Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 14

Kurčio nerimas prieš mačą Madride: „Bijau, kad žaidėjai nepatirtų traumų“

2020–2021 metų sezono startas Rimui Kurtinaičiui turėtų priminti košmarą. Viruso išderintas pasiruošimas sezonui, stipriai dėl traumų ir COVID-19 išretėjusi sudėtis, pralaimėjimai Eurolygoje ir VTB Vieningoje lygoje, galiausiai – nepavykęs stratego išvykimas į Madridą.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / vtb-league.com

Vis dėlto problemų su pasu turėjęs 60-metis strategas veikiausiai į Ispanijos sostinę atvyks artimiausiu reisu, o vakare su derinių lenta rankose stovės šalia šoninės linijos „WiZink Center“ arenoje.

Kovoje su karališkuoju Madrido „Real“ Kurtis vėl remsis ribotos pajėgomis.

Nesėkme pažymėtame mače su Kauno „Žalgiriu“ žaisti negalėjo net aštuoni „Chimki“ žaidėjai.

Jordanui Mickey, Janiui Timma, Jevgenijui Voronovui, Gregui Monroe ir Maksimui Baraškovui buvo nustatytas koronavirusas, dėl traumų rungtyniauti negalėjo Aleksejus Švedas ir Stefanas Jovičius, o neseniai prie komandos prisijungęs Errickas McCollumas vis dar buvo saviizoliacijoje.

„Chimki“ sunkiai pavyko sukrapštyti aštuonis žaidėjus, kurių reikalauja Eurolygos reglamentas – paskutiniu krepšininku sąraše tapo latvis Dairis Bertanis, kuris dėl traumos išbėgti ant parketo negalėjo.

Komandoje debiutavo ir 20-metis puolėjas Vladislavas Odinokovas.

„Turėjome pasikviesti tris jaunimo komandos žaidėjus bei tuos „Chimki“ krepšininkus, kurie turi nedidelių sužeidimų. Pagrindinis rūpestis yra tas, jog dėl didelio krūvio žaidėjai, neturintys pakeitimų, gali patirti traumas. Neturime puse komandos, bet neieškome pasiteisinimų. Prieš „Žalgirį“ žaidėme gerai, bet lemiamu metu klydome per daug. Faktas tas, jog Madride atiduosime visas jėgas“, – prieš išvyką į Madridą sakė R.Kurtinaitis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Dabar „Chimki“ ekipos laukia „Real“ egzaminas, kuri sezoną Eurolygoje pradėjo pralaimėjimais Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“ krepšininkams.

Geriau Pablo Laso auklėtiniams sekasi vietiniame fronte – keturios pergalės iš keturių ACB pirmenybėse.

„Eurolygos starte „Real“ nežaidė labai gerai, bet paskutiniame Ispanijos lygos mače jie atrodė puikiai. Stilius nepasikeitė – greiti išpuoliai, krepšio atakavimas iš pirmosios puolimo bangos. Prieš juos žaisti visada sunku, bet mes šiuo metu labiau rūpinamės savomis problemomis“, – sakė R.Kurtinaitis.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Devinas Bookeris
Getty images / Euroleague.net nuotr./Devinas Bookeris

Mintimis prieš būsimą mačą pasidalino ir vienas iš retų sveikų „Chimki“ legionierių – Devinas Bookeris.

Po 14,5 taško per pirmuosius du mačus su Atėnų „Panathinaikos“ ir Kauno „Žalgiriu“ rinkęs amerikietis tiki komandos sėkme Madride.

„Tikimės sudėtingo mūšio, – sakė D.Bookeris. – Bus sunku, ypatingai, kai neturime tiek žaidėjų. Bus labai sunku, bet tikiu, kad turime šansų. Sudėtyje esantys žaidėjai darys viską, ką gali, kad pasiektume pergalę. Bandysime atlikti darbą, kuris turi būti padarytas. Turime pagauti gerą bangą ir išlikti susikoncentravę visos dvikovos metu. Turime pasirūpinti šiuo reikalu.“

Rungtynių pradžia – 22 val. Jei R.Kurtinaičiui nepavyktų atvykti į Madridą, už komandos vairio šioms rungtynėms stotų vienas iš asistentų – Robertas Kuncaitis arba Aurimas Jasilionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius