
VIDEO: KC Riversas po pralaimėjimo įžvelgė ir pozityvo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius