TIK ŽMONĖS Cinema: „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karštame graikų derbyje – tylūs lietuviai ir netikėtas „Olympiakos“ herojus

Karštame Graikijos derbyje Eurolygoje vėl stipresni Pirėjo „Olympiakos“ (18-11) krepšininkai. Jie namuose 71:65 (7:17, 26:16, 15:9, 23:23) įveikė Atėnų „Panathinaikos“ (18-11) ir pavijo juos turnyrinėje lentelėje.
Mosesas Wrightas
Mosesas Wrightas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Jau penktą kartą šį sezoną susitikusių komandų rungtynėse kur kas geriau startavo svečiai.

„Panathinaikos“ smaugė varžovus gynyboje, o patys pirmojo kėlinio pabaigoje susikrovė dviženklį pranašumą (17:7).

„Olympiakos“ prikėlė nuo suolo į aikštę žengęs Mosesas Wrightas, iki ilgosios pertraukos įmetęs 11 taškų, o įpusėjus mačui rezultatas jau buvo lygus – 33:33.

Thomaso Walkupo styguojama „Olympiakos“ gynyba užrakino PAO žaidėjus trečiajame kėlinyje, kuriame jau „raudonieji“ atitrūko dviženkle persvara – 48:38.

„Žaliuosius“ atgaivino Kendrickas Nunnas, kuris pelnė 9 taškus iš eilės ir priartino „Panathinaikos“ iki minimumo (47:48).

Likusį rungtynių laiką aikštėje vyko atkakli kova, bet nežymų pranašumą išlaikė ir galiausiai pergalę iškovojo „Olympiakos“, kurią į priekį stūmė įspūdingi M.Wrighto epizodai.

„Raudonieji“ nugalėjo ir pirmajame tarpusavio susitikime Eurolygoje, laimėjo ir Graikijos taurės finalą, tačiau Graikijos pirmenybėse abusyk stipresnis buvo PAO.

Nugalėtojų gretose tik 2 minutes žaidė Ignas Brazdeikis, pataikęs vienintelį tritaškį ir baigęs rungtynes su 3 pelnytais taškais.

PAO gretose kur kas didesnį vaidmenį gavo Marius Grigonis. Kaunietis per 17,5 minutės pelnė 7 taškus (0/1 dvit., 2/6 trit., 1/2 baud.), atliko 1 rezultatyvų perdavimą, atkovojo 1 kamuolį, 2 kartus suklydo, tiek pat sykių prasižengė bei surinko 1 naudingumo balą.

Į pergalę „Olympiakos“ vedęs M.Wrightas sužaidė vienas geriausių rungtynių Eurolygoje. Jis pataikė visus 9 dvitaškius, pelnė 19 taškų ir surinko 22 naudingumo balus.

Tai buvo ir pirmas Kosto Slouko sugrįžimas į Pirėjų per Eurolygos rungtynes. Vasarą iš „Olympiakos“ į „Panathinaikos“ perėjęs graikas nežibėjo – įmetė 7 taškus (1/4 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 8 naudingumo balus.

Po vienodai pergalių turinčios komandos kartu su Stambulo „Fenerbahče“ dalinasi 4-6 vietas Eurolygoje.

„Olympiakos“: Mosesas Wrightas 19 (9/9 dvit.), Alecas Petersas 11.

„Panathinaikos“: Kendrickas Nunnas 17 (4/5 trit., 7 kld.), Mathiasas Lessort'as (6 atk. kam.) ir Konstantinos Mitoglou (16 atk. kam.) po 11.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius