TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 05

K.Maksvyčio gynybos prieš „Maccabi“ lyderius planas: „Reikės leisti du Arnus Butkevičius“

Kaziui Maksvyčiui ir Kauno „Žalgiriui“ liko du lemiami mūšiai Eurolygoje. Ketvirtadienį Nemuno saloje šeimininkai priims net šešių iš eilės pergalių seriją skaičiuojantį Tel Avivo „Maccabi“ klubą.

„Žalgiris“ šiuo metu su 17 pergalių ir 15 pralaimėjimų rikiuojasi devintoje vietoje Eurolygoje – per žingsnį nuo atkrintamųjų. Tokį patį santykį turi ir Vitorijos „Baskonia“ krepšininkai, kurių pralaimėjimo itin laukia žaliai balti, mat baskai turi tarpusavio pranašumą.

Dar viena „Žalgirio“ gaudoma komanda – Stambulo „Fenerbahče“ (18-14). K.Maksvyčio auklėtiniams pakaktų susilyginti pergalėmis su Dimitrio Itoudžio kariauna, mat čia tarpusavio balansas krypsta žalgiriečių pusėn.

Situacija lentelėje tokia paini, kad „Žalgiris“ dar gali pavyti ir Tel Avivo „Maccabi“ (19-13), ir Belgrado „Partizan“ (18-14), bet gali ir kristi žemyn, jei sėkmingiau sezoną užbaigs Stambulo „Anadolu Efes“ (16-16).

Kovoje dėl atkrintamųjų dalyvaujančių komandų tarpusavio rezultatai
„Maccabi“ „Fenerbahče“ „Partizan“ „Baskonia“ „Žalgiris“ „Efes“
„Maccabi“ x 78:74 90:81 93:79 84:83 80:72
„Fenerbahče“ 86:71 x 72:73 70:76 87:79 -
„Partizan“ 96:88 94:97 x 83:65 87:76 82:79
„Baskonia“ 116:87 92:69 103:96 (pr.) x 93:73 114:111 (pr.)
„Žalgiris“ - 86:66 74:88 79:75 x 60:86
„Anadolu Efes“ 64:86 79:88 84:97 78:83 80:70 x

Tad po šio – priešpaskutinio turo – „Žalgiris“ gali šokti turnyro lentelėje į viršų, pasiekęs pergalę ir sulaukęs tinkamų rezultatų kitur. Gali K.Maksvyčio vyrams ir išgaruoti bet kokie šansai žengti į aštuntuką, jei bus patirtas pralaimėjimas, o „Baskonia“ ir „Fenerbahče“ laimės.

„Maccabi“ pastaruoju metu žaidžia tiesiog tobulai. Pastarąjį kartą Tel Avivo ekipa suklupo dar kovo 2-ąją, o nuo tada visuose turnyruose laimėjo net 11 susitikimų.

„Viena karščiausių Eurolygos komandų, – sakė Kazys Maksvytis prieš mačą spaudos konferencijoje. – Gana nemažą vaidmenį joje atlieka perimetro žaidėjai. Buvo paskaičiuota, kad Boldwino ir Browno įtaka komandos puolimui – apie 60 proc. Jei prie to pridėsime trečios pozicijos žaidėją Bonzie Colsoną, tie procentai dar padidės. Šie trys žaidėjai užduoda tempą, yra komandos lyderiai, ant kurių laikosi „Maccabi“ žaidimas. Stipri fiziškai komanda, nemažai bėganti į greitą puolimą.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai

Vidutiniškai po 17,1 taško per rungtynes renkantis Wade'as Baldwinas yra pagrindinis „Maccabi“ atakų variklis. Kitu kertiniu smuiku griežia Lorenzo Brownas, fiksuojantis 16,5 taško vidurkį. Su Ispanijos rinktine Europos čempionu tapęs gynėjas taip pat išdalina po 5,8 perdavimo.

Ar tai labiausiai dominuojantis gynėjų duetas Eurolygoje?

„Turbūt taip, – pripažino K.Maksvytis. – Jie daug žaidžia kartu. Kai lieka vienas iš jų, jis tampa įžaidėju. Abu jie renka taškus, bet gali ir kurti. Kamuolys dažnai būna jų rankose, jie kontroliuoja rungtynių tempą. Turėsime dėti dideles pastangas, kad juos sustabdytume.“

L.Brownas su 13 taškų ir 11 rezultatyvių perdavimų buvo geriausias „Maccabi“ žaidėjas pirmosiose tarpusavio rungtynėse, kurias Izraelio komanda laimėjo 84:83. Šis gynėjas darė daugybę problemų ir Lietuvos rinktinei Europos čempionate.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Lorenzo Brownas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Lorenzo Brownas

„Įgijome patirtį, žaidėme nemažai rungtynių su juo, žinome, kas jam patinka ir kas ne. Pasistengsime tą patirtį išnaudoti“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

Įprastai varžovų lyderius prižiūri Arnas Butkevičius.

„Reikės leisti du Arnus Butkevičius. Arnas dengs Baldwiną, o Butkevičius – Browną. Juokauju. Reikės stabdyti juos, nemažą reikšmę turės tai, kaip mūsų mažiukai dideliems padedant tvarkysis su jų lyderiais“, – šypsojosi K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

Treneris nesiryžo akcentuoti, kokiu krepšiniu žūtbūt bandys nugalėti „Maccabi“.

„Bandysime bet kokiu ginklu nugalėti, ar tai būtų puolimas, ar gynyba. Imant bendrai, pagal statistiką, žaidimo stilių, mums palankiau būtų įklampinti juos į labiau gynybines rungtynes. Žiūrėsime“, – svarstė strategas.

Ignas Brazdeikis buvo susirgęs savaitės pradžioje, bet panašu, kad komandai padėti galės.

„Jis jau dalyvavo treniruotėje, gal vakar dar nebuvo 100 proc., bet per kelias dienas sugrįš ir bus visiškai pasirengęs“, – teigė K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Jei „Žalgiris“ nepateks į atkrintamąsias, tai bus paskutinės šio sezono Eurolygos rungtynės „Žalgirio“ arenoje. Ar nesibaimina dėl to žaliai baltų treneris?

„Ne, o kodėl baimintis? Mes turime viską savo rankose. Komanda treniruojasi gerai, žaidžia gerai pastaruoju metu. Toks jau tvarkaraštis, jis net nėra mums blogas. Žaidžiame dabar namie, tada išvykoje. Viskas kol kas mūsų rankose. Bandysime tuo šansu pasinaudoti“, – akcentavo K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius