Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 17

K.Maksvytis prieš akistatą su Europos čempionu: „Azartas prieš patirtį“

Dviem kovingais pralaimėjimais Tel Avive ir Pirėjuje Eurolygos sezoną pradėjęs Kauno „Žalgiris“ antradienį žais pirmąsias turnyro rungtynes namuose. Jos bus ypatingos – susitikimo su Bolonijos „Virtus“ metu ypatingai bus pagerbtas ilgametis komandos kapitonas Paulius Jankūnas, pernai baigęs žaidėjo karjerą.

0-2 sezoną Eurolygoje pradėjęs „Žalgiris“ dar nepanikuoja, tačiau Kazys Maksvytis pripažįsta, kad nesėkmės slegia.

„Slegia. Iš vienos pusės reikia išlaikyti ramybę. Komanda klauso, dirba, stengiasi ir kovoja kiekvienose rungtynėse. Jeigu dėl antrų rungtynių, tai turėjome mažiau šansų, bet vis tiek buvome rungtynėse. Pirmose labai geri šansai buvo laimėti. Žinome, kad kovoti neužtenka, norisi patirti ir pergalės jausmą. Tikimės, kad prie savų sienų pavyks tą padaryti“, – vylėsi specialistas.

Pirmą pergalę savų sirgalių akivaizdoje „Žalgiris“ mėgins pasiekti prieš komandą, kurią nugalėjo, kai žaidė 1999 metų Eurolygos finale – „Virtus“ (tuometinė „Kinder“).

Po 14 metų į Eurolygą sugrįžęs legendinis Italijos klubas sezoną pradėjo pergale ir pralaimėjimu.

Sergio Scariolo auklėtiniai pirmajame ture namuose nepasipriešino „Monaco“ (66:83), bet pasitaisė po savaitės, kai 66:63 nugalėjo Miuncheno „Bayern“.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Bolonijos „Virtus“
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Bolonijos „Virtus“

Sezono starte tik vienas „Virtus“ žaidėjas renka dviženklį taškų skaičių – danas Iffe Lundbergas vidutiniškai pelno po 13,5.

Eurolygos naujokas Semi Ojeleye ir tik vienerias rungtynes sužaidęs veteranas Milošas Teodosičius įmeta po 9, o jiems talkina dar krūva gerai žinomų vardų – Jordanas Mickey (vid. 8,5), Danielis Hackettas (7,5), Ismaelis Bako (7), Mouhammadou Jaiteh (6).

Kukliai sezoną pradėjo Italijos krepšinio legenda Marco Belinelli – vos po 10 minučių rungtyniaujantis snaiperis pelno po 2 taškus. Tuo tarpu kartvelas Tornikė Šengelija kol kas nežaidžia dėl traumos, patirtos rinktinėje.

„Ruošiamės pirmoms rungtynėms namie. Varžovas su įspūdingomis pavardėmis, savo istorija, – apie Bolonijos klubą rungtynių išvakarėse kalbėjo K.Maksvytis. – Sakyčiau, toks patirties ir fiziškumo derinys. Yra pakankamai atletiškų žaidėjų, yra nemažai patyrusių žaidėjų. Bandysime pastatyti savo azartą, jaunystę prieš varžovų patirtį.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Bolonijos „Virtus“. Milošas Teodosičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Bolonijos „Virtus“. Milošas Teodosičius

Nors surinko galingą sudėtį, „Virtus“ kol kas Eurolygoje nežiba puldami – mažiau taškų už italus (vid. 66) sezono starte pelno tik „Bayern“ (vid. 62,5).

„Turbūt reikia paminėti, kad pirmose rungtynėse nežaidė Teodosičius ir jie jas pralaimėjo. Antrose jis žaidė ir komanda laimėjo, – pagrindinį puolimo variklį varžovų ekipoje išskyrė K.Maksvytis. – Tos kūrybos, puolimo buvo šiek tiek daugiau. Galbūt sezono pradžioje šiek tiek nepasidalina vaidmenimis, yra nemažai potencialo pulti turinčių žaidėjų, bet kol kas dar nežaidžia savo geriausia versija.“

Kentėjęs nuo „Olympiakos“ bokšto Moustapha Fallo, rytoj „Žalgiris“ turės bandyti atsilaikyti prieš praėjusio sezono Europos taurės naudingiausią žaidėją M.Jaiteh.

Tiesa, „Žalgirio“ strategas mano, kad 211 cm ūgio „Virtus“ centras neturi daug panašumų su M.Fallu.

„Tai skirtingo tipo žaidėjai. Jaiteh ne toks dominuojantis. Gal šiek tiek mobilesnis, bet neturi tokių žaidimo nugara įgūdžių, kokius turi Fallas. Šitoje komandoje dominuoja gynėjai. Jeigu galima rasti silpnų vietų šioje komandoje, tai yra priekinė linija“, – teigė specialistas iš Darbėnų.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Bolonijos „Virtus“ pasiekė Europos taurės turnyro pusfinalį. Mamas Jaiteh
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Bolonijos „Virtus“ pasiekė Europos taurės turnyro pusfinalį. Mamas Jaiteh

Nors „Virtus“ gretose netrūksta garsių žaidėjų, ko gero didžiausia klubo žvaigžde reiktų vadinti ne kažkurį iš jų, o trenerį S.Scariolo.

Keturiskart Europos čempionas, prieš mažiau nei mėnesį pakeliui link ketvirto aukso Berlyne su Ispanijos rinktine perlipęs ir K.Maksvytį su Lietuvos komanda, stos į antrą tarpusavio akistatą su lietuviu šį rudenį.

Ar prieš ją K.Maksvytis jaučia papildomą motyvaciją atsirevanšuoti?

„Pirmiausia, tai yra skirtingos komandos. Ten buvo rinktinės, čia yra skirtingos komandos, skirtingi žaidėjai. Bet be abejo, žaidžiant Eurolygoje, žaidžiant su geriausiais norisi įveikti savo kolegas. O žaidžiant prieš tokį garsų trenerį kažkokios ambicijos yra“, – neslėpė treneris.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Bolonijos „Virtus“ treneris Sergio Scariolo
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Bolonijos „Virtus“ treneris Sergio Scariolo

O ar tai, jog treneriai jau susidūrė skirtinguose vaidmenyse prieš kiek daugiau nei mėnesį, gali keisti jų pasiruošimą būsimam mačui?

„Kažkiek turbūt ir jis, ir mes žiūrime. Kartojasi keli deriniai, gynybos sistemos. Bet yra skirtingi žaidėjai, kita komanda. Pasikeitimų yra, bet kažką tai galima pasiimti iš vasaros“, – sakė K.Maksvytis.

Ši savaitė „Žalgiriui“ bus dviguba – po antradienio iššūkio, ketvirtadienį į Kauną atvyks ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“. Pirmą kartą tokį dvigubą Eurolygos iššūkį teks atlaikyti ir K.Maksvyčiui, bet jis džiaugiasi, kad abejas rungtynes kauniečiai šįsyk žais namuose.

„Tai nemažas pranašumas. Žaidžiame prie namų sienų, ypatingai žaidžiant „Žalgirio“ arenoje, tą reikės paversti pranašumu. Žinoma, žiūrovai už mus taškų neįmes, bet tikimės, kad bus tas šeštas žaidėjas, kuris pakels mūsų emocijas ir neleis mums atsipalaiduoti, – teigė treneris. – Pasiilgome tos atmosferos. Turėjome labai geras rungtynes su gera atmosfera Tel Avive, tik buvo priešiška atmosfera. Dabar tiek komandos naujokai, tiek kiti kalba apie atmosferą „Žalgirio“ arenoje. Esame pasiilgę, tikimės, kad žiūrovai ir šįkart mus palaikys.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Jis atskleidė, kad komandoje yra keli negalavę žaidėjai, bet visi jie treniruojasi ir ruošiasi rytojaus mačui.

„Kol kas visi treniruojasi, tik kažkokius negalavimus jautė Brazdeikis ir Hayesas. Dabar jau situacija gerėja. Visi praėjo lengvus peršalimo simptomus. Prieš tai rungtynėse juos turėjo Butkevičius ir Dimša, turbūt seka grandinė, bet tikiuosi, kad visi žais“, – sakė K.Maksvytis.

Ypatinga rytdiena bus ir P.Jankūnui, kurio marškinėliai kils į „Žalgirio“ arenos palubes. Dabar sporto direktoriumi Kauno klube dirbantis ilgametis komandos kapitonas, anot K.Maksvyčio, puikiai įsibėgėjo naujose savo pareigose.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Tenka su juo bendrauti nemažai, Paulius yra tarpininkas tarp komandos ir vadovybės. Manau, kad jam, kaip naujokui, sekasi visai gerai ir seksis dar geriau. Džiaugiuosi, kad rytoj jį pagerbsime“, – sakė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius