Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 02 17

Kitų pasiūlymų sulaukęs Th.Heurtelis apie padėtį Barselonoje: „Buvo labai komplikuota“

Thomas Heurtelis vėl rengiasi rungtynėms. Nuo gruodžio mėnesio vykusio konflikto su „Barcelona“ įžaidėjas nerungtyniavo, bet dabar velkasi Prancūzijos rinktinės aprangą, o prieš Europos čempionato atrankos kovas davė interviu „L'Equipe“.
Thomas Heurtelis
Thomas Heurtelis / „Scanpix“ nuotr.

Th.Heurtelis neslėpė, kad buvo ypač sudėtingas laikas, kai jis oficialiai tebepriklausė „Barcelona“ klubui, bet atskirtas nuo komandos.

Konfliktinė padėtis kilo, kai Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ nusprendė išmainyti atsarginį įžaidėją į Stambulo „Fenerbahče“, bet sandoris iširo, kuomet pasklido gandas, kad pats krepšininkas susitarė su Madrido „Real“.

Barselonos klubo vadovai supyko ir neleido Th.Heurteliui grįžti iš Stambulo, kur Eurolygos rungtynes žaidė „Barcelona“, tuo pačiu lėktuvu su komanda.

Paskui jo likimas buvo pakibęs ore – krepšininkas negalėjo treniruotis su „Barcelona“, bet negalėjo ir išvykti iš Katalonijos.

„Buvo labai komplikuota, ypač šioje padėtyje, surasti salę ir vietą sportinės formos palaikymui, – sakė Th.Heurtelis. – Aš sukontaktavau su žmonėmis Barselonoje, kurie laido man patekti į sporto kompleksą, panašų, kokį turime Prancūzijoje. Treniravausi dukart per dieną, ryte ir popiet, asmeniškai. Dariau viską, kad išlaikyčiau sportinę formą.

Galiausiai tai buvo labai komplikuotas mėnuo man ir mano šeimai. Džiaugiuosi, kad viskas išsisprendė. Aš užverčiau lapą ir tikiu, kad ateitis bus šviesi.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Thomasas Heurtelis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Thomasas Heurtelis

Nuo 2017 metų Barselonos klubui atstovavęs 31 metų prancūzas sutarė dėl kontrakto nutraukimo sausio 17 dieną.

Ispanijos spauda šią savaitę rašė, kad Th.Heurtelis jau yra sutaręs nuo kito sezono rungtyniauti Madrido „Real“, bet pats prancūzas aiškino, nežinantis, kaip pabaigsiantis šį sezoną.

„Aš gavau pasiūlymų iš daugybės Europos klubų, tarp jų ir vieną iš ASVEL. Bet dar nepriėmiau sprendimo, ar pabaigti sezoną klube. Sprendimas priklauso nuo kelių dalykų, tarp jų ir to, kaip parengti kūną svarbiems sezonams, kurie dar bus. Priimsiu sprendimą artimiausiomis dienomis.“

Th.Heurtelis tvirtino, esąs geros sportinės formos, nes treniravosi dažnai, o laiko sumaištyje praėjo ne tiek ir daug – iš viso du mėnesiai.

Giliau kalbėti apie konfliktą ir dieną, kai buvo paliktas Stambulo oro uoste, jis nepanoro.

„Nemanau, kad tai šios dienos tema. Esu su Prancūzijos rinktine. Lapas Barselonoje yra užverstas. Šiandien kasti giliau yra beprasmiška“, – sakė jis.

„Scanpix“ nuotr./Thomasas Heurtelis
„Scanpix“ nuotr./Thomasas Heurtelis

Dabar jis su Prancūzijos rinktine rengiasi Europos čempionato atrankos kovoms su juodkalniečiais ir britais.

Dėl traumos 189 cm ūgio įžaidėjas negalėjo nacionalinei komandai padėti 2019 metų pasaulio čempionate, kur prancūzai iškovojo trečią vietą ir bilietą į Tokijo olimpines žaidynes. O ten tikisi dalyvauti ir Th.Heurtelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius