Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 21 /18:58

Šaro ir „Žalgirio“ sutikimas Kaune – su trenerio mėgstama „Juoda orchidėja“ ir prašymu pasilikt

Trečią vietą šiemetinėje Eurolygoje sensacingai užėmę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmadienio pavakarę sugrįžo namo. Rotušėje miesto didvyrius pasitiko tūkstantinė kauniečių minia.
Kauno „Žalgirio“ krepšininkų sutikimas Kaune
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmasis siurprizas krepšininkų laukė net neišlipus iš lėktuvo. Staigmeną komandai parengė Kauno ugniagesiai – lėktuvas įvažiavo tarp dviejų gaisrinių automobilių paleistų gausių vandens čiurkšlių.

Nusileidę Kaune žalgiriečiai uždaru autobusu buvo vežami į miesto širdį. Miesto vadovai savo herojams siūlė važiuoti atviru autobusu, tačiau „Žalgiris“ nusprendė keliauti sau įprastu komandos autobusu. Juos viską kelią lydėjo didelė žaliai baltomis vėliavomis pasipuošusių baikerių kolona.

Iš lėktuvo komandos treneris Šarūnas Jasikevičius išlipo vienas pirmųjų kartu su klubo sporto direktoriumi Robertu Javtoku. Šypsena nedingo iš istorinę pergalę Kaunui padovanojusio stratego veido, lipdamas laiptais treneris džiugiu mostu pasisveikino su tautiečiais.

Autobusas su trečiąja pagal pajėgumą žemyno komanda iš Karmėlavos judėjo pro Savanorių prospektą ir pasiekė Rotušę.

„Manau, jog nusipelnėme šios pergalės. Tikrai nusipelnėm būti treti. Švęsti mes tikrai mokame. Svarbiausia, kad būtų ką švęsti“, – jau sėdėdamas komandos autobuse šypsodamasis kalbėjo Š.Jasikevičius.

Treneris prisipažino, kad jo visiškai nenustebino Madrido „Real“ triumfas.

„Atvažiavusį Belgradą maniau, kad geriausius šansus turi būtent jie. Norėjau, kad laimėtų „Žalgiris“ ar „Fenerbahče“, bet kartais taip jau nutinka“, – kalbėjo Šaras.

Rotušėje surengtame koncerte pasirodymą surengė 1999 metais žalgiriečius į triumfą Eurolygoje palydėję ŽAS nariai. Jie krepšininkus pasveikino legendine daina „Eurolyga“.

Didžiuliame ekrane buvo transliuojamas žalgiriečių maršrutas link Rotušės, o viską komentavo „Žalgirio“ arenos „balsas“ – aktorius Andrius Žiurauskas.

Š.Jasikevičių ir jo vyrus pasitiko miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Kartu su komanda iš Belgrado sugrįžęs miesto vadovas kiekvieną žalgirietį apgaubė miesto vėliava.

Daugiausiai ovacijų, kaip ir tikėtasi, sulaukė ant scenos su savo atžalomis pasirodęs Š.Jasikevičius. Treneris kartu su milžiniška sirgalių minia atliko šio sezono simboliu tapusią „vikingų“ skanduotę. Trenerio kaklą tuoj pat papuošė milžiniškas ąžuolo vainikas.

VIDEO: Mėgstamiausia Kauno „Žalgirio“ ir sirgalių skanduotė krepšininkų sutiktuvėse Kaune

Komandos kapitonas Paulius Jankūnas ir direktorius Paulius Motiejūnas atskleidė, kad Š.Jasikevičiaus mėgstamiausia daina yra „Juoda orchidėja“. „MG International“ duetas pasirodė ant scenos ir kartu su treneriu ir žalgiriečiais atliko šį hitą.

„Ko nepadarysi dėl to, kad Šaras liktų“, – šypsojosi renginio vedėjas A.Žiurauskas.

„Esame tik treti, bet sutikti buvome kaip čempionai“, – miniai dėkojo P.Jankūnas. Kartu su juo sirgaliams padėkojo ir visi kiti žalgiriečiai, o legionieriai miniai padėkos žodžius sakė demonstruodami lietuvių kalbos žinias.

„Viskas, kaip ir 1999-aisiais, tik taurės neturime“, – juokėsi Š.Jasikevičiaus asistentas Darius Maskoliūnas, kuris prieš devyniolika metų pats į viršų kėlė čempionų taurę.

Vakaro kulminacija tapo miesto mero kreipimasis į Š.Jasikevičių. „Praėjusiais metais mieste iškėlėme plakatus prašydami trenerio likti, o dabar prašau jo gyvai. Šarau, pasilik!“, – prašė V.Matijošaitis, po kurių šiltai apkabino „Žalgirio“ strategą. Šiuos miesto vadovo žodžius sirgaliai pasitiko kurtinančiomis ovacijomis.

„Labai ačiū. Vyrai visas 30 rungtynių žaidė fantastiškai. Kai būdavau vaikas visada eidavau į halę. Mano tėtis gaudavo bilietus, tad visada galėjau ten patekti ir jau tuomet norėjau žaist už šią komandą. Taip jau gavosi, kad atvykau čia tik senas, vos pabėgau, bet labai džiaugiausi, kad galėjau padėti. Šita komanda yra fantastiška, visada ją palaikykite“, – jausmingai kalbėjo Š.Jasikevičius.


Sekmadienį Š.Jasikevičiaus vyrai skambiai baigė Eurolygos sezoną, kai mače dėl trečios vietos 79:77 pranoko Maskvos CSKA.

Pusfinalyje žalgiriečiai turėjo pripažinti Stambulo „Fenerbahče“ ekipos pranašumą.

Šventinėmis nuotaikomis „Žalgirio“ vyrai galės gyventi vos kelias dienas. Jau ketvirtadienį LKL čempionų laukia mūšis vietiniame fronte – šalies pirmenybių antrosios ketvirtfinalio rungtynės su Kėdainių „Nevėžiu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius