Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 22

Linksmas Šaras: apie „naglą“ Milaknį, kalėdines dovanas ir trenerio svajonę

Šarūnas Jasikevičius akmeniniu veidu nudelbęs akis į Valensijos parketą laukė 25 minutes vėlavusių rungtynių pradžios. Kol išsigandę vietiniai keitė sustreikavusią krepšio konstrukciją, „Žalgirio“ treneris bandė nusisukti nuo pašalinių trikdžių. Jų išvengė ir žalgiriečiai, šventę 4-ąją pergalę Eurolygoje iš eilės 71:63, o Šaras buvo labai patenkintas: „Tokios rungtynės – trenerio svajonė“.

Atrodo, krepšio konstrukciją „La Fonteta“ arenoje keitę vietiniai darbuotojai naują pastatė metru į šoną nei buvo anksčiau.

Bent jau tokį įspūdį kūrė „Žalgirio“ snaiperiai, pataikę pirmąjį tritaškį tik 18-ąją minutę.

Net Artūras Milaknis, praėjusiose rungtynėse driokstelėjęs 6 tritaškių rekordu, šveitė kamuolį kažkur tarp lanko ir lentos. Kitas jo šūvis iš neblogos pozicijos net nelietė lanko.

Jis naglas, matei?! Naglas kaip velnias! Neduok Dieve, prames vieną, tada tradicijos baigsis.

Laimei, „Žalgirį“ šįkart Valensijoje gelbėjo ne rekordai, o gynyba. Mažiau nei 70 taškų šį sezoną žaliai balti praleido tik vieną kartą – Milane (62).

Tai buvo gan kankinanti sužeisto žvėries medžioklė.

Valensijos gyventojai gūžiasi. Vakarais atvėsta iki 6 laipsnių ir tai yra neįsivaizduojamos žemumos vietiniams. Kaip ir „Valencia“ rezultatai Eurolygoje – 10 pralaimėjimų iš eilės inkaras nugramzdino ispanus į paskutinę turnyro lentelės vietą.

„Tokios rungtynės trenerio svajonė, kai žaidėjai tiek atsiduoda, pasiruošę numirti gynyboje. Tai mano stiliaus pergalė išvykoje. Žinojome, kur rizikuoti, kur ne. Buvo daug dalykų. Vienas jų – tie, kas prieš tai nelabai sužaidė, šiandien buvo lyderiai. O kas pradėjo prastai, antroje pusėje atrodė super. Žengiame į priekį. Tikiuosi, kad nežengsime atgal. Reikia eiti toliau. Sezonas dar tik prasideda“, – pergalę apibendrino Šaras.

– Neseniai skundėtės dėl gynybos, bet turbūt šiandien ją būtų galima vertinti neblogai?

– Manau, gynyba tikrai pavyko. Galvoju, kažkiek pirmoje pusėje kentėjome dėl vienos mano blogai pasirinktos detalės. Turbūt gavome dėl to du tritaškius. Po pertraukos pakeitėme gynybą ir buvo geriau.

Komanda gynyboje parodė tikrai aukšto lygio krepšinį.

Noriu, kad suprastumėte, jog žaidėjai, kurie su Bambergu atrodė blankiau, kaip Micičius, davė mums energijos. Su Micičiumi buvome kietesni. Pasirodėme, kaip galime žaisti – veržiantis, labai agresyviai. Manau, Vasios pavyzdys buvo didžiulis.

– Nemažas pražangų ir mestų baudų metimų skirtumas. „Žalgiris“ žaidė neagresyviai ar teisėjai nefiksavo epizodų?

– Jei paimsite... Ai, sakė Eurolyga nekalbėti apie teisėjus! Nes gausiu baudą. Dončičius gavo, tai ir aš... Aš pasiliksiu savo pinigus ant Kalėdų. Nupirksiu kam nors dovanų. Viskas gerai!

VIDEO: Šaras apie A.Milaknį: jis naglas, matei?!

– Pirmą kartą įveikėte dvigubą savaitę. Ar tai rodo, kad komanda paaugo?

– Gali visko prigalvoti, bet faktas tas, kad Eurolygoje pralaimi visi prieš visus. Ji labai sunki. Ir kitos rungtynės mums bus labai sunkios. Kažkiek vyrams reikia pailsėti. Kai kuriuose mačiau nuovargį.

– Artūras Milaknis vėl tritaškiu užbaigė rungtynes.

– Jis naglas, matei?! Naglas kaip velnias!

Neduok Dieve, prames vieną, tada tradicijos baigsis (šypsosi).

– „Žalgirį“ Valensijoje palaikė didžiulis sirgalių būrys. Ar girdėjote palaikymą?

– Girdėjome ir žinojome, kad bus daug lietuvių. Ačiū jiems. Galvoju, kad žaidėjai tą jaučia, supranta ir žino. Tai juos įkvepia. „Žalgiris“ yra viena tų komandų Europoje, kur sulaukia daug palaikymo ne tik Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius