Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 20

Karčiai saldus „Anadolu Efes“ ketvirtfinalio startas – įspūdinga pergalė ir V.Micičiaus trauma

Stambulo „Anadolu Efes“ gavo niuksą pačioje rungtynių pradžioje, bet greitai atsitiesė ir pergale pradėjo Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Pirmajame ketvirtfinalio mače Ergino Atamano auklėtiniai namuose 90:63 (20:18, 24:22, 20:10, 26:13) sutriuškino Madrido „Real“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1-0.

„Real“ strategas į starto penketą svarbiausiose sezono rungtynėse netikėtai metė 18-metį Tristaną Vukčevičių, o „karaliai“ pribloškė poros favoritus jau antrą minutę pirmaudami 8:0.

Bet „Anadolu Efes“ greitai stabilizavo situaciją, o netrukus ir persvėrė rezultatą savo naudai. Pirmąjį kėlinį turkai laimėjo 20:18.

Antrajame ketvirtyje Stambulo ekipos puolimas įsibėgėjo ir skirtumas išaugo iki 7 taškų (29:22), bet „Real“ sugebėjo suvaldyti bėgančius varžovus ir po dviejų kėlinių atsiliko tik 40:44.

Ypač galingai „Anadolu Efes“ sužaidė trečiąjį ketvirtį. Šeimininkai visiškai surakino „Real“ puolimą ir per daugiau nei septynias minutes praleido tik 2 taškus, o kitoje aikštės pusėje ispanus gniuždė jau ne pirmą kartą šį sezoną Madrido klubą baudžiantis Sertacas Sanli – turkas per ketvirtį pelnė 9 taškus, o „Anadolu Efes“ vienu metu turėjo ir 17 taškų persvarą (62:45).

Paskutinis kėlinys jau buvo tik formalumas. „Real“ niekaip nerado kelių link „Anadolu Efes“ krepšio, o turkai spurtavo 11:0 ir po Rodrigue'o Beaubois tritaškio jau triuškino varžovus 77:53.

Deja, sklandžiai užbaigti rungtynių E.Atamano komandai nepavyko, nes ketvirtojo kėlinio viduryje Usmanas Garuba įsirėžė į Vasilije Micičių, kuris patyrė traumą ir buvo priverstas palikti aikštę anksčiau laiko.

VIDEO: Kvapą gniaužianti trauma: Eurolygos žvaigždė krito ant parketo skausmo perkreiptu veidu

Serbui mačas prieš „Real“ nebuvo itin sėkmingas ir iki traumos – buvęs žalgirietis pataikė tik 1 metimą iš 9 ir pelnė 7 taškus.

Šių rungtynių „x faktoriumi“ tapęs S.Sanli iš viso įmetė 16 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų. Už jį naudingiau „Anadolu Efes“ komandoje nežaidė niekas, o rezultatyviau – tik R.Beaubois (19 taškų).

Įdomu tai, kad turkas baudė „Real“ ir reguliariajame sezone, kai taip pat sumetė į „karalių“ krepšį 16 taškų ir sužaidė vieną rezultatyviausių sezono mačų.

Antrasis serijos mačas taip pat Stambule vyks ketvirtadienį.

„Anadolu Efes“: Rodrigue'as Beaubois 19 (3/6 trit.), Sertacas Sanli 16 (8 atk. kam.), Shane'as Larkinas 14 (3/10 trit., 5 rez. perd.), Bryantas Dunstonas 11, Krunoslavas Simonas 10 (6 rez. perd.).

„Real“: Trey Thompkinsas 13 (3/5 trit.), Walteris Tavaresas 10 (9 atk. kam.), Nicolas Laprovittola 9.

VIDEO: Kvapą gniaužianti trauma: Eurolygos žvaigždė krito ant parketo skausmo perkreiptu veidu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius