-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 03

Kova prieš geriausią Europos komandą pasidžiaugęs X.Pascualis: „Tai jau yra kaip pergalė“

Sankt Peterburgo „Zenit“ į atkrintamąsias varžybas įšoko paskutinę akimirką, užėmę aštuntąją vietą reguliariajame Eurolygos sezone, bet ketvirtfinalio serijoje jau dukart nukovė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barceloną“ ir atsidūrė per žingsnį nuo finalo ketverto. Kaip prieš lemiamą mūšį Katalonijoje teigė Rusijos klubo vairininkas Xavi Pascualis, toks rezultatas „Zenit“ komandai jau yra kaip laimėjimas.
Xavi Pascualis
Xavi Pascualis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Tai vos antrasis Sankt Peterburgo „Zenit“ sezonas Eurolygoje. Jei praėjusiame COVID-19 pandemija pažymėtame sezone Rusijos klubas finišavo paskutinėje vietoje, tai šįmet Xavi Pascualio kariauna kabinasi į finalo ketvertą.

„Barcelona“ buvo laikoma neginčijama poros favorite, tačiau serijoje prireiks penktųjų rungtynių, kurios Barselonoje vyks antradienį 22 val. Lietuvos laiku.

„Mūsų laukia penktosios rungtynės. Žinome, kad laukia ypatingai sunki užduotis, juk „Barcelona“ užėmė pirmąją vietą reguliariajame sezone. Tai priežastis, kodėl lemiamas serijos mūšis vyks būtent jų aikštelėje. Nepaisant to, stengsimės iškovoti pergalę. Bandysime konkuruoti ir išlikti rungtynėse iki pat mačo pabaigos. Žinome, kad triskart laimėti prieš „Barcelona“ atkrintamosiose varžybose yra praktiškai neįmanoma, bet mes pabandysime tai padaryti. Turime planą, bandysime sužaisti geras rungtynes, o jei turėsime šansą laimėti, mėginsime juo pasinaudoti“, – prieš dvikovą kalbėjo „Zenit“ treneris Xavi Pascualis.

„Zenit“ laimėjo pirmąjį ketvirtfinalio serijos mačą Barselonoje rezultatu 76:74, o antrajame krito per pratęsimą 78:81.

Trečiosiose rungtynėse, kurios vyko Sankt Peterburge, Šarūno Jasikevičiaus kompanija triumfavo 78:70, bet ketvirtose savo sąlygas vėl diktavo „Zenit“ – 74:61.

„Kad ir kas benutiktų, mes turime didžiuotis žaidėjais už tai ką jie nuveikė ligi šiol. Mes jau esame lyg laimėtojai, nes sugebėjome šitaip varžytis su geriausia komanda Europoje. Turime tęsti tai, ką demonstravome praeitose rungtynėse – koncentraciją, mentalitetą ir organizuotumą“, – sakė X.Pascualis.

Kovingai prieš lemiamą serijos mačą nusiteikęs buvo „Zenit“ aukštaūgis Alexas Poythressas, per pirmąsias ketverias rungtynes rinkęs po 8,5 taško bei 4,5 atkovoto kamuolio.

„Stengsimės pasiruošti lemiamam mačui. Turime gerą planą, bandysime ties jo susikoncentruoti ir iškovoti pergalę. Pasiilsėjome, bet ir treniravomės. Treneriai atliko gerą darbą, kad rastų tarp šių dalykų balansą. Mes esame profesionalai, kurie žino, kaip reikia pasiruošti svarbiausiems mūšiams. Mūsų laukia karas. Prieš „Barcelona“, jei skaičiuotume ir reguliarųjį sezoną, žaidėme jau šešis kartus. Komandos vieną kitą žino puikiai. Laukia karas, kuriame turėsime kautis visas 40 minučių, kad laimėtume pergalę“, – sakė Alexas Poythressas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius