-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 16

L.Lekavičiaus sėkme pasidžiaugęs R.Pitino žvelgdamas į „Žalgirį“ mato save

Rickas Pitino nebepasakojo istorijų iš NBA devintojo ir dešimtojo dešimtmečio. 67-erių strategas netgi atrodė kiek susirūpinęs prieš Atėnų „Panathinaikos“ treniruotę. Jis nerimauja ir dėl geros penktadienio varžovo – Kauno „Žalgirio“ formos. Nors žvelgdamas į Lietuvos komandą jis žvelgia lyg savo paties atvaizdą veidrodyje.
Rickas Pitino
Rickas Pitino / Euroleague.net nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ | 21:30 | Atėnai

Milžinišką Atėnų olimpinio komplekso krepšinio paviljoną prapūtė šiurkštus vėjas.

„Na ir šalta“, – dantimis kaleno Jimmeris Fredette'as, ruošdamasis Ricko Pitino vaizdo peržiūrai.

Atrodo, Atėnų savivaldybei priklausančiuose OAKA rūmuose gali vaikščioti net atsitiktiniai prašalaičiai. Visai kaip kiaurai „Panathinaikos“ gynybą prie perimetro vaikštančios Eurolygos komandos, į Graikijos superklubą sumetančios daugiausiai visame turnyre – beveik po 11 tritaškių per rungtynes 37 proc. taiklumu.

Būtent tai dabar yra didžiausias „Panathinaikos“ boso Ricko Pitino rūpestis.

VIDEO: „Karštom pėdom: vilties suteikianti „Žalgirio“ pergalė ir pagrindiniai jos kalviai

Į šią statistiką patyręs amerikietis greičiausiai žvilgtelėjo po sunkios pergalės prieš Miuncheno „Bayern“ trečiadienį (98:83). Vokietijos klubas spardėsi į OAKA krepšius įgrūsdamas net 15 tolimų metimų.

Gynybą prie perimetro R.Pitino aukoja norėdamas stabdyti varžovų du prieš du žaidimą ir individualius išpuolius. Bet rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ specialistas gali būti paruošęs keletą korekcijų.

Analizuodamas „Žalgirio“ žaidimą, R.Pitino atkreipė dėmesį į gerą Lietuvos čempionų formą. Žalgiriečiai laimėjo 3 iš 4 pastarųjų Eurolygos rungtynių.

„Jie visai kaip mes. Labai sunkiai dirbanti komanda, kuri bando atiduoti 100 proc. jėgų. Mes žiūrime tarsi į veidrodį, – Eurolyga.lt Atėnuose sakė R.Pitino. – Mes žinome, kad tai bus sunkios rungtynės, nes „Žalgiris“ sužaidė 4 puikius mačus.“

Vienas to pakilimo kaltininkų praėjusį sezoną dar pats stovėjo R.Pitino rikiuotėje. L.Lekavičius per trejas pastarąsias rungtynes rinko vid. 20,3 taško, pataikydamas net 66,6 proc. tritaškių.

„Lekavičius žaidžia puikiai. Aš juo didžiuojuosi, – tikino R.Pitino. – Aš jau žavėjausi juo Atėnuose. Labai džiaugiuosi, kad dabar jis rungtyniauja sėkmingai.“

„Panathinaikos“ treneris nemano, kad L.Lekavičius turėjo galimybę taip žibėti su Atėnų klubo marškinėliais. Pernai jis atliko Nicko Calatheso dublerio vaidmenį.

„Kai turi Calathesą, sunku tikėtis žaisti 30 minučių“, – į suktą klausimą atsakė R.Pitino.

L.Lekavičius yra vienas iš septynių „Žalgirio“ naujų žaidėjų, su kuriais Šarūnas Jasikevičius pradėjo naująjį sezoną. Bet antrą kartą karjeroje stodamas į kovą su žalgiriečiais, R.Pitino nepamatė daug skirtumų, prisiminęs pirmąją pernykštę akistatą.

„Jie žaidžia pagal sistemą, kuri paremta disciplina ir greičiu, nors gynyboje jie kur kas dažniau keičiasi dengiamaisiais. Bet jie išlaikė panašią liniją“, – tikino R.Pitino.

„Jis greitas! – kvatojo DeShaunas Thomasas, Atėnų komandos puolėjas. – Toks įspūdis, kad jis niekada nesustodavo. Puolime jis lėkdavo 100 km/val. greičiu.

Leka žaidžia tikrai gerai. Tai bus sunkios rungtynės, nes žaidžiame prieš gerą komandą. Tai protinga komanda, kuriai vadovauja gudrus treneris. Nebus lengva, nes jie čia atvažiuoja laimėti.

Turime atlaikyti jų fiziškumą. Tai pirmas dalykas, kurį turime padaryti. Jie aria kiekvienoje atakoje, tad turime būti gudrūs ir jiems nenusileisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius