Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 24

Karščiausia „Žalgirio“ sezono atkarpa

Penkios dienos, trejos rungtynės, iš kurių dvejos – su 2015-ųjų ir 2016-ųjų Eurolygos čempionais. Tokią pasiutpolkę antradienio vakarą dvikova su Maskvos CSKA pratęs Kauno „Žalgirio“ klubas.
„Žalgirio“ treniruotė Stambule
„Žalgirio“ treniruotė Stambule / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – CSKA | 20:00 | „Žalgirio“ arena

Tai, be abejo, karščiausia „Žalgirio“ sezono atkarpa. Panašią žaliai balti turėjo spalio 26–30 d., kai kas antrą dieną žaidė su „Fenerbahče“ Stambule, Tel Avivo „Maccabi“ Kaune ir „Nevėžiu“ Kėdainiuose.

„Nevėžis“, beje, pasiutusiame tvarkaraštyje pasitaikė ir šįkart – sekmadienį (80:59). Penktadienį žalgiriečiai namuose priėmė Madrido „Real“ klubą (59:74), o antradienį laikys Maskvos CSKA testą. Visa laimė, kad visos trejos rungtynės – „Žalgirio“ arenoje.

„Yra tos savaitės, kurios yra beprotiškai sunkios. Bet yra kaip yra. Jei kalbėsime – blogai ar gerai, kaip sunku, tai geriau nebus, – prieš dvikovą su CSKA kalbėjo Š.Jasikevičius. – Nelabai yra laiko ruoštis. Gal kažkiek „pavaikščiosime“ CSKA pagrindinius derinius, sudėsime akcentus, bet sportuoti labai stipriai nėra kaip.“

Š.Jasikevičius: „Ši situacija nekokia, bet yra kaip yra.“

Tarp „Real“ ir „Nevėžio“ rungtynių šeštadienį žalgiriečiai surengė pralaimėjimo Madrido klubui vaizdo peržiūrą – studijavo padarytas klaidas ir aptarė, kaip turėtų jų išvengti ateityje. Žaliai balti padarė maždaug 30 min. trukmės atsistatymo treniruotę, maždaug 30 minučių skyrė taktiniam žaidėjų paruošimui prieš „Nevėžį“ ir atliko individualias metimų serijas.

Sekmadienį, prieš pat dvikovą su „Nevėžiu“, „Žalgiris“ prieš apšilimą dar padarė varžovų vaizdo analizę.

Pirmadienį, po pergalės prieš Kėdainių klubą, „Žalgiris“ vakarop gerą pusvalandį skyrė CSKA vaizdo analizei prieš treniruotę ir surengė maždaug pusantros valandos trukmės pratybas su tais pačiais individualiais pamėtymais jos pabaigoje.

Antradienį, dvikovos su CSKA dieną, „Žalgiris“ surengs rytinį pamėtymą, o prieš apšilimą, skaičiuojant paskutines dvi valandas iki mačo su rusais pradžios, žaliai balti vėl per vaizdo analizę kartosis taktinį pasiruošimą.

„Žalgirio“ 2016–2017 metų sezoną gali laukti maždaug 79 rungtynės, kai, palyginti, NBA komandos sužaidžia 82 reguliariojo sezono susitikimus.

O CSKA pasisekė su tvarkaraščiu. Kadangi Maskvos klubas savaitgalį neturėjo VTB Vieningosios lygos rungtynių, pastarąjį mačą Eurolygoje sužaidė ketvirtadienį, o iki akistatos su „Žalgiriu“ turėjo bent 4 laisvas dienas.

„Varžovui truputį geriau – savaitgalį jie nežaidė, tad pastaruoju metu turi labai palankų tvarkaraštį, – pastebėjo Š.Jasikevičius. – Bus labai sunku. Kita vertus, noriu, kad vyrai eitų į aikštę be jokio spaudimo. Stengtųsi būti agresyvūs, ambicingi, rizikuotų. Svarbiausia, kad aikštėje paliktų širdį. Tik to ir norėčiau.“

Bet ir rungtynėmis su CSKA karštasis ruožas neužsibaigs. Jau ketvirtadienį „Žalgiris“ lėktuvu pakils į Stambulą, kur penktadienį susirems su Davido Blatto „Daruššafaka“. Pirmadienį, sausio 30-ąją, „Žalgiris“ svečiuosis Panevėžyje, kur šį LKL sezoną patyrė vienintelį pralaimėjimą. Tą pačią savaitę, vasario 2-ąją, „Žalgiris“ namuose priims „Barceloną“, o vasario 5-ąją dar sykį bandys užimti amžino varžovo tvirtovę – svečiuosis pas „Lietuvos rytą“.

zalgiris.lt/Artimiausių „Žalgirio“ rungtynių tvarkaraštis
zalgiris.lt/Artimiausių „Žalgirio“ rungtynių tvarkaraštis

Sausį „Žalgiris“ sužais 10 rungtynių. Tai intensyviausias mėnuo 2016–2017 metų sezono tvarkaraštyje. Tiesa, Šarūnas Jasikevičius su savo vyrais prie to jau pripratęs.

Spalį žalgiriečiai taip pat sužaidė 10 rungtynių, lapkritį ir gruodį – po 9. Vasarį, jeigu pateks į Karaliaus Mindaugo taurės finalą, Lietuvos čempionai taip pat sužais 10 mačų. Kovo mėnesį numatyta 10 dvikovų, balandį – mažiausiai 9 susitikimai.

Dar spalio pabaigoje 24sek skaičiavo, kad „Žalgirio“ 2016–2017 metų sezoną gali laukti maždaug 79 rungtynės, kai, palyginti, NBA komandos sužaidžia 82 reguliariojo sezono susitikimus. Tiesa, NBA sezono tvarkaraštis suspaustas – pavyzdžiui, „New York Knicks“ per mėnesį sužaidžia maždaug 15–17 rungtynių.

Bet Europoje toks intensyvus tvarkaraštis neįprastas. Atsirado teorijų, kad „Žalgiris“ dėl jo kitą sezoną verčiau atsisakytų LKL čempionato, o Eurolyga bandys pagelbėti visiems klubams pritaikydama patrauklias kainas užsakomiesiems skrydžiams. Tačiau tai dar tik kalbos, o šią akimirką „Žalgiris“ turi išgyventi tikrą Eurolygos čempionų mėsmalę.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „CSKA“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „CSKA“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius