-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 24

Kaip „Žalgiris“ pralaimėjo dar iki lemiamo Manto Kalniečio metimo

„Čia buvo ne paskutinės atakos bėda“, – po pirmojo „Žalgirio“ pralaimėjimo Eurolygoje galvą nuleido Renaldas Seibutis. Žalgiriečiai Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai nusileido ne dėl prastai suregzto lemiamo išpuolio, kurio smaigalyje atsidūręs Mantas Kalnietis švystelėjo neparuoštą tritaškį. Pralaimėjimo šaknys glūdi giliau. Kokios buvo tos „Žalgirio“ pralaimėjimą nulėmusios detalės?
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.

Pražanga. Kai iki mačo pabaigos likus žaisti 12 sek. Edgaras Ulanovas lygioje vietoje prasižengė prieš Victorą Claverą, kuris dar tik gaudė perdavimą iš užribio prie trijų taškų linijos ir net nežiūrėjo į krepšį, „Žalgirio“ arenoje sirgaliai griebėsi už galvų ir epizodą palydėjo klausimu „ką?!“.

Akivaizdu, kad tai nebuvo Gintaro Krapiko planas. Nors netrūko spėliojimų, viską puikiai atskleidė ironiška Edgaro Ulanovo šypsenėlė po teisėjo verdikto.

O ir pats Edgaras buvo kategoriškas: „Pražangos nebuvo“.

Žalgiriečiai penktadienį pasigedo didesnės teisėjų meilės šeimininkams, bet kaip sakė Ianas Vougioukas, tą akimirką arbitras turėjo pilną teisę arba švilpti pražangą, arba nešvilpti.

Pasirinko „Žalgirį“ nuginklavusį sprendimą. Bet kaltas ne teisėjas, o per agresyviai nedėkingu metu sužaidęs E.Ulanovas.

VIDEO: Rungtynių apžvalga: Žalgiris - Lokomotiv

Lenta. Tegul nesupyksta treneris Gintaras Krapikas, bet jei po rungtynių Mantas Kalnietis sako, kad varžovams suteikti antri šansai „žlugdė komandą“, reiškia, problema tikrai egzistuoja.

Taip, galbūt kova dėl atšokusių kamuolių po savuoju krepšiu nebuvo blogiausias žaidimo komponentas, tačiau tai neatima šio žaidimo elemento svarbos.

Daugelis trenerių mėgsta skaičiuoti kovą dėl lentos žvelgdami ne į bendrą atkovotų kamuolių statistiką, bet tik į puolime sugriebtus kamuolius. O ten „Žalgiris“ pralaimėjo šiurkščiai – 4:10.

Kol kas po dviejų rungtynių Eurolygoje „Žalgiris“ pagal bendrai atkovotus kamuolius rikiuojasi 16-18 vietoje. Pagal puolime sugriebtus kamuolius žalgiriečiai yra vos dvidešimti, o varžovams per du mačus leistas nusiimti kamuolių vidurkis – 11, patektų į geriausiųjų dešimtuką.

Trumpam sugrįžkime į Lietuvą. Kauniečiai LKL pagal puolime atkovotus kamuolius nusileido ir „Neptūnui“ (7-11), ir „Vytautui” (4-11).

Problema yra ir ją reikia taisyti.

„Arba turime per naktį užaugti 10 centimetrų, arba turime žaisti agresyviau“, – ironizavo Ianas Vougioukas, pats atsiminęs bent porą epizodų, kai tinkamai neatitvėrė priešininko nuo krepšio.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Mantas Kalnietis
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Mantas Kalnietis

Startas. Robertas Javtokas prieš rungtynes ne veltui skundėsi tuo, kaip „Žalgiris“ pradeda rungtynes. Šį kartą kauniečiai puolime buvo tiesiog nuostabūs – „Žalgiris“ sužaidė rezultatyviausią pirmąjį kėlinį per visą antrąjį Eurolygos turą. Bet gynyboje buvo riesta – 31:27.

Per likusius tris kėlinius „Žalgiris“ nė karto neleido svečiams įmesti daugiau nei 17 taškų, bet ir patys nesukrapštė daugiau, o po to nebesistebėjo, kai rusai karts nuo karto švystelėdavo kokį sudėtingą metimą per rankas.

„Lokomotiv“ užsikūrė per pirmąsias 10 minučių ir vėliau įgavo reikiamą pagreitį svarbiausiais momentais.

Mantas Kalnietis: „Mums trūko agresyvumo pradžioje. Pirmajame kėlinyje leidome jiems pasijusti laisvai. Ypač Malcolmui Delaney. Nors patys įmetėme daug taškų, mūsų stiprybė yra gynyba ir su tuo nesusitvarkėme. Vėliau buvo sunku“.

Klaidos. Taikli G.Krapiko pastaba. Kai „Žalgiris“ dar minimaliai pirmavo antrojo kėlinio pradžioje, turėjo galimybę pabėgti į priekį ir susikrauti atsargų pranašumą. Tačiau planus sugriovė klaidos.

Per trumpą trijų minučių atkarpą (12-14 min.) „Žalgiris“ suklydo net 6 kartus. Per visą kėlinį – 8.

Tai leido „Lokomotiv“ išsiveržti į priekį 36:34. Nuo to karto „Žalgiris“ daugiau nė karto nebepirmavo.

Daugiausia kartų klydo
Martynas Pocius (3 kl., 11 min.), Paulius Jankūnas (3 kl., 20 min.), Ianas Vougioukas (3 kl., 28 min.). Viso: 14 

Smulkmenos. Galbūt tai tebuvo smulkmenos, bet būtent jos dažnai lemia pergales, o tokioje atkaklioje Eurolygos C grupėje tos smulkmenos gali komandą arba nunešti iki „Top 16“ etapo, arba atvirkščiai – labai anksti užbaigti kelionę Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius