Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 01

Kazys Maksvytis – apie karštą „Panathinaikos“ ir nereikalingą papildymą

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis negalvoja, jog komanda turėtų ieškoti naujoko. Prieš dvikovą su Atėnų „Panathinaikos“ darbėniškis labiau suka galvą dėl to, kurių dviejų žaidėjų teks neregistruoti rungtynėms. Vis dėlto gera žalgiriečių treniruotė mačo išvakarėse K.Maksvyčiui signalizuoja gerus ženklus prieš artėjantį mūšį.

Kauno „Žalgiris“ rungtynes pasitinka po pergalės Valensijoje, kuri šį sezoną jau buvo šeštoji Eurolygoje, Kazio Maksvyčio auklėtinius įtvirtinusi šeštoje turnyrinės lentelės pozicijoje.

Tuo metu du lietuvius Marių Grigonį ir Artūrą Gudaitį sudėtyje turinti Atėnų „Panathinaikos“ itin blankiai pradėjo sezoną, užkulisiuose buvo kalbama apie galimą lekiančią vyriausiojo stratego Dejano Radonjičiaus galvą, bet praėjusią savaitę Graikijos grandas namuose įveikė ir Bolonijso „Virtus“, ir Vilerbano ASVEL krepšininkus. Šios dvi pergalės „Panathinaikos“ kilstelėjo į 13-ąją vietą.

Rungtynių startas – penktadienį 20 valandą Nemuno saloje.

Pagal puolimo reitingą D.Radonjičiaus komanda žygiuoja 12-oje turnyro pozicijoje, pagal gynybos – 15-oje. Pagal tritaškių pataikymą (vid. 38,1 proc.) graikai yra treti Eurolygoje.

„Atvyksta dar viena žalia komanda, turinti nemažai pažįstamų veidų ir akcentų. „Panathinaikos“ žaidžia Marius Grigonis, Artūras Gudaitis, Nate'as Woltteras, broliai Kataitzakiai... Žaidėjai, kurie buvo persipynę su „Žalgiriu“, – mačo išvakarėse sakė Kazys Maksvytis. – „Panathinaikos“ žaidė paskutines dvejas rungtynes namuose ir jas laimėjo. Jie yra ant geros bangos. Ši komanda puolime gana nemažai priklausoma nuo savo žvaigždžių legionierių – Dwayne'o Bacono ir Derricko Williamso. Jie surinko gerą fizišką sudėtį. Su Mariaus Grigonio laikina trauma kažkiek neteko talento puolime, bet kiekvienoje pozicijoje yra aukšti ir fiziški, gali keistis gynyboje. Jie gana gerai ginasi ir gerai fiziška parengta komanda, turi kelias žvaigždes. Tai yra tai, ko ir reikia gerai Eurolygos komandai. Į Kauną atvažiuoja karšta Eurolygos komanda. Taigi tikimės gerų rungtynių.“

Visas keturias pergales savų žiūrovų akivaizdoje iškovojęs „Žalgiris“ kartu su Stambulo „Fenerbahče“ yra vienintelės Eurolygos komandos, namuose šį sezoną dar nejutusios pralaimėjimo kartėlio.

„Turime išlaikyti savo veidą, kovoti nuo pirmos iki paskutinės minutės, kuo ir pasižymime visą šį sezoną. Tikiuosi, kad tai pratęsime ir toliau“, – pridėjo K.Maksvytis.

Pagrindinis „Panathinaikos“ žmogus – praėjusį sezoną „Monaco“ marškinėlius vilkėjęs bei nesėkmingai į NBA tarpsezonio metu sugrįžti bandęs Dwayne'as Baconas.

Per penkerias rungtynes amerikietis puolėjas fiksuoja 18,4 taško, 3,2 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 16 naudingumo balų.

„Gerą atkarpą galime sieti su juo, nes „Panathinaikos“ sezono starte daugiau pralaimėjo nei laimėjo, – sakė K.Maksvytis. – Atvykus Dwayne'ui, komanda pasikeitė psichologiškai, atsirado daugiau pasitikėjimo. Jis atrodo dar solidžiau nei pirmąjį sezoną Eurolygoje, daugiau žaidžia komandai ir labiau į žaidimą įtraukia komandos draugus. Žinoma, jis išlaikė žaidimą vienas prieš vieną. Šio krepšininko atvykimas pagyvino ir pagerino „Panathinaikos“ žaidimą. Tai mato visi.“

Jam puikiai talkina sunkusis krašto puolėjas Derrickas Williamsas (vid. 14,8 tšk., 4,9 atk. kam.), buvęs žalgirietis Nate'as Woltersas (vid. 10,7 tšk., 4,5 rez. perd.) ir Mateušas Ponitka (vid. 9 tšk., 5 atk. kam., 3,3 rez. perd.).

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Derrickas Williamsas ir Dwayne'as Baconas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Derrickas Williamsas ir Dwayne'as Baconas

Tiesa, abu lietuviai Nemuno saloje penktadienio vakarą nepasirodys. 15min šaltiniai skelbia, jog nugaros traumą besigydantis M.Grigonis liks Atėnuose.

„Gilinausi labiau į paskutines trejas „Panathinaikos“ rungtynes, o Marius žaidė tik vienose iš jų ir patyrė traumą. Kol kas apie Mariaus žaidimą per daug ką komentuoti neturiu, buvau labiau susikoncentravęs į „Žalgirį“, – sakė K.Maksvytis. – Jis iškrito, bet anksčiau pridėdavo nemažai talento puolime – tiek savo kūryba, tiek tritaškiais. Mariui iškritus, pasistūmėjo kiti, o dar D.Baconas pakeitė Andrew Andrewsą, komanda tapo atletiškesnė, aukštesnė. Puolime gal trūks Mariaus, bet gynyboje „Panathinaikos“ dar aukštesni, atletiškesni. Žinome, kuo jie bandys paimti mus, o mes bandysime išnaudoti varžovų silpnybes.“

„Scanpix“ nuotr. / IPA MilestoneMedia/PA Images/Marius Grigonis
„Scanpix“ nuotr. / IPA MilestoneMedia/PA Images/Marius Grigonis

Pagrindinį vidurio puolėją Georgios Papagiannį keičiančio A.Gudaičio statistika – 7,5 taško (vid. 47,2 proc. baud.), 4,1 atkovoto kamuolio ir 9,2 efektyvumo balo rodikliai.

„Kaip visada, jis rodiklius renka energija, atkovotais kamuoliais, kirtimais po krepšiu ir iš „du prieš du“ situacijų. Savo vaidmeniu jis dalijasi su Georgios Papagianniu ir turi gana neblogą sezono pradžią“, – aukštaūgio žaidimą komentavo K.Maksvytis.

G.Papagiannis šį sezoną rodo neįprastą puolimo ginklą – 220 cm ūgio milžinas įmetė 3 tritaškius iš 7 (42,9 proc.).

„Jis tritaškius meta geru procentu, nors meta nedaug, maždaug po vieną per rungtynes. Pataiko gana gerai, žinoma, kad į tai kreipiame dėmesį. Jis prisideda prie geros paskutinės „Panathinaikos“ atkarpos“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

paobc.gr nuotr./Artūras Gudaitis
paobc.gr nuotr./Artūras Gudaitis

„Visi pasirengę žaisti. Eilinį kartą vakar turėjome gerą treniruotę, vėl matau gerus ženklus ir tikiuosi gerų rungtynių“, – sakė K.Maksvytis.

Treneris teigė, kad dabar nemato reikalo ieškoti sudėties papildymo.

„Kol kas tokio tikslo nematome. Komandoje yra gera chemija ir bandome verstis tuo, ką turime. Jei turėsime problemų, traumų, tuomet gal pokyčius ir darysime. Dabar to neplanuojame“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Pasveikus Mantui Kalniečiui, pagrindinė šalies komanda, jei įskaičiuotume ir jaunąjį Motiejų Krivą, sudėtyje turi keturiolika žaidėjų. Strategas dar nežino, kurie du krepšininkai nebus registruoti ir dvikovą su „Panathinaikos“ stebės be sportinės aprangos.

„Šiuo metu dar nepasakysiu. Turėsime labai įtemptą tvarkaraštį. Šiose rungtynėse kažkurių žaidėjų neregistruosime, bet gruodį bus įtemptas tvarkaraštis, tad visi gaus vietos po saule“, – teigė K.Maksvytis.

Dvikovoje su „Panathinaikos“ – alternatyvios „Žalgirio“ aprangos debiutas. „Žalgiris“ pristato alternatyvią šio sezono aprangą, kuri bus juodos spalvos, o vietoje „Žalgirio“ pavadinimo ant marškinėlių puikuosis Kauno miesto vardas.

„Man asmeniškai labiau patinka žalia. Turbūt reikės prie to priprasti man, kaip ir žiūrovams. Pažiūrėsime. Kiekvienos rungtynės yra šventė, į šį mačą irgi taip žiūrėkime. Tikiuosi, kad proginiai marškinėliai padės mums laimėti“, – sakė K.Maksvytis.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ sparnai, M.Grigonio situacija ir „Panathinaikos“ boso chaosas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius