Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 02

Kazys Maksvytis sieks pažaboti „Barcelona“ puolimą: „Pergalė viską pakeistų“

Kauno „Žalgiris“ pasitinka svarbiausią Eurolygos sezono mūšį. Kritęs pirmuosius du kartus Barselonoje, šalies krepšinio flagmanas privalo laimėti prieš Šarūno Jasikevičiaus vyrus trečiadienį Nemuno saloje, jei nori pratęsti sezoną tarptautiniame fronte.

Dukart praėjusią savaitę Barselonoje kritę Kazio Maksvyčio auklėtiniai atsidūrė ties bedugnės riba – dar nė viena komanda šio turnyro atkrintamųjų istorijoje nėra triumfavusi serijoje atsilikdama 0-2.

Jei apie „Žalgirio“ dalyvavimą Kaune vyksiančiame Eurolygos finalo ketverte svajoja nebent didžiausi komandos sirgaliai, pagrindinė Lietuvos komanda dairosi į artimiausią tikslą – pergalė prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą ekipą atneštų dar vieną papildomą mačą Nemuno saloje ir apie vieną milijoną eurų pajamų į klubo biudžetą.

„Serija grįžo į Kauną. Gaila, kad iš Barselonos grįžome tuščiomis. Manau, kad antrose rungtynėse nedaug trūko iki pergalės. Turbūt pakėlėme savo fiziškumą, manau, kad laikėmės rungtynėse dėl savo pagerėjusio puolimo. Vis dar sukame galvas, kaip sumažinti „Barcelona“ taškų skaičių. Jie įmeta mums taškų per daug. Pirmose – 91, antrose – 89. Turime didžiulį rezervą gynyboje, nes puolime buvome arti maksimumo. Ką viso sezono metu darėme gynyboje, šįkart nepavyko. Praleidome per daug taškų ir tai mums kainavo rungtynes. Serija grįžta į Kauną. Esame visi pasiruošę, sveiki ir motyvuoti. Tikimės pasiekti revanšą“, – prieš trečiąjį mūšį Kaune kalbėjo Kazys Maksvytis, kurio komanda pirmoje akistatoje krito 69:91, o antroje – 81:89.

– Po pirmųjų rungtynių teigėte, kad vaizdas, peržiūrėjus įrašą, buvo blogesnis nei atrodė dvikovos metu. O kaip buvo po antrojo susitikimo?

– Vaizdas buvo neblogas. Kaip ir minėjau, puolime, kad ir kartais neveikė planas, mes susirinkome taškus, buvome agresyvūs ir dalinomės kamuoliu. Gynyboje buvome fiziški, bet darėme daug taktinių klaidų. Gynyboje turime rezervo, kurį privalome išnaudoti, jei norime laimėti prieš „Barcelona“.

– Prieš seriją minėjote, jog atkrintamosiose treneriai bando nustebinti varžovą ir pateikia kažką naujo. Ar „Barcelona“ žaidime pastebėjote kažką visiškai naujo?

– Manau, kad jie daug kažko nekeitė, nes laimėjo pirmąsias rungtynes ir ėjo į antrąsias. Šioje serijoje daugiau žiūrėti turime mes, nes „Barcelona“ planas veikė. Jie pasiekė pergales, tad keistis turime mes, kad sugrįžtume į seriją.

– Per pirmąsias dvejas rungtynes „Žalgiris“ kentėjo nuo „Barcelona“ vidurio puolėjų – Sertaco Sanli ir Jano Vesely. Kokios buvo to priežastys?

– Kažkur stengėmės atimti taškus iš jų mažiukų, bet super sužaidė jų dideli. Nesakau, kad Janas Vesely susimetė kažkokius nesąmoningus metimus, bet jie buvo gana sudėtingi iš vidutinio nuotolio, kuriuos treneriai varžovams dažnai atiduoda. Jis gali mesti tokius metimus, be to, susimetė labai geru procentu. Kažką atėmėme, kažką gavome.

– Kaip bandysite stabdyti Janą Vesely?

– Turbūt suprantate, kad plano neatskleisiu. Jis jautėsi gerai ties tuo, ką mes jam pasiūlėme. „Barcelona“ yra tokia komanda, kad būtų didelė staigmena, jei būtume pasiekę pergalę išvykoje. Jie yra favoritai ne tik laimėti seriją, bet ir laimėti Eurolygą. Mes esame „Žalgiris“ ir mes nepasiduodame. Jei uždarysi J.Vesely, atsiras kitas žaidėjas, kaip Nicolas Laprovittola. Stipri komanda, bet mes nepasiduodame ir norime revanšuotis.

– Sunkiai šioje serijoje atrodo Rolandas Šmitas. Su kuo tai susiję?

– Prieš antrąsias rungtynes jis net šiek tiek negalavo, bet ėjo žaisti. Žinoma, kažkiek veikia ir tas faktorius, kad jis žaidžia prieš buvusią komandą. Rolandas gerai prieš „Barcelona“ žaidė Kaune, tikiuosi, kad ir dabar taip bus.

– Antrajame mače Nicolas Laprovittola išdalino net 11 rezultatyvių perdavimų. Ar įmanoma šį komponentą atimti iš varžovo?

– Įmanoma. Ir reikia tai atminti, jei nori laimėti. Varžovai dalino per daug gerų perdavimų ir išmetė per daug gerų laisvų tritaškių. Todėl ir ruošiame planą, kaip šį dalyką sumažinti.

– Kaip jums atrodo Roko Jokubaičio žaidimas šioje serijoje?

– Žaidžia labai gerai, kaip ir visa komanda. Pažiūrėjus, kokiais procentais jie pataiko tritaškius, jie yra labai gerame ritme, o mes turime sumažinti „Barcelona“ pataikymą iš toli.

– Ar nėra įtampos komandoje dėl žūtbūtinio mačo, kai serijos rezultatas yra 0:2?

– Nemanau. Žinoma, kad norėjome pasiekti pergalę Barselonoje. Nereikia žiūrėti į didelį paveikslą, reikia žiūrėti į artimiausias rungtynes. Žinoma, kad klysti mes nebegalime, bet reikia žiūrėti į vieną mačą ir bandyti jį laimėti. Žaisime namuose prie savų sirgalių ir pilnos arenos, tad turime susikoncentruoti į šalia esančius tikslus ir siekti pergalės, kuri viską pakeistų.

– Ar visi sveiki ir pasiruošę žaisti?

– Taip, visi šiuo metu yra sveiki ir pasiruošę.

VIDEO: „Eurolygos diena“: ar „Žalgiris“ nustebins Šarą Kaune ir dziudo Madride

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius