-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 29

Kaip Rimas Kurtinaitis tramdė turtingiausią Europos krepšininką

Rimo Kurtinaičio „Chimki“ ekipa šiuo metu į priekį vedama brangiausio Europos žaidėjo Aleksejaus Švedo. Tačiau taip buvo ne visada. Treneris džiaugiasi, kad per vargus pavyko talentingą rusą priversti žaisti su komanda. Penktadienio rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus ir Kauno „Žalgirio“ tikslas bus sustabdyti „Chimki“ puolimo mašiną.
Aleksejus Švedas
Aleksejus Švedas / „Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Chimki“ – Kauno „Žalgiris“ | Chimkai | 19:00

Turtingiausių Europos krepšininkų sąraše NBA rungtyniavęs Aleksejus Švedas yra pirmas ir per sezoną uždirba 3,4 mln. eurų. Palyginimui, antroje vietoje esantis Madrido „Real“ krepšininkas Rudy Fernandezas gauna 2,8 mln. 

27-erių atakuojantis gynėjas karjerą pradėjo Maskvos CSKA ekipoje, su kuria 2008 metais tapo Eurolygos čempionu. 2012 metais A.Švedas persikėlė į NBA. Čia jis spėjo pažaisti „Timberwolves“, „76ers“, „Rockets“ ir „Knicks“ ekipose.

2015 metų vasarą rusas prisijungė prie „Chimki“ ekipos. Iš pradžių krepšininkui nesisekė prisitaikyti prie komandos režimo.

Sezono pradžioje Aleksejus žaidė NBA krepšinį, kur komandos draugai nėra labai svarbūs.

„Sezono pradžioje Aleksejus žaidė NBA krepšinį, kur komandos draugai nėra labai svarbūs. Krepšininkui rūpėjo asmeninis žaidimas ir dėl to mes net turėjome keletą darbinių konfliktų“, – apie auklėtinio sutramdymą 24sek pasakojo R.Kurtinaitis.

Praėjusių metų spalį treneris nepabijojo paviešinti ir A.Švedo agento spaudimo.

Daugiau nei 3 milijonus eurų per sezoną uždirbantis A.Švedas dvikovoje su CSKA tuomet gavo pasireikšti 16 minučių, nes atakavo itin prastai (2/8 dvit.)

„Jei Švedo agentas mano, kad jo žaidėjas rungtyniauja per mažai, jis pats gali ateiti ir pažaisti už Švedą. Nuo kada agentai sprendžia, kas turi žaisti? Gal tas agentas vietoj manęs pastatys kitą trenerį ir dėl to Švedas taps geresnis žaidėjas?“ – pasipiktinimo tuomet neslėpė R.Kurtinaitis.

A.Švedo statistika Eurolygoje
  Taškai Dvitašk.

Tritašk. 

Atkv.kam. Rez.perd. Perimt.kam. Klaidos
Reguliarusis sezonas 15,7 50% 37,7% 3,1 3,8 1,1 2,4
„Top 16“ 21,8 42,9% 45,7% 3,3 4,3 1,8 2

Eurolygos reguliariajame sezone krepšininkas vidutiniškai rinko 15,7 taško. Tačiau „Top 16“ etape A.Švedas pražydo ir šiuo metu renka po 21,8 taško.

„Kalbant apie puolimą, jis yra didžiulis talentas, labai gerai realizuoja nestandartinius sprendimus. Nenorėjau, kad jis žaistų vienas, ir labai smagu, jog man pavyko jį įpaišyti į komandos žaidimą. Pastaruoju metu jis mūsų klubui atneša labai daug naudos ir jokių pretenzijų aš šiam žaidėjui neturiu“, – A.Švedo pastangas vertino Lietuvos treneris.

„Scanpix“ nuotr./Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas
„Scanpix“ nuotr./Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas

„Top 16“ etape Rusijos krepšininkas yra lyderis net pagal šešis rodiklius – išmestus (35) ir pataikytus tritaškius (16), išmestus (63) ir pataikytus (28) metimus iš žaidimo, rungtynes pradėtas starto penkete (4) bei pelnytus taškus (87).

„Chimki“ meta daug lengvų taškų, o šiuolaikiniame krepšinyje jie lemia labai daug.

Šarūnas Jasikevičius yra pasirengęs sustabdyti A.Švedo diriguojamą greitą „Chimki“ puolimą: „Visą žaidimą savo rankose laiko „Chimki“ gynėjai. Ypač – T.Rice'as ir A.Švedas. Kuo labiau jiems sukomplikuosime gyvenimą, tuo labiau padidės mūsų šansai. Vienas pagrindinių faktorių būtų „Chimki“ greito puolimo stabdymas. Jie meta daug lengvų taškų, o šiuolaikiniame krepšinyje jie lemia labai daug.“

  • A.Švedas septynerias pastarąsias Eurolygos rungtynes pataikė bent tris tritaškius.
  • Septynerias rungtynes iš eilės A.Švedas perima bent po vieną kamuolį.
  • A.Švedas septynerias rungtynes iš eilės pelno dviženklį taškų skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius