Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 03 15

Jonas Valančiūnas regi Kauno „Žalgirį“ Eurolygos finalo ketverte

Net ir turėdamas svarbių reikalų NBA arenose, Jonas Valančiūnas seka krepšinio įvykius kitame žemyne. „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas per ekraną stebi ir Eurolygos varžybas, kuriose šį sezoną triukšmauja Kauno „Žalgiris“.
Jonas Valančiūnas žavisi Šarūno Jasikevičiaus treniruojamo Kauno "Žalgirio" žaidimu šį sezoną.
Jonas Valančiūnas žavisi Šarūno Jasikevičiaus treniruojamo Kauno "Žalgirio" žaidimu šį sezoną. / A.Pliadžio ir Scanpix nuotr.

J.Valančiūno „Raptors“ kažkuo panaši į „Žalgirį“ šį sezoną.

Toronto klubas nebuvo laikomas tarp favoritų, tačiau likus mėnesiui iki NBA reguliariojo čempionato pabaigos taip įsibėgėjo, kad Rytų konferencijoje žengia pirmas, o bendroje įskaitoje nežymiai nusileidžia tik „Houston Rockets“ ir „Golden State Warriors“ krepšininkams.

Eurolygoje prieš sezoną mažai kas tikėjo, kad „Žalgiris“ gali pasiekti atkrintamąsias varžybas, bet šįvakar 26-ojo turo rungtynes Vitorijoje su „Baskonia“ Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda pasitinka būdama penktojoje vietoje.

Kauno „Žalgiriui“ šis sezonas jau yra geras. O jei eis ir toliau taip, bus smagu juos žiūrėti Eurolygos finalo ketverte.

„Mačiau ne vienerias „Žalgirio“ rungtynes, – 15min sakė J.Valančiūnas. – Turiu pažįstamų ir draugų Kauno komandoje, tikrai džiugu, kaip „Žalgiris" dabar žaidžia. Manau, kad Šarūnas yra labai aukšto lygio treneris, kuris žino, kaip išnaudoti savo žaidėjus.”

J.Valančiūnas yra žaidęs su Šaru, kai debiutavo Lietuvos rinktinėje 2011 metais, o taip pat ir 2012 metų olimpinėse žaidynėse. Keli „Žalgirio“ krepšininkai – Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas rungtyniavo su J.Valančiūnu Lietuvos rinktinėje. Su E.Ulanovu „Raptors“ vidurio puolėjas yra laimėjęs ne vieną titulą ir jaunimo rinktinėje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Paulius Jankūnas, Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Valančiūnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Paulius Jankūnas, Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Valančiūnas

Būdamas kitoje Atlanto pusėje, J.Valančiūnas regi šviesius horizontus Kauno komandai Europoje.

„Kauno „Žalgiriui“ šis sezonas jau yra geras. O jei eis ir toliau taip, bus smagu juos žiūrėti Eurolygos finalo ketverte“, – į finalines Eurolygos kovas žalgiriečius anksčiau laiko nukėlė J.Valančiūnas.

Toronte jis seka ir kitų bendražygių Lietuvos rinktinėje karjeros posūkius. Mindaugas Kuzminskas šį sezoną iš NBA klubo „New York Knicks“ persikėlė į Milano „Olimpia“, o Jonas Mačiulis iš Madrido „Real“ pervažiavo į Krasnodaro „Lokomotiv“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

„Manau, kad reikia daryti taip, kaip pačiam atrodo geriausia. Kartais negali daug pakeisti, kaip kad buvo Mindaugui Niujorke. Manau, kad jis bus patenkintas Milane, nes yra iš tų gerų krepšininkų, kurie neprapuola, – apie partnerius Lietuvos rinktinėje kalbėjo J.Valančiūnas. – Jonas priėmė sprendimą, kurio pats norėjo. Mantas Kalnietis nežaidžia, bet kartais taip atsitinka.

Jie patys yra savo ateities kalviai ir priims gerus sprendimus, kad pasuktų savo karjeras taip, kad būtų gerai. Kartais tiesiog reikia laiko, kad ištvertum ir surastum vietą, kurioje krepšinį žaisti yra gera.”

Pats J.Valančiūnas dabar mėgaujasi krepšiniu. Platų interviu su juo apie sezoną NBA skaitykite čia.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaro treneris aikštėje ir vienas kiečiausių varžovų Eurolygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius