-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 22

K.Maksvytis – apie „Fenerbahče“ pokyčius, sugrįžusį I.Taylorą ir Milane siautėjantį Sh.Napierą

Kauno „Žalgiris“ pasitinka lemiamą penkerių Eurolygos rungtynių atkarpą, kurios metu Kazio Maksvyčio kompanijai reikia nugriebti keturias pergales. Pirmasis bandymas – Stambule prieš vietos „Fenerbahče“, kurią žalgiriečiai prieš tris mėnesius suvystė Nemuno saloje, o praėjusį antradienį šią Turkijos komandą pranoko ir pavyzdį parodė Milano „Olimpia“ su buvusiu „Žalgirio“ taikiniu priešakyje Shabazzu Napieru.

Absoliutaus lyderio Keenano Evanso dėl Achilo sausgyslės traumos dar rungtynių su Stambulo „Fenerbahče“ pradžioje netekęs Kauno „Žalgiris“ susitelkė, Laurynas Birutis sužaidė karjeros Eurolygoje mačą, o Nemuno saloje svečiai iš Turkijos buvo pervažiuoti net 86:66.

Atsispyrę Kazio Maksvyčio auklėtiniai tuomet iškovojo dar tris pergales iš eilės, tuo metu Dimitrio Itoudžio kariauna murkdėsi juodoje atkarpoje.

Vis dėlto situacija nuo sausio mėnesio pradžioje vykusių rungtynių pasikeitė stipriai. Nors „Fenerbahče“ krito pastaruosius du mačus prieš „Valencia“ ir Milano „Olimpia“, turkai vis tiek yra įsikabinę į penktąją turnyrinės lentelės vietą.

„Žalgiris“ lemiamą penkerių rungtynių atkarpą pasitinka už atkrintamųjų varžybų borto, turėdamas tikslą iškovoti keturias pergales, kurios garantuotų bilietą į ketvirtfinalį.

Karštutėlėje „Ülker Sports“ arenoje lengvo pasivaikščiojimo tikėtis „Žalgirio“ sirgaliams nederėtų. „Fenerbahče“ namuose Eurolygos turnyre per 15 rungtynių patyrė vos 5 nesėkmes, o 3 jų buvo fiksuotos per juodąjį gruodį. Kitas niuansas – D.Itoudžio vyrai vis dar nėra ramūs dėl vietos pirmajame aštuonete.

„Liko penki turai, o laukia svarbios rungtynės tiek mums, tiek varžovui, kuris nėra tikras dėl vietos atkrintamosiose, – dvikovos išvakarėse sakė Kazys Maksvytis. – Matyti, kad „Fenerbahče“ reaguoja į nesėkmes sezone ir stiprinasi. Atvyko Tyleris Dorsey, pasveiko Nemanja Bjelica. Tiesa, T.Dorsey nežaidė paskutiniame mače prieš Milaną, bet tikimės, kad jis žais prieš mus. „Fenerbahče“ namuose yra gausiai palaikoma sirgalių. Galvoju, kad tai yra labiau gynybinė komanda, o ne puolimo. Bus nelengva, bet kito kelio neturime. Važiuosime kautis dėl pergalės.“

– Pirmajame mače suveikė žaidimas per Lauryną Birutį, o dvikovoje su Pirėjo „Olympiakos“ daugiau rėmėtės mobiliu penketu. Kokią aukštaūgių rotaciją planuojate dvikovai Stambule?

– Manau, kad viską parodys rungtynės. Reikės reaguoti į įvykius aikštelėje ir reikės reaguoti greitai. Mums naudos duoda ir vieni aukštaūgiai, ir mobilūs aukštaūgiai. Turime du variantus ir bandysime rinktis.

– Kokia yra komandinė sportinė forma prieš lemiamą Eurolygos atkarpą?

– Kažkiek norėtųsi, kad Isaiah Tayloras būtų turėjęs bent draugiškas ar oficialias rungtynes prieš išvyką į Stambulą. Kaip visada, studentui prieš egzaminą trūksta laiko. Svarbu, kad visi žaidėjai treniruojasi ir bandysime taip nueiti į rungtynes.

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras ir Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras ir Kazys Maksvytis

– Kaip I.Taylorui sekasi sugrįžti į ritmą?

– Neblogai. Kaip ir minėjau, jis teoriškai jau pasisaugodamas galėjo dalyvauti rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“. Nusprendėme nerizikuoti ir visiškai jį išgydyti. Bandėme grąžinti jį į formą per treniruotes, pratimus ir nekontaktinį krepšinį. Tikimės, kad mūsų darbas nenueis veltui. O koks I.Tayloras mums yra svarbus, matėme per dvigubą Eurolygos savaitę, kai jis dar žaidė.

– Ko galite pasimokyti iš Milano „Olimpia“ pergalės Stambule?

– Žinoma, kad šias rungtynės stebėjome įdėmiai ir įdomiai. Milanas pasižymi savo gynyba. Jie apribojo „Fenerbahče“ veiksmus ir lyderius, o rungtynių eigą pakeitė Shabazzas Napieras. Kažkokius akcentus iš šių rungtynių susidėliojome.

– Ar stebint tokį Sh.Napiero žaidimą, nekirbo mintis galvoje, kad jis galėjo vilkėti žalius marškinėlius?

– Galėjo, kaip ir visi. Mes neabejojome dėl jo galimybių žaisti krepšinį, daugiau abejojome dėl jo sveikatos galimybių. Jis buvo mūsų radare.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Shabazzas Napieras
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Shabazzas Napieras

– Kiek „Fenerbahče“ modelis pasikeitė prisijungus tokio lygio žaidėjui kaip T.Dorsey?

– Negalėčiau sakyti, kad jis pakeitė komandą. Tuo labiau kad įsivažiavęs į ritmą, jis patyrė nedidelę čiurnos traumą. Dar nežinome, ar jis žais. Jis išplėtė aikštę, įmetė tritaškius ir sudarė konkurenciją lyderiams Scottie Wilbekinui ir Nickui Calathesui. O kartais sudaro su jais ir tandemą. Nemanau, kad jis dar 100 proc. įėjęs į sportinę formą ir komandą.

– Šiandien kalbamės neįprastai anksti dėl ankstyvo rytojaus skrydžio į Stambulą. Kaip tai keičia pasiruošimą rungtynėms planą?

– Turime viena diena daugiau pasiruošti mačui. Kitas dalykas – kitoks išvykimas. Modeliavome treniruotes, nes galime sau leisti padirbėti sunkiau – ir šiandien, ir vakar. Laukia viena diena kelionei ir lengvas atsistatymas. Kiekviena papildoma treniruočių diena mums išeidavo į naudą.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Tarikas Biberovičius ir Dimitris Itoudis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Tarikas Biberovičius ir Dimitris Itoudis

– „Fenerbahče“ yra pralaimėjusi triskart per pastaruosius keturis mačus. Pergalės atveju jus skirtų viena pergalė, bet turėtumėte tarpusavio pranašumą. Kaip jūs žiūrite į šią situaciją?

– Visų pirmą, tai žiūrime į savo reikalus. Reikia laimėti tašką. Labai gaila, kad nepavyko įveikti „Olympiakos“, nors buvome arti. Bandysime laimėti prieš „Fenerbahče“.

Panašiai buvo ir pirmajame rate. Jie pradžioje šoko į priekį, bet rato pabaigoje kažkiek taškų prarado. Reikėtų atidžiau pasižiūrėti, gal tvarkaraštis buvo sunkesnis. Jie turi savo planus, mes turime savo. Visi nori laimėti ir patekti į atkrintamąsias.

– Pirmoji pergalė prieš „Fenerbahče“ buvo pažymėta sunkia K.Evanso trauma. Ar dar pagalvojate apie tą epizodą ir kaip viskas galėjo atrodyti, jei šio įvykio nebūtų?

– Be abejo. Teko stebėti paskutines mūsų rungtynes su „Fenerbahče“. Iškilo prisiminimai. Žinoma, su Keenanu viskas būtų buvę kitaip. Neaišku, geriau ar blogiau, bet tuo metu atrodė, kad labai blogai.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ kortos ir brangūs „Fenerbahče“ pirkiniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius