-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 19

Kauno „Žalgiris“ ateityje gali prarasti garantuotą Eurolygos vietą

Naują licencijų skyrimo tvarką patvirtinusi Eurolyga jau galvoja apie dar vienas permainas. Anot lygos vadovo Jordi Bertomeu, gali nebelikti A licencijų, kurios dvylikai klubų kasmet garantuoja vietas Eurolygoje. Viena iš tų komandų jau ne vienerius metus yra ir „Žalgiris“.
Konferencija „Žalgirio“ arenoje
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Duodamas interviu portalui delfi.lt, Eurolygos generalinis direktorius Jordi Bartomeu teigė, kad galvojama apie naują modelį, kurio tikslas – padidinti nacionalinių čempionatų svarbą.

„Mūsų koncepcija – piramidė. (...) Iš nacionalinių čempionatų komandos galės patekti į Europos taurės varžybas, o iš jų – iškopti į Eurolygą“, – delfi.lt sakė J.Bartomeu.

Anot Kauno klubo generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno, iki naujos tvarkos įgyvendinimo dar praeis daug laiko.

„Šiemet buvo pakeista senoji sistema ir dabar lyga žiūrės, kaip ši sistema veikia. Naujasis modelis pradės veikti tik nuo kito sezono, jis priimtas trejiems metams, todėl dar mažiausiai ketverius metus niekas nesikeis“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ aiškino Motiejūnas. 

Lietuva šiemet Eurolygoje be „Žalgirio“ turės ir LKL vicečempioną Klaipėdos „Neptūną“, tačiau tai bus tik šį sezoną. Nuo kito bet kuri kita LKL komanda į Eurolygą galės patekti tik per Europos taurės turnyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius