-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 26

L.Dončičių su D.Petrovičium palyginęs Šaras: „Jis nenormalus“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius visai neseniai davė interviu Slovėnijos RTV televizijai, kuriame pasidalijo mintimis ir apie ryškiausią šios šalies krepšinio žvaigždę Luka Dončičių. Anot Šaro, daug kas dar nesupranta, kokio ypatingo talento yra šis vaikinas.
Šarūnas Jasikevičius ir Luka Doncičius
Šarūnas Jasikevičius ir Luka Doncičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paprašytas palyginti L.Dončičių ir legendinį Draženą Petrovičių, treneris įžvelgė nemažai paralelių.

„Draženą ir Luką galima būtų palyginti keliais aspektais. Dončičius yra aukštesnis, bet Draženas buvo geresnis metikas. Abu žaidėjai yra iš skirtingų erų, bet abu nepaprastai talentingi. Abu jie pavojingi ne tik atakuodami, bet ir asistuodami komandos draugams. Labai įdomu, kaip Lukai susiklostys karjera NBA“, – įžvalgomis dalijosi Š.Jasikevičius.

Anot lietuvio, L.Dončičius turi absoliučiai viską, kad taptų didžiu žaidėju.

„Nėra jokios abejonės, kad jo potencialas yra milžiniškas, tačiau praeityje buvo daug žaidėjų, kurie taip ir nesugebėjo atsiskleisti. Viena, ką aš pastebiu, kad jis žaidimą skaito nenormaliai gerai, ypač tokiame amžiuje. Tai yra tokie dalykai, kurių neįmanoma išmokti. Jam tai gaunasi natūraliai“, – slovėnų žvaigždę gyrė Šaras.

Paprašytas palyginti slovėną su kitais universitetus baigusiais krepšininkais, Š.Jasikevičius tik šypsojosi.

„Nėra įmanoma padaryti tokiame amžiuje daugiau nei Luka padarė Eurolygoje. Žinoma, jam daug reiškė, kad tokiame lygyje jis žaidė tris pastaruosius metus. Aš pats žaidžiau NCAA, Eurolygoje ir daugelyje kitų lygų ir žinau, kad Eurolyga – puikus turnyras. Neįtikėtina, kiek L.Dončičius jame nuveikė. Nors tai buvo didi komanda, jis dažnai turėjo kamuolį savo rankose ir ramiai galėjo rinktis statistiką, nes buvo puikus. JAV universitetų krepšininkai nenutuokia, ką kalba apie Dončičių ir kokios yra jo galimybės“, – įsitikinęs „Žalgirio“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius