Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tobula dviguba savaitė: K.Hayeso įkvėptas „Žalgiris“ įveikė ir „Baskonia“

Kevarriusas Hayesas antrą sykį šią savaitę gerino karjeros rekordą Eurolygoje, o Kauno „Žalgiris“ (13-18) įsirašė antrą pergalę.

Andrea Trinchieri auklėtiniai 94:76 (25:17, 23:17, 23:23, 23:19) pranoko Vitorijos „Baskonia“ (16-15) ekipą su Tadu Sedekerskiu ir po tobulos dvigubos savaitės išsaugo bent teorines viltis dar pavyti Eurolygos įkrintamųjų traukinį.

Svariai prie pergalės vėl prisidėjo K.Hayesas. „Žalgirio“ vidurio puolėjas antradienį gerino asmeninį naudingumo balų rekordą Eurolygoje (26), o ketvirtadienį – ir pelnytų taškų (17).

Po šio laimėjimo nuo dešimtąją vietą besidalinančių Belgrado „Partizan“ (14-16), „Valencia“ (14-16) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (14-17) klubų kauniečiai atsilieka jau tik viena pergale. Iki reguliariojo sezono pabaigos žalgiriečiams lieka trys turai.

Dar vieną puikų mačą sužaidė ir Keenanas Evansas – rezultatyviausias nugalėtojų gretose su 20 taškų (4/7 dvit., 2/5 trit., 6/6 baud.).

Žalgiriečiai šiose rungtynėse iš varžovų perėmė net 10 kamuolių, o dar 15 papildomų galimybių susikūrė puolime sugriebdami antruosius šansus.

„Baskonia“ kapitonas T.Sedekerskis per 18 minučių įmetė vos 2 taškus (1/1 dvit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 12 naudingumo balų.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 20, Kevarriusas Hayesas 17 (7 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 11 (7 atk. kam.), Arnas Butkevičius 10 (5 atk. kam.), Laurynas Birutis 8 (6 atk. kam., 2 blok.), Lukas Lekavičius ir Brady Manekas – po 7.

„Baskonia“: Codi Milleris-McIntyre'as 16 (7 rez. perd., 6 klaid.), Markusas Howardas 14 (2/9 trit.), Vanja Marinkovičius (2/6 trit.) ir Chima Moneke (6 atk. kam.) – po 12, Matthew Costello 11 (6 atk. kam.).

Kitas rungtynes Eurolygoje žalgiriečiai žais kitą ketvirtadienį namuose su turnyrinės lentelės kaimyne Milano „Olimpia“ (13-17) ekipa.

Rungtynių eiga

40 min. Pergalė!

39 min. „Žalgirio“ arena švenčia pergalę, o A.Trinchieri nuo suolo vėl kelia N.Montvilą.

38 min. K.Hayesas pats pasiprašo keitimo ir sėda ant suolo skambant ovacijoms. Jį pakeitęs L.Birutis iš karto pasižymi (86:66).

36 min. Be keitimų antroje rungtynių pusėje žaidžiantis K.Hayesas gerina asmeninį pelnytų taškų rekordą Eurolygoje (84:65).

35 min. A.Butkevičius pataiso netaiklų K.Hayeso metimą, o netrukus dar ir pavagia jau 8-ąjį kamuolį iš varžovų (80:65).

34 min. M.Howardas įsisiautėja... „Baskonia“ lyderis pataiko ir per trijų žalgiriečių gynybą (75:65).

32 min. T.Sedekersis atlieka pirmąjį metimą – tolimą dvitaškį paskutinę atakos sekundę per aukštai iškeltas K.Hayeso rankas... Ir pataiko (73:59). O E.Sumneris pameta du kamuolius iš eilės...

31 min. K.Hayesas pataiko ir atsilošęs atgal! (73:57).

Trečias kėlinys

30 min. Tritaškį įskraidina ir B.Manekas (71:55), bet trečią kėlinį užbaigia galingas Ch.Moneke dėjimas (71:57).

29 min. Netikėtu „Žalgirio“ atakų lyderiu tampa A.Butkevičius, pataikantis dar vieną sudėtingą metimą (65:55).

26 min. Nuostabus „Žalgirio“ atsakas. K.Evansas duria tritaškį, o E.Ulanovas prideda du su pražanga (58:46).

24 min. „Baskonia“ pradeda pataikyti iš toli ir skirtumas pavojingai tirpsta (52:46). A.Trinchieri prašo pertraukėlės.

22 min. Penktuoju savo ir dešimtuoju komandos bandymu M.Howardas pataiko pirmąjį svečių tritaškį (48:37).

Antras kėlinys

20 min. Daugiausiai tritaškių visoje Eurolygoje išmetanti „Baskonia“ – vidutiniškai po 28,9 – Kaune per pirmus du kėlinius laimę iš toli bandė 8 sykius ir nė vieno nepataikė. K.Evansas dar meistriškai išprovokuoja M.Kotsaro pražangą mesdamas iš toli, o „Žalgiris“ priekyje – 48:34.

18 min. T.Sedekerskis blokuoja į kampą užspaustą L.Birutį, bet gynyboje „Žalgirio“ puolėjas varžovams skiria jau antrą „stogą“. K.Evansas prideda tritaškį, o skirtumas toliau auga (45:30).

15 min. Antradienį karjeros naudingumo balų rekordą Eurolygoje (26) gerinęs K.Hayesas kėsinasi į dar vieną. Amerikietis ima kamuolį puolime, pelno dar du taškus ir rėkia išpūtęs raumenis. „Žalgirio“ aukštaūgio sąskaitoje – jau 16 naudingumo balų (36:24).

12 min. K.Hayesas prideda ir dėjimą ore sugavus kamuolį. Nuo suolo pakilusio „Žalgirio“ vidurio puolėjo sąskaitoje jau 10 taškų (29:21).

Pirmas kėlinys

10 min. Varžovų lyderis Markusas Howardas (0/3 trit.) kol kas – tuščias, o „Žalgiris“ pirmąjį kėlinį užbaigia spurtu 16:2 (25:17). Nė taško kol kas nėra pelnęs ir T.Sedekerskis, bet jis dar nemetė į krepšį.

9 min. K.Hayesas neužsikirsdamas pataiko iš vidutinio nuotolio ir D.Ivanovičius neapsikenčia – prašo minutės pertraukėlės (23:17).

8 min. Kartu su „Žalgirio“ puolimu užsikuria ir arena. Šeimininkai spurtuoja 10:0 ir jau pirmauja 19:15.

7 min. E.Sumneris duria tritaškį ir netrukus dar apvagia varžovus, pelnydamas lengvus taškus (14:15).

5 min. „Baskonia“ neleidžia pasinaudoti E.Ulanovo žaidimo nugara įgūdžiais, iš karto dvigubindama gynybą prieš „Žalgirio“ kapitoną. Šeimininkų atakos ima strigti. Laimei, nepataiko ir svečiai (9:11).

3 min. E.Ulanovas smeigia tritaškį ir lygina rezultatą. Kol kas dominuoja puolimas – 7:7.

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelno varžovai. Estas M.Kotsaras įmeta dvitaškį, o tribūnose pasigirsta garsūs... plojimai. Šįvakar į „Žalgirio“ areną atvyko daugiau nei tūkstantis estų sirgalių, palaikančių du savo tautiečius, žaidžiančius „Baskonia“ ekipoje – M.Kotsarą ir S.Raieste.

„Žalgiris“ kovą pradeda tokiu starto penketu: K.Evansas, D.Giedraitis, E.Ulanovas, D.Lavrinovičius ir L.Birutis.

Abiem klubams tai bus antrosios rungtynės Eurolygoje šią savaitę. „Žalgiris“ antradienį namie 96:81 pranoko Bolonijos „Virtus“, o „Baskonia“ išvykoje 83:87 nusileido Belgrado „Partizan“ ekipai.

Pastarosiose rungtynėse kelį susižeidė „Baskonia“ kapitonas T.Sedekerskis, nenorėjęs kalbėti apie traumą atvykęs į Kauną.

„Žalgiris“ šįvakar versis be latvio Rolando Šmito ir Karolio Lukošiūno, o baskams tikrai nepadės visam sezonui iškritęs centras Khalifa Diopas.

15 vietą užimančių ir dviem laimėjimais nuo dešimtuko atsiliekančių kauniečių situacija Eurolygoje – itin komplikuota. Dar viena nesėkmė greičiausiai (priklausomai nuo kitų rezultatų) nubrauktų ir paskutinius šansus. „Baskonia“ taip pat kovoja dėl įkrintamųjų – žengia devinta.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Duško Ivanovičius šiame sezone sykį jau pralaimėjo „Žalgirio“ arenoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Duško Ivanovičius šiame sezone sykį jau pralaimėjo „Žalgirio“ arenoje

Pirmąjį tarpusavio mačą spalio viduryje Vitorijoje net 99:82 laimėjo „Žalgiris“. Tiesa, kauniečius tuomet dar treniravo Kazys Maksvytis, o baskus – Joanas Penarroya. Dabar prie „Baskonia“ vairo stovi Duško Ivanovičius, šiame sezone sykį jau kritęs Nemuno saloje (74:79 kaip Belgrado „Crvena zvezda“ vairininkas).

Iki reguliariojo sezono pabaigos lieka vos 4 turai.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius