Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2022 12 12

Išretėjus gretoms K.Maksvytis į Belgradą vešis 18-metį: „Provokacijoms nepasiduosime“

Kauno „Žalgiris“ (6-6) dvigubą Eurolygos savaitę pasitinka išretėjusiomis gretomis. Į Serbiją neskris susirgę Ignas Brazdeikis ir Mantas Kalnietis, taip pat ir Liutauras Lelevičius.
Rungtynių akimirka
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasveikti spėjo Tomas Dimša ir Karolis Lukošiūnas, praleidę praėjusios savaitės mūšį su Eurolygos čempionu Stambulo „Anadolu Efes“. Debiuto Eurolygoje gali sulaukti ir 18-metis Kajus Kublickas.

„Pirmiausia, tikiuosi, kad visa komanda galės išvykti, nes šiandien ryte, kiek žinau, iš Kauno dėl oro sąlygų ne visi lėktuvai dar skraidė. Tikiuosi, kad dėl iškritusių žaidėjų niekas nepasikeis ir T.Dimša su K.Lukošiūnu vyks kartu.

M.Kalnietis ir I.Brazdeikis liks Kaune. Dar planavome vežtis ir L.Lelevičių, bet jo sveikatos būklė – neaiški. Vietoje jo bandome įregistruoti ir į pirmąją Eurolygos kelionę išsivežti K.Kublicką“, – atskleidė Kazys Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kajus Kublickas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kajus Kublickas

186 cm ūgio K.Kublickas tik šį sekmadienį debiutavo pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje – LKL rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ pelnė 4 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus per 23 minutes.

NKL lygoje įžaidėjo statistika siekia 9,1 taško ir 3,7 rezultatyvaus perdavimo per 20 minučių.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Duško Ivanovičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Duško Ivanovičius

Artimiausia „Žalgirio“ varžovė „Crvena zvezda“ (6-6) šiuo metu yra viena karščiausių Eurolygos komandų. Ji ir čempionė „Anadolu Efes“ skaičiuoja ilgiausias pergalių serijas.

„Varžovas laimėjo 5 rungtynes iš eilės. Pasikeitė treneris, įgavo pasitikėjimo, kietumo. Galbūt ir sėkmė kažkur šiek tiek šypsojosi.

Varžovai žaidžia žymiai užtikrinčiau. Turi atlikėjų, turi fiziškumo. Sunku žaisti Belgrado arenoje, laukia ten mūsų žiūrovai. Sunkios rungtynės, į kurias mes atvyksime tokie šiek tiek nukraujavę“, – atsiduso K.Maksvytis.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luca Vildoza
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luca Vildoza

„Crvena zvezda“ rezultatai aukštyn kojomis apsivertė prie komandos vairo stojus geležine ranka garsėjančiam Duško Ivanovičiui. Prieš tai paskutinėje vietoje žengusi ekipa laimėjo 5 sykius iš eilės ir jau pavijo „Žalgirį“ turnyrinėje lentelėje.

„Kas pasikeitė? Neteko matyti jų pirmųjų sezono rungtynių, nes nežaidėme su jais. Daugiau teko stebėti tik jau D.Ivanovičiaus darbą. Kiek teko girdėti, atsirado daugiau tvarkos, pasitikėjimo.

Eurolygoje nedaug reikia – vienos kitos geros rungtynės, pasitikėjimas ir komanda eina į priekį. Manau, jų žaidimo pagerėjimas susijęs ne tik su vyr. trenerio atėjimu, bet ir su Luca Vildoza.

Jo prisijungimas labai pagyvino „Crvena zvezda“ žaidimą. Prie to tvarkingo, kieto, serbiško žaidimo jis įnešė laisvumo, improvizacijos. Puolime daug kas sukasi aplink L.Vildozą ir Beną Bentilą. Aišku, yra ir kitų žaidėjų. Tas pats N.Nedovičius, O.Dobričius, kiti vietiniai talentingi žaidėjai“, – tęsė „Žalgirio“ strategas.

„Mes, pirmiausia, turėsime žaisti fiziškai. Iš vienos pusės, mums tokie varžovai – parankūs. Mėgstame tvarkingas komandas, kurios žaidžia pagal sistemą. Tada mes galime sukurti antisistemą. Fiziškumo mes nebijome. Mus labiau baudė individualiai stiprūs tritaškininkai.

Aišku, klausimas, kiek mums užteks jėgų. Be abejo, ir varžovų arenos spaudimas“, – kalbėjo K.Maksvytis.

„Žalgirio“ strategas girdėjo ir apie ruošiamą išskirtinį „Crvena zvezda“ sirgalių sutikimą, tačiau vylėsi, kad komandos tai nepaveiks.

„Provokacijoms mes nepasiduodame. Treniruojamės ir žaidžiame krepšinį. Jau ir šiaip žaisti Belgrado arenoje yra sunku – tą žinome. Žaidėme ir su „Partizan“, ir su „Maccabi“ sunkiose atmosferose, tikiuosi, kad po truputį prie to prisitaikysime ir tai mūsų nepaveiks“, – tikino K.Maksvytis ir pabrėžė, kad tai itin svarbu ir dėl to, kad „Žalgiris“ rungtynes dažniausiai pradeda prasčiau nei varžovai.

Kazys Maksvytis spaudos konferencijoje
Kazys Maksvytis spaudos konferencijoje

„Diskutuojame, bandome keisti žaidėjų rotacijas. Gal prieisime ir prie apšilimo, nežinau... Situacija kartojasi. Nemaloniai kartojasi. Rungtynių pradžiose duodame varžovams 10 taškų pranašumą ir tuomet pradedame žaisti. Nenorime to ir sukame galvas, kaip to išvengti. Bandysime, kad tai nepasikartotų“, – komentarą užbaigė K.Maksvytis.

Su „Crvena zvezda“ Belgrade „Žalgiris“ žais antradienį. Tuomet grįš į Kauną ir namie priims karališkąjį Madrido „Real“ klubą.

VIDEO: K.Maksvytis: apie „Crvena Zvezda“, išvyką į Belgradą ir sergančius žaidėjus
Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius