Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 30

Kai net užkimo balsai: triukšmingo interviu fone – žvilgsnis į „Žalgirio“ renesansą

Pirėjo Taikos ir draugystės stadionas nuščiuvo, laukdamas, kol ištiksės paskutinės „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ rungtynių sekundės. Bet nejaukią tylą raudonųjų tvirtovėje išsklaidė žalgiriečių riksmai. Lyg būtų patekę į finalo ketvertą, sušokę į SEF centrą žaliai balti vėliau pratęsė siautulį ir rūbinėje. „Žalgiris“ įpūtė dvasios į Atėnų priemiesčio krepšinio kapines.
Eurolygos rungtynėse Pirėjuje „Žalgiris“ įveikė „Olympiakos“ 72:68.
Eurolygos rungtynėse Pirėjuje „Žalgiris“ įveikė „Olympiakos“ 72:68. / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Žalgirio“ krepšininkai rėkė iš džiaugsmo taip, kad net girdėjosi per Šarūno Jasikevičiaus interviu Eurolygos televizijai.

Prie rūbinės laukęs Paulius Motiejūnas nesulaikė šypsenos.

Prieš keletą savaičių, ko gero, su nerimu skaičiavęs „Žalgirio“ pergalių skaičių ir nuplaukiančias premijas už 40 tūkst. vertės Eurolygos pergales bei neišparduotą areną ketvirtfinalyje, klubo direktorius lyg tėvas džiaugėsi iš laimės straksinčiais žaliai baltais.

VIDEO: Pamatykite: pasiaukojančiai žaidęs „Žalgiris“ graikiškame pragare nugalėjo „Olympiaką“

Šarūnas Jasikevičius neskubėjo užeiti į „Žalgirio“ rūbinę. Jis leido saviškiams išsirėkauti ir išsidžiaugti po fantastiškos pergalės prieš „Olympiakos“ 72:68.

Strategas nekvaršino iš laimės apsvaigusių žaidėjų galvų ir neužsitęsė su pergalinga kalba.

„Žalgiris!“ – aidėjo rūbinėje taip, kad vertė nusišypsoti net ir rimčiausią Atėnų pareigūną, apsišarvavusį riaušėms. Prieš tai rūbinės duris teko mandagiai pridaryti - kauniečių triukšmas buvo toks, kad kas nors galėjo ateiti sudrausminti svečių.

VIDEO: Audringas A.White’o interviu

Žurnalistai rūbinėje rado užkimusius žalgiriečius. Ir ne dėl to, jog Pirėjo Taikos ir draugystės stadione buvo taip šalta, kad turėjo neatlaikyti net ir Giorgo Printezio antibiotikai.

„Traukia skersvėjai. Langai mačiau pradaryti. Vėjas šiandien siaubingas, – juokavo Artūras Milaknis, į šeimininkų krepšį įskraidinęs tris tritaškius. – Bandžiau kiek galima pašūkauti nuo suolo. Sunku čia ką nors išgirsti nuo suolo, bet dėjau visas pastangas. Gal kažkur išgirdo.“

„Čia nuo rėkimo! Reikia atgauti balsą. Bet velniška pergalė“, – šyptelėjo Aaronas White'as, vis kostelėjęs prieš berdamas savo greitus sakinius.

VIDEO: A.Milaknis juokavo, kodėl prarėkė balsą

Susikalbėti buvo sunku ne tik ant SEF parketo. Užsilikus ilgiau pasišnekėti su A.White'u, žalgiriečiai paleido savo juokų karavaną.

„Štiš! Viskas!“ – vijo žurnalistus „Žalgirio“ krepšininkai.

„Viskas! Užtenka!“ – daužė rankšluosčiu ir Artūras Milaknis, patenkintas penkta pergale Eurolygoje iš eilės.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolygos rungtynėse Pirėjuje „Žalgiris“ įveikė „Olympiakos“ 72:68.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolygos rungtynėse Pirėjuje „Žalgiris“ įveikė „Olympiakos“ 72:68.

Ši „Žalgirio“ pergalė buvo mažiau apie taktiką, bet daugiau apie charakterį.

Trečiojo kėlinio pabaigoje žalgiriečiai atsiliko 39:51 ir Šarūnas Jasikevičius ėmėsi drastiškiausių sprendimų. Bet „Žalgiris“ atsilaikė, kilo į lemiamą šturmą ir sugebėjo ištraukti rungtynes.

Anksčiau „Žalgiris“ nebeatsitiesdavo aidint aliarmo signalams. Bet šitas „Žalgiris“ užaugo. Šitas „Žalgiris“ vėl kažkuo primena pernykštę komandą, kuri laimėdavo rungtynių pabaigas ir nušuoliavo iki Eurolygos finalo ketverto.

„Taip, net juokinga, – 24sek paklaustas, ar ši „Žalgirio“ ekipa charakteriu neprimena jam pernykštės, pritarė A.White'as. – Prieš mėnesį atrodėme kaip visai kita komanda. Bet Šaras čia stato kultūrą. Grįžus traumuotiems žaidėjams, mes susigrąžinome tą skiepijamą mentalitetą.

Praėjome tuos visus sunkumus ir ta vienybė bei šeimos efektas atsiperka. Matote tai gal truputį vėliau nei pernai. Bet tai ateina. Manau, tokį „Žalgirį“ nori matyti visi: ir fanai, ir treneris, ir vadovai.

Eikime į priekį ir pažiūrėsime, kas gali iš viso to išeiti.“

VIDEO: Šaras džiūgauja: na, tai ar bus klausimų?

Artūras Milaknis net atsiduso paklaustas, kas pasikeitė, kad charakterio prieš keletą savaičių neturėjęs ir jau nurašytas „Žalgiris“ staiga jį susigrąžino.

„Sunku čia analizuoti. Sunkus tas sezonas... Čia turbūt po sezono būtų galima susėsti ramiai ir apsvarstyti tą sezoną. Nenoriu čia pradėti, kai jis dar nesibaigė. Tikiuosi, kad jį dar tęsime, – tvardėsi žalgirietis. – Galbūt po traumų grįžo žmonės. Ir kai stovi ant prarajos krašto, tas bendro tikslo siekimas visus suvienija. Viskas stabilizavosi, nusiraminome ir rezultatas priartėjo prie tokio, kokio norėtume.

Tikėkimės, bus dar geriau.“

„Didžiulė pergalė, – kaip visada santūriai džiaugėsi Brandonas Daviesas. – Dar vienas sugrįžimas. Manau, mes vis tobulėjame, nors iš šio mačo irgi galime išmokti daug dalykų.

Tai ne stebuklas – mes užsitarnavome visas tas pergales. Gal tai yra ir dalis sėkmės, bet visas pamatas padėtas ant didžiulio darbo ir komandinių pastangų.“

VIDEO: B.Daviesas: nemanau, kad vyksta stebuklas

Šarūnas Jasikevičius visas patenkintas pokštavo Taikos ir draugystės stadiono koridoriuose. Sutikęs seną pažįstamą Graikijos žurnalistą ir jo sūnų, „Žalgirio“ treneris pašiepė jaunuolį dėl raudono „Olympiakos“ džemperio.

Nuo jo ir visos komandos pečių krenta ta nemaloni įtampa, kausčiusi „Žalgirį“ porą stingdančių žiemos mėnesių.

Taktikos „Žalgiriui“ neatnešė pergalės Pirėjuje. Šarūnas Jasikevičius sunkiai sulaikė šypseną žinodamas, kiek toli iki savo potencialo su „Olympiakos“ buvo jo žaidėjai.

Bet ši žalia pergalių banga bloškia varžovus jau nebe tik per taktikas. Tie rėkiantys vyrai eis iki galo ir lips juos nurašiusiems per galvas.

VIDEO: L.Westermannas: kas toliau? Lietkabelis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius