Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 19

Kančios krepšinis ir K.Evanso šou: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir K.Maksvyčiui

Keenano Evanso vedamas Kauno „Žalgiris“ namuose 71:62 įveikė Milano „Olimpia“ ir pakartojo geriausią startą naujo formato Eurolygos istorijoje. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui K.Maksvyčiui.

Penktadienio vakarą – depresijos krepšinio vakaras „Žalgirio“ arenoje.

Kai Kauno „Žalgiris“ laimi, o arena yra pilna, niekas nežiūri į krepšinio kokybę, bet man, kaip žmogui, kuris dvi savaites paeiliui komentavo Milano „Olimpia“ žaidimą Eurolygoje, buvo nemažiau sunku tą daryti nei praėjusią savaitę, kai Ettore Messinos auklėtiniai begėdiškai atrodė ir prieš Bolonijos „Virtus“.

Keista ir kažkiek nenormalu matyti pirmus šešis tolimus metimus prametantį Devoną Hallą, kai jo niekas nedengia trijų metrų spinduliu, o kamuolys tiesiog daužė lanko priekį.

Nežinau, kokios problemos kamuoja Milano klubą, bet dar prieš rungtynes sakėme, kad tinkamiausias metas „Žalgiriui“ nugriebti netikėtą tašką iš Italijos čempionų yra būtent dabar, kai jie yra krizėje.

Keenano Evanso vedamas „Žalgiris“ triumfavo. Per abi komandos iš perimetro žaidėjų nieko net arti K.Evanso pagal žaidimo kokybę nebuvo, o tai lėmė šeimininkų pergalę.

#2 Keenanas Evansas – 8,5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
23 tšk. (4/8 trit.), 1 rez. perd., 3 kld., 17 naud. bal., 31 min.

Labai geras pasirodymas.

Kai žmogus išsikeičia prieš gynybinį monstrą Kyle'ą Hinesą ir ramiai užbaigia atakas, žinai, kad jis pasitiki savimi. Tokio pasitikėjimo savimi neturėjo nė vienas „Olimpia“ gynėjas.

Pradėjome priprasti, kad Keenanas Evansas pataiko metimus po driblingo, ypač tritaškius, kurių įsmeigė 4. Nors į „Žalgirį“ jis atvažiavo kaip žaidėjas, kuris vertinamas ne už snaiperio savybes.

Šiose rungtynėse K.Evanso akivaizdžiai reikėjo kaip vienas prieš vieną žaidėjo, o ne kad organizuotų žaidimą ir skirstytų perdavimus. „Žalgirio“ lyderis tiesiog perėmė rungtynių vadžias.

Manau, kad jis negavo ir poros arbitrų švilpukų. Tritaškis buvo su akivaizdžia Kevino Pangoso pražanga. Pastarąjį žaidėją jis labai gerai atakavo, nes turėjo pranašumą.

Pagal žaidimo lygį šiose rungtynėse niekas net arti Keenano Evanso nebuvo.

#4 Lukas Lekavičius – 6

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
6 tšk., 2 rez. perd., 9 naud bal., 14 min.

Pirmas Luko įėjimas į aikštelę buvo labai geras. Jis žaidė aktyviai, provokavo pražangas ir iš žaidimo pirmoje mačo dalyje nubraukė Nazą Mitrou-Longą. Šis žaidėjas su trimis pražangomis sėdo ant suolo ir ilgai negrįžo ant parketo.

Vėliau pamatėme, kad N.Mitrou-Longas labai galėjo pagelbėti Milanui ir pirmoje pusėje, jei būtų žaidęs.

Lukas Lekavičius turėjo visai geras rungtynes, nors po ilgosios pertraukos prieš tą patį N.Mitrou-Longą apsiginti negalėjo, nes trūko ūgio. Kazys Maksvytis reagavo ir darė keitimą.

#8 Kevarriusas Hayesas – 4,5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
0 tšk., 5 atk. kam., 3 per. kam., 4 prž., 2 naud. bal., 18 min.

Buvo aišku, kad „Olimpia“ nėra tas varžovas, prieš kurį Kevarriusui Hayesui pavyks sukurti kažkokių progų, alley-op stiliaus kombinacijų, nes varžovai gerai ginasi ir keičiasi ginamaisiais.

Keliskart kamuolys buvo įmestas į baudos aikštelę K.Hayesui žaisti nugara, bet tai nėra jo stiprybė, tad ir nieko keisto, kad jis mačą baigė be taškų.

Gynyboje kai kurios pražangos tikrai nebuvo reikalingos. Reikėtų pabrėžti, kad šįkart ne visi susikeitimai „Žalgirio“ centrui buvo sėkmingi, nors keletą kartų varžovų gynėjus privertė mesti po driblingo aukštos trajektorijos metimus.

Ačiū dievui, kad rungtynių pabaigoje išvengė rimtos traumos. Panašu, kad viskas bus gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius